Westerwijk 32, 7751CN Dalen

€ 229.000

Mijn Huis Makelaardij

Beschrijving

SFEER & EENVOUD – UNIEK & KARAKTERISTIEK – ZELFVOORZIENEND

unieke Drentse woonboerderij in gezellig en gastvrij dorp Dalen te koop, met uitzicht op een van de twee molens van Dalen.

Een uniek huis, “het kleermakershuisje”, ”t huussie”

Wie wordt er verliefd op dit unieke huis?

Unieke kenmerken:
– bijzonder karakteristieke gevel
– uitzicht op de molen vanuit woonkeuken
– ossenbloedrode vloeren en balken,
– Rayburn houtfornuis,
– opkamer en kelder,
– een rijke geschiedenis,
– bedstede in ruime woonkeuken,
– verdieping met ronde daksporen en planken,
– 12 zonnepanelen
– heet water systeem met vloerverwarming aangesloten op houtfornuis,
– originele gebinten in de hal,
– kleine groentekas buiten,
– mooie veranda,
… en meer prachtige details!

Wij kijken uit naar de reacties en we zijn benieuwd wie de volgende bewoner is van ons huis! Hartelijke groeten, Familie Bakker

LOCATIE:

Dit unieke huis bevindt zich op loopafstand van het centrum, waar ook een treinstation te vinden is. (lijn Zwolle – Emmen) Het huis staat vlakbij de museummolen, die je vanuit de ramen in de woonkeuken kunt zien. Naast de molen zit de basisschool. De bakker is vlakbij, dus je kunt elke ochtend een heerlijk vers broodje halen. Je zit tussen de steden Coevorden en Emmen in, die makkelijk bereikbaar zijn. In Dalen is het heel fijn, dorps, wonen, met veel parken en heel veel groen!

WAAROM VERKOPEN:

Wij verkopen ons prachtige plekje middenin Dalen. We wonen hier heel fijn en zijn gehecht aan het huis, maar inmiddels hebben we 3 kinderen gekregen en willen we graag onze droom, een eigen boerderij beginnen, gaan waarmaken. Daarom verkopen wij ons huis aan iemand die er net zo verliefd op wordt / is als wij!

INDELING:

Je komt binnen in de ruime hal (+- 20 m2) met mooie blankhouten trap naar boven en een klein nostalgisch washok (2,5m2), vanuit de hal is een deur naar de oude Deel/ schuurgedeelte (+- 12m2) en naar de woonkeuken (+-35m2). In de woonkeuken zit de bedstee met uitzicht op de tuin. Vanuit de woonkeuken is de opkamer (+-8m2) bereikbaar met daaronder de kelder. Daarnaast zit een deur naar een klein halletje met aansluitend de WC en doucheruimte. De trap naar boven: een ruime overloop met inbouwkasten met louvredeurtjes(+- 20m2), een ruime slaapkamer, ook met inbouwkasten, (+-20m2) en een kleine slaapkamer (+-7m2). Vanuit 2 achterdeuren kom je uit op de veranda (10m2). Hier vandaan kun je heerlijk de ruime achtertuin in lopen. Hier bevinden zich 2 houthokken, een oprit en een ruim grasveld. Er is ruimte genoeg om hier uw eigen groentes te verbouwen, o.a. in de kleine groentekas (6m2). De ligging van de tuin, vooral aan de achterkant van het huis, is perfect: een hele ruime tuin met de hele dag zon!

De laatste paar jaren hebben we het huis bijna compleet aangepakt en gerenoveerd:
– 2014: het dak is compleet vervangen. De oude ronde daksporen zijn vervangen door nieuwe ronde daksporen met planken daarbovenop. Ook zijn er goede isolatieplaten op het dak gekomen met nieuwe panlatten en dakpannen die zoveel mogelijk lijken op de oude dakpannen die erop zaten. De combinatie van ronde daksporen en planken geeft een sfeervol effect en creëert sfeervolle slaapkamers.
– 2014: Er is meer licht in huis gecreëerd met boven 3 (2 hele grote) dakramen, en beneden ook 3.
– 2014: Er is een veranda aangebouwd, waar je fijn buiten kunt koken en lekker onder kunt zitten.
– 2014: Er zijn 12 zonnepanelen geplaatst die precies voldoende stroom leveren. De energierekening is elke maand: zo’n 0 tot 5 euro.
– 2014/15: Er is een houtfornuis geplaatst, met daaraan gekoppeld een heel watersysteem: een grote boiler die wordt opgewarmd door het fornuis (plus een elektrische boiler die dit water verder kan naverwarmen), een heel vloerverwarmingssysteem en 2 radiatoren. Het is een Rayburn houtfornuis, met grote kookplaat en 2 ovens (een hete en een warmhoudoven). Het is een andere manier van koken, je kookt veel meer in de ovens, waardoor, vinden wij, het eten veel lekkerder is. De Rayburn verwarmt dus het huis, het water, en het is je fornuis.
– 2014/15: Het plafond en de zoldervloer zijn compleet vervangen. Er zit een dubbele balkenlaag, met daartussen een dikke laag isolatie.
– 2014/15: Ook is de vloer in de woonkeuken opnieuw aangelegd. Die bestaat nu uit een dikke laag beton, een laag isolatie, met daarbovenop vloerverwarming en een zandcementvloer met een PU / Coating vloer in de karakteristieke kleur ossenbloedrood.
– 2016: Op de verdieping zijn twee slaapkamers gemaakt, waarvan 1 ruime en 1 vrij kleine. Ook zijn er mooie (4 ruime) inbouwkasten gekomen met charmante louvre deurtjes.
– 2017: Rondom de tuin zijn karakteristieke schapenhekjes aangelegd. Er zijn frambozen, blauwe bessen en een appelboom geplant. Er is een grasveld / speelweide aangelegd, een groot houthok achterin de tuin gebouwd en een oprit aangelegd.
– 2017: De Deel is gesplitst in een schuurgedeelte (achter) en een gedeelte hal (voor). Daar is ook een nieuwe handgemaakte trap gekomen die naar de verdieping leidt.
– 2017: verder geperfectioneerd en details afgewerkt / nog aan het afwerken.

Belangrijk: het watersysteem, de vloerverwarming, de boilers, etc, zijn allemaal aangelegd door een erkend installatiebedrijf. En het dak (en alles wat daarbij komt kijken) werd gedaan door een aannemer. Een trappenmaker heeft de trap op maat gemaakt. En een erkende installateur heeft de rookgasafvoer/kachelpijp/schoorsteen aangelegd.

GESCHIEDENIS
Een korte samenvatting van het artikel uit de krant:
—‘Een arbeidershuussie’, denkt men bij het zien van het huisje op nummer 32, maar dat is het niet. Het werd gebouwd in 1905/1906 door Egbert Joling, die er met zoon Gerrit en dochter Dina ging wonen. Egbert was kleermaker en Gerrit leerde dat vak ook. Gerrit trouwde met Aaltje en samen trokken ze bij zijn vader Egbert in. Gerrit werd een uitstekend vakman, die vaak volledige maatkostuums maakte. Het kamertje rechts van de voordeur was zijn werkruimte en voor de twee zijramen stond zijn ‘sniederstafel’. Een extra lange tafel, waarop hij alles uitstalde, wat voor zijn werk nodig was: naalden, spelden, garens, tot gereedgekomen kledingonderdelen. Hij zat daar dan urenlang in kleermakerszit met gekruiste benen en voor zestig gulden leverde hij na een week noeste arbeid een maatpak, bestaande uit een pantalon, een jasje, en een vest. Hij maakte ook losse kledingstukken uitsluitend op bestelling. Gerrit had een grote moestuin achter het huis, in de deel hield hij geiten voor de melk en een ‘zwientien’ voor het vlees. Achter de ramen tussen de deuren bevonden zich de bedsteden, die later werden verbouwd tot 1 grote bedstee. Het huisje had toen ook al een kelder en een ‘opkamertien’—

Na deze eerste bewoners zijn er vele bewoners geweest, omdat ’t huussie jarenlang werd verhuurd. Mensen die er toendertijd gewoond hebben herinneren het zich als een sfeervol en fijn huis. De bewoner voor ons, een meneer uit Amsterdam die in Drenthe tot rust wilde komen, had al het een en ander aangepast aan ’t huussie. Hij had onder andere een houtkachel gemetseld, waar je ook op kon koken en die ook het water verwarmde. Zijn interesse lag bij zelfvoorzienend leven en hij had net als de eerste bewoners ook een grote moestuin. Wij hebben ’t huussie van hem gekocht en we hebben het verder zelfvoorzienend gemaakt d.m.v. een houtfornuis die een grote boiler kan opwarmen, waar je op kunt koken en die het huis verwarmt. We hebben zonnepanelen geplaatst en het huis verder geïsoleerd. We hebben de kleine kamers samengevoegd tot een ruime woonkeuken met bedstee. Het ‘opkamertien’ is nu een knusse zitkamer, met daaronder nog steeds de kelder. Er staan geen geiten of ’n ‘zwientien’ meer in de deel, maar de deel is nu een ruime hal geworden, met handgemaakte trap naar boven, waar zich nu 2 slaapkamers bevinden.

HET DORP:

Het dorp Dalen (Daol’n). De naam Dalen komt voor het eerst voor in een lijst van opbrengsten aan het kapittel van de Dom in Utrecht uit 1225. De oudste officiële oorkondes, waarin de naam Dalen werd vermeld, dateren uit 1276.
Dalen is van oorsprong een esdorp, dat steeds verder is uitgebreid. Er wonen nu zo’n 3500 mensen in Dalen. Het is een gezellig dorp, met een centrum waar alle basisvoorzieningen zoals een drogisterij, bloemist, supermarkt en een bakker te vinden zijn. Verder is er een basisschool, een gezondheidscentrum en zijn er ook diverse sportfaciliteiten. Dalen bezit twee karakteristieke molens, aan beide kanten, daarom wordt Dalen ook wel ‘het dorp tussen de molens’ genoemd. Het is een gezellig en gastvrij dorp, waar veel wordt georganiseerd, zoals de welbekende zomermarkten met live muziek. Maar bovenal is het een heel sfeervol dorp, heel gemoedelijk.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1905
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 400
Aantal verdiepingen 2

Overige

Perceel oppervlakte 382
Aantal slaapkamers 2

Mijn Huis Makelaardij

Zandvaartkade, Zandvaartkade 1, 2101WB, Heemstede, Noord-Holland
2101WB
T: 023 8200472 E: info@mijnhuismakelaardij.nl

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Westerwijk in Dalen?

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door: Mijn Huis Makelaardij

{{ errors['interest.question'][0] }}
{{ errors['interest.salutation'][0] }}
{{ errors['interest.name'][0] }}
{{ errors['interest.email'][0] }}
{{ errors['interest.telephone'][0] }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors['lead.reason'][0] }}
{{ errors['lead.street'][0] }}
{{ errors['lead.housenumber'][0] }}
{{ errors['lead.zipcode'][0] }}
{{ errors['lead.city'][0] }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 dagen teruggebeld.

Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door: Mijn Huis Makelaardij

{{ errors['interest.question'][0] }}
{{ errors['interest.salutation'][0] }}
{{ errors['interest.name'][0] }}
{{ errors['interest.email'][0] }}
{{ errors['interest.telephone'][0] }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors['lead.reason'][0] }}
{{ errors['lead.street'][0] }}
{{ errors['lead.housenumber'][0] }}
{{ errors['lead.zipcode'][0] }}
{{ errors['lead.city'][0] }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 dagen teruggebeld.

Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.