Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de doorgaande weg van Steenwijk naar Frederiksoord treft u het oude tolhuis van Nijensleek. Nu in gebruik als woning, biedt dit historische gebouw u tal van mogelijkheden. Het woonhuis, de aanzienlijke garage met maar liefst 31 zonnepanelen op het dak, robuuste blokhut met veranda, verscheidene volières en een marterproof kippenhok zijn gelegen op een ruim perceel met wijds uitzicht over de landerijen.

Het, nu nog eenvoudige, woonhuis is een stuk groter dan u op het eerste gezicht zult denken. Het oude voorhuis is voorzien van getint en geluidsisolerend dubbelglas. Hier bevindt zich de woonkamer met keuken en spekstenen houtkachel. De grote bijkeuken met opstelplaats voor het witgoed, leidt u naar de badkamer en slaapkamer op de begane grond. De inpandige berging is voorzien van water- en elektra aansluiting, waardoor u er gemakkelijk een moderne badkamer of een woonkeuken kunt realiseren. Hier bevindt zich ook de trapopgang naar de eerste verdieping. Op deze verdieping vindt u, naast de master bedroom, een omvangrijke bergzolder. De gehele verdiepingsvloer is reeds vervangen en biedt een solide basis voor verdere indeling

Aan de oprit gelegen, is de uitzonderlijke garage uit 2004. Door de extra brede sectionaal deur, kunt u hier twee auto’s naast elkaar stallen. De gehele garage is volledig geïsoleerd, voorzien van dubbelglas en centraal verwarmd. De begane grond is opgedeeld in twee ruimtes, waarvan de achterste beschikt over een badkamer met toilet, douche en wastafel. Hier bevinden zich ook de voorzieningen om een eventuele keuken aan te leggen. Op de eerste verdieping is een grote bergzolder en een fraaie slaapkamer en kastenwand ingericht. De 31 zonnepanelen dateren uit 2014 en zijn in 4 fasen opgedeeld. Het gebouw heeft een eigen Cv-ketel en moderne groepenkast met krachtstroom. Door de hoogwaardige bouw en afwerking kunt u de garage voor tal van doeleinden gebruiken.

De groenrijke tuin met wijds uitzicht is uniek in vele aspecten. Er zijn 2 professionele volières aangelegd en het gefundeerde kippenhok is volledig geïsoleerd en materproof. Een met keien aangelegd pad neemt u mee naar de spectaculaire blokhut met veranda. Dat deze blokhut uit 2003 niet alledaags is, wordt bewezen door de robuuste wanden van maar liefst negen centimeter dik en de prachtige haard opgebouwd uit zwerfkeien. Een comfortabele plek, met elektra, dubbelglas en ingebouwde spotjes, waar u heerlijk kunt genieten van het vrijaf wonen.

Op nog geen 500 meter ligt een extra stukje weiland van 1220m2 dat ook nog bij de woning hoort. Leuk om ook nog een pony of een paar schaapjes te houden.

Nijensleek is een streekdorp ontstaan in de middeleeuwen. Op korte afstand van Steenwijk, en toch vrijaf gelegen met uitzicht over de landerijen. Hier vindt u rust en ruimte zonder concessies te hoeven doen aan alledaagse voorzieningen. Een plekje waar u nog uw eigen stempel op kunt drukken, maar waar u ook zo in kunt trekken. Kort samengevat biedt dit voormalige tolhuis een tal aan kansen en mogelijkheden.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1955
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1955
Woon oppervlakte 164
Inhoud woonhuis 550
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 1040
Energielabel D
Garage opp 55
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1180
Tuin diepte 26
Tuin rondom Ja
Garage water Ja
Tuin breedte 40
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage vliering Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Van Stenwic Makelaardij en Taxaties

Steenakkers Oost 2
8344XS Zuidveen (Overijssel)
T: 06-51912336
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Hoofdweg in Nijensleek?