Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de rand van de bebouwde kom gelegen vrijstaand herenhuis op 915 m² eigen grond.

Deze voormalige onderwijzerswoning met vrijstaande garage is gebouwd aan het begin van de vorige eeuw. Rondom de woning bevinden zich de royale tuin, het terras en de oprit voor meerdere auto's.

Het woonhuis is de afgelopen tien jaren flink opgeknapt en geïsoleerd. Zo is de buitengevel gereinigd, opnieuw gevoegd en geïmpregneerd.
Ook het schilddak is in 2008 grondig aangepakt. Er zijn nieuwe panlatten en dakpannen aangebracht en de dakkapellen zijn voorzien van nieuwe lood slabben.

Zowel het woonhuis als de aanbouw zijn voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen.
De binnenzijde van het woonhuis is helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Zowel de muren, de vloeren als de gehele kapconstructie zijn geïsoleerd. Deze isolatie zorgt, in combinatie met de Remeha CV-installatie en de houtkachel, voor een lage energierekening. Deze bedraagt de laatste jaren zo'n € 90,- per maand.
Vrijwel de gehele elektrische installatie is vernieuwd en dit geldt ook voor alle CV-radiatoren en leidingen in het woonhuis.

BEGANE GROND:

De lichte woonkamer is ruim 3 meter hoog. Op de vloer liggen massief hardhouten Kempas vloerdelen.
De houtkachel in de woonkamer kan gebruikt worden om de centrale verwarming te ondersteunen. Op deze manier wordt bijvoorbeeld ook de bovenverdieping verwarmd wanneer het houtvuur in de woonkamer brandt.

De voorkamer is ook ruim 3 meter hoog. Mede door het drietal hoge ramen is dit een zeer lichte kamer welke voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.
Ook hier liggen hardhouten vloerdelen.

De opkamer is de kamer die hoger ligt dan de naastgelegen kamers en heeft een vaste kastenwand. Onder deze kamer ligt de flinke kelder met een hoogte van 1,9 meter.

Achter het woonhuis is de aanbouw. Hier vindt men de keuken, de badkamer, het toilet en de achter entree. Hier is tevens de ruimte waar de CV-ketel (2013) in is ondergebracht en waar men ook eventueel de wasmachine of de wasdroger kan plaatsen. De buitenzijde en het complete dak van de aanbouw is reeds gerenoveerd.
De keuken is een lichte ruimte met, aan één kant, uitzicht over de velden. Het keukenblok zelf is functioneel maar enigszins gedateerd. De inbouw-koelkast en afzuigkap zijn recentelijk vernieuwd.
De badkamer is voorzien van een hoek opgesteld bad, een wastafel en een wasmachine aansluiting.
De toiletruimte is voorzien van een fonteintje en een hangend toilet.

BOVENVERDIEPING:

Op de bovenverdieping komt men, via de overloop, bij de drie slaapkamers en het tweede toilet.
De ouderslaapkamer is voorzien van een Velux dakraam en... een handige inloopkast! De kamer heeft een dakkapel met dubbele ramen en er bevindt zich een royale bergruimte onder de schuine kap.

De tweede slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en is de kamer met de grootste dakkapel.

De derde slaapkamer is de kamer met het kleinste dakkapelletje en is aan de achterzijde voorzien van een Velux dakraam. Ook in deze kamer zijn vaste schuifdeur kastjes aanwezig.

In alle drie de slaapkamers is de radiator-ombouw tevens een zitvensterbank.

RONDOM DE WONING:

Achter de woning bevindt zich de ruim 240 m² grote tuin. Deze achtertuin is omgeven door bomen en biedt veel privacy. In de tuin staat een blokhutje dat is voorzien van elektra. Vanuit de tuin heeft men een vrij uitzicht over de velden. Voor de liefhebber met groene vingers biedt deze tuin veel mogelijkheden!

Ter rechterzijde van de woning ligt het oprij-pad dat leidt naar de garage. Deze houten garage heeft een gemetselde fundering en had oorspronkelijk de functie van turfhok. Tegenwoordig is het dus een garage welke is voorzien van elektra en een bergzolder.


Ter linkerzijde van de aanbouw en deels achter de woning vindt u het terras. Tussen de woning en de erfscheiding aan de linkerzijde is nog een brede grasstrook welke naar voortuin leidt.

Geografisch

Nieuw-Weerdinge is een dorp in de provincie Drenthe dat behoort tot de gemeente Emmen. Alle basis voorzieningen zijn er te vinden. Er zijn twee basisscholen; een openbare en een Protestants Christelijke. De plaatselijke middenstand omvat o.a. twee fietsenmakers, twee slagers, een bakker, diverse autobedrijven, een supermarkt, een bankfiliaal, diverse cafetaria's, een meubelzaak, een bloemist etc. Tevens zijn er in het dorp twee kerken, een PKN- en een Baptistengemeente. In het centrum van het dorp vindt men het Multifunctioneel Centrum de Badde, de huisartsenpraktijk, een tandarts, de sporthal en het openluchtzwembad. Verder heeft Nieuw-Weerdinge een groot aantal (sport)verenigingen, waaronder twee voetbalverenigingen, een fietstoerclub, een gymnastiek vereniging, een hondenclub, een judovereniging, een volleybalvereniging en een tennisclub. Ook ontbreken de verschillende culturele verenigingen niet! (muziek, zang, toneel etc.)

Op zo'n 4 kilometer ligt het dorp ter Apel dat een belangrijke regionale functie vervuld. De landelijke winkelketens zijn hier goed vertegenwoordigd. Zo vindt men hier o.a. Jumbo, Aldi, Lidl, Coop, Action, Blokker, Hema, Zeeman, Kruidvat, DA- drogisterijen, Karwei, Expert, Pets Place etc. Ook is er elke donderdag een gezellige weekmarkt en zijn er meerdere apotheken en een bibliotheek. Tenslotte beschikt ter Apel voor wat betreft het voorgezet onderwijs over de Regionale Scholen Gemeenschap, de RSG. (VMBO t/m VWO)

Op zo'n 12 kilometer afstand ligt de gemeente Emmen waar alles te vinden is wat men in een stad mag verwachten. Zo is hier o.a. een ziekenhuis, een ruim aanbod van horeca gelegenheden, culturele voorzieningen, een treinstation en,...een Ere Divisie club.
Drenthe stroomt over van natuur. Op korte afstand van Nieuw-Weerdinge bevinden zich o.a. de Drentse natuurgebieden het Sleener Zand, het Mantingerveld en de Hondsrug. Minstens zo mooi is de streek Westerwolde. Westerwolde is vanouds een esdorpenlandschap dat bij de nabij gelegen bossen van ter Apel begint en doorloopt tot aan het dorp Bellingwolde.

Samengevat:

Deze voormalige onderwijzerswoning staat in één van de meest afwisselende gebieden van Nederland, ademt de sfeer van vroeger tijden maar biedt het comfort van heden ten dage!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Eerst kopen of verkopen?

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1905
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1905
Woon oppervlakte 135
Inhoud woonhuis 560
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

BouwjaarCV 2013
Perceel oppervlakte 915
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Remeha Calenta CW5
Dak opmerking Soort dak Schilddak
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin opmerking Tuin rondom Onderhoud Normaal
Eengezinswoning Ja
Garage vrijstaand Hout
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Geen berging
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv-ketel

Makelaarsland

Keesomstraat 16b
1821BS Alkmaar (Noord-Holland)
T: 088 200 2000
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Ertsstraat in Nieuw-Weerdinge?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis