Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze woning staat aan de Lheeweg in het prachtige brinkdorp Dwingeloo. De Lheeweg is de historische route vanaf de brink van Dwingeloo naar het pittoreske gehucht Lhee en bestaat al meer dan 200 jaar. De straat is zojuist gereconstrueerd, waarbij er weer gekozen is voor authentieke gebakken klinkerbestrating en deze zal weer vele jaren meegaan. Dwingeloo ligt in de gemeente Westerveld in Zuid-West Drenthe en ligt nabij de nationale parken Dwingelerveld en het Drents-Friese Wold en het Holtingerveld, waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. De gemeente Westerveld telt naast Dwingeloo de volgende dorpen: Havelte, Vledder en Diever en een aantal kleinere kernen en heeft iets meer dan 19000 inwoners in een heel uitgestrekt gebied. Grotere kernen in de regio zijn Beilen, Hoogeveen, Meppel en Assen. In ongeveer 40 autominuten bereikt u steden als Zwolle en Groningen en er zijn goede busverbindingen vanuit Dwingeloo en daarop aansluitend NS-stations in de regio.

In Dwingeloo vindt u een tweetal supermarkten (AH en Aldi) en daarnaast nog een aantal leuke winkeltjes, cafes en restaurants. Daarnaast zijn er voorzieningen als een brede school, cultureel centrum, kinderopvang, gezondheidscentrum, sport- en verenigingsleven en maneges in de buurt. De meeste voorzieningen vindt u op loop en/of fietsafstand van de woning.

De woning is prachtig gelegen met een mooie tuin met eigen oprit, terras, gazon en Engelse borders en een schitterend uitzicht op de tegenover gelegen woonboerderijtjes. De woning is enigzins gedateerd en met name de staat van onderhoud buitenom vraagt om aandacht, met name het houtwerk. In de woning zijn de originele paneeldeuren uit 1950 nog aanwezig, is de trap voorzien van een ambachtelijke aftimmering (hekwerk en lambrisering) en in de hal/entree ligt een originele terrazzo-vloer. In de keuken zit wel een gaskookplaat/oven en koelkast ingebouwd. De woning is gedateerd, maar kan naar eigen wensen en ideeen gemoderniseerd worden. In de prijsstelling van de woning is hiermee rekening gehouden. Bekijk vooral de fotoserie met plattegronden en beelden van de binnen- en buitenkant van de woning.

Beschrijving begane grond:
Hal/entree met trap naar boven, woonkamer met toegang tot ruime kelder, woonkeuken, ruime bijkeuken (achterhuis) met vliering, toilet/doucheruimte, kleine slaapkamer/kantoor- en of hobbyruimte

Beschrijving eerste etage:
Overloop met walk-in kast, grote slaapkamer met twee ruime vaste kasten, kleine slaapkamer en toilet/doucheruimte met berging

Beschrijving tweede etage:
Vliering welke toegankelijk vanaf overloop

Is deze woning iets voor u, maak dan een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging!

Opmerkingen / aanvullingen:
De houten berging, welke tegen de stenen garage is aangebouwd, verkeerd in een slechte staat en is voorzien van een dak van asbesthoudende golfplaten. Dit asbest zal vanaf 2024 verwijderd moeten zijn (Wettelijk bepaald).
Naast centrale verwarming is er in het huis ook nog een houtkachel (i.d. woonkamer) aanwezig.
De woning heeft geen spouwisolatie en op het gebied van energieverbruik is er dus een en ander te verbeteren.
Voorlopig energielabel is G.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1950
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1950
Woon oppervlakte 113
Inhoud woonhuis 403
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Rapido-DrieOgas. Bouwjaar C.V.: 1978.
Perceel oppervlakte 520
Eengezinswoning Ja
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Heuvel 50
5038CS Tilburg (Noord-Brabant)
T: 0138200905
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lheeweg in Dwingeloo?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis