Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Molenstraat 23 is een ruime, lichte woning met bijzondere kenmerken, waar het heel fijn wonen is. VOOR UITGEBREIDE INFORMATIE KUNT U KIJKEN OP DE WEBSITE www.molenstraat23.nl
De woning staat op 730 vierkante meter eigen grond. Het bouwjaar van de woning is 1923 en het was destijds n van de eerste woningen aan n van de oudste straten van Beilen. De Molenstraat verwijst naar de molen die oorspronkelijk schuin links voor het huis heeft gestaan.
De woning heeft in de loop van bijna 100 jaar wel wat gedaanteverwisselingen heeft ondergaan. Gelukkig is het karakter van het huis echter grotendeels bewaard gebleven en met name de renovaties aan de buitenzijde van de woning zijn door uitgevoerd met het doel het aanzicht van de woning in oude glorie te herstellen.

ISOLATIE De woning is volledig voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie en alle ramen zijn voorzien van dubbel glas. In 2015 is er een nieuwe verwarmingsketel geplaatst.

INDELING VAN DE WONING

BEGANE GROND In de hal zijn de meterkast, het toilet en een garderobe ondergebracht. In de garderobe bevindt zich de verwarmingsketel, en daar is ook een wasmachineaansluiting. Via de hal komt u in de ruime keuken terecht.
De keuken ligt in het midden van de woning en is de verbinding tussen de ruime voorkamer en de zeer lichte tuinkamer aan de achterzijde van de woning. De voorkamer (26 m) heeft zicht op de straat, en hier bevindt zich ook de trap naar de bovenverdieping. Vanuit de ruime tuinkamer (32 m) heeft men zicht op de grote en diepe tuin.
Doordat de Molenstraat een van de hoogste punten van het dorp is, versterkt het natuurlijk aflopen van de tuin het ruimtelijke effect (het natuurlijke hoogteverschil vanaf de straat tot achter in de tuin is bijna anderhalve meter). In de tuin zijn verschillende terrassen aangelegd op verschillende niveaus. De keuken (16 m) is voorzien van terrazzo werkbladen (dit materiaal komt op meerdere plaatsen in de woning terug). Het aanrecht is n meter hoog. Verder is er een 100 jaar oude buffetkast ‘ingebouwd’ en zijn er een paar slimme opbergruimtes aangebracht.
De tuinkamer is voorzien van twee (goed geisoleerde) vouwwanden die bij zonnig weer altijd open staan. Op deze manier wordt de tuin onderdeel van van de woning. Daarnaast is het mogelijk de de voorkamer, keuken en tuinkamer door middel van prachtige, moderne schuifdeuren van elkaar af te scheiden. Dit is niet alleen gunstig voor het energieverbruik, maar ook handig als de voorkamer bijvoorbeeld als werkruimte wordt gebruikt en in de tuinkamer tv gekeken wordt. Het toilet op de begane grond is voorzien van een terrazzo vloer. De volledige benedenverdieping is voorzien van een 20 mm dikke eikenhouten vloer, gelegd op een houten ondervloer van 18 mm dik.

De tuin ligt op het zuiden, zuidwesten en is dus zeer zonnig. Voor de nodige schaduw hebben wij, toen wij de woning in 2000 hebben betrokken, een Davidia, oftewel een Zakdoekenboom geplaatst. Deze boom heeft inmiddels zijn definitieve afmetingen bereikt en zorgt er voor dat het, ook op het heetst van de dag, aangenaam toeven blijft in de tuin.

BOVENVERDIEPING De bovenverdieping is te bereiken via een fraaie open trap in de voorkamer. Er is een ‘luik’ in de stijl van de schuifdeuren aangebracht om het trapgat te kunnen afsluiten. Op de plaats waar vroeger de trap zat, is een beloopbare glazen plaat in de vloer van de verdieping aangebracht. Dit is niet alleen een grappig detail, het zorgt ook voor extra daglicht in de keuken. De volledige bovenverdieping is voorzien van n grote slaapkamer (45 m) met een open badkamer (10 m). Door de vier dakramen en ramen in alle muren is dit een zeer lichte kamer. Doordat de bovenverdieping aan vijf zijden open kan (de dakramen kunnen ook open) kan er zelfs bij extreme temperaturen goed geventileerd worden. De volledige verdieping is voorzien van een oude grenen vloer. De badkamer is, net als het toilet op de benedenverdieping, voorzien van een terazzo vloer. Douche en hangend toilet bevinden zich achter de wand waar de wastafel is aangebracht.De wastafel is in hetzelfde materiaal uitgevoerd als de vloer en hangt volledig vrij uit de wand. De badkamer is voorzien van een groot ligbad.

GARAGE MET “ATELIER” De garage is in 2015 volledig nieuw gebouwd in de stijl van de woning, te weten; een plat dak, steensverband muren en bescheiden overstekken. Hoewel het vanaf de straat niet zichtbaar is, zijn de afmetingen van de garage aanzienlijk. Achterin de garage bevindt zich een multifunctionele ruimte met wastafel, douche en toilet (met wederom een terrazzo-vloer) en wasmachineaansluiting. De achterzijde van deze ruimte is voorzien van vier openslaande deuren die toegang geven tot de tuin, en die samen met de raampjes die hoog in de muur zijn aangebracht, zorgen voor veel lichtinval. Deze ruimte zou daardoor uitermate geschikt zijn voor gebruik als atelier, maar het is ook een fijne sportruimte. De ruimte is verder, net zoals de benedenverdieping van de woning, voorzien van een 20 mm dikke eiken vloer die op een 18 mm dikke houten ondervloer is aangebracht. Alle faciliteiten zijn in de garage aanwezig (stroom, water, verwarming, gas, riool, UTP-aansluiting). De vloer van het garagedeel is een vloeistofdichte betonvloer. Vloer, wanden en dak zijn volledig gesoleerd en alle beglazing is uitgevoerd in dubbel glas. In de garage is een eigen HR-ketel geplaatst. De toegang van de garage is uitgevoerd in houten vouwdeuren, met daarnaast een loopdeur. Aan de zijkant van de garage is ook een loopdeur aangebracht. EXTRA’S Buiten de “standaard” zaken van de woning, is deze voorzien van een aantal extra voorzieningen, te weten: * Waterontharder; * Watervat in de tuin ingegraven voor opvang van 2000 liter regenwater met handpomp; * Extra bergruimte onder de vloer van de tuinkamer van 500x200x70 cm; * Woning en garage/atelier zijn op veel plaatsen voorzien van aansluitingen (UTP, CAI, Speakers), waardoor lelijke losse kabels door de woning niet nodig zijn. Op de plattegronden (te vinden op de website zijn de exacte indelingen en afmetingen van woning en garage te zien.

OMGEVING Winkelcentrum, scholen, sportvoorzieningen (waaronder een overdekt zwembad) en openbaar vervoer (trein en bus) bevinden zich op steenworp afstand. In het winkelcentrum van Beilen vindt u een compleet winkelaanbod en diverse horeca-voorzieningen. Beilen is gunstig gelegen aan de A28 en de N381 (Friesland-route). Groningen, Zwolle en Emmen liggen op ongeveer een half uur rijden (Emmen iets minder) en zijn met openbaar vervoer ook goed bereikbaar, evenals Assen en Hoogeveen. Daarnaast is er rondom Beilen veel natuur te vinden, zoals bijvoorbeeld Ter Horst, Dwingelderveld, Hijkerveld en Heuvingerzand.

Interesse?
Meer informatie of een keer komen kijken? Neem dan rechtstreeks contact op met de verkopers: JANINE EN FRANK 06 46777006 INFO@MOLENSTRAAT23.NL

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Taxatie huis kopen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1923
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1923
Woon oppervlakte 162
Inhoud woonhuis 500
Aantal verdiepingen 2

Overige

Perceel oppervlakte 730
Aantal slaapkamers 2

Mijn Huis Makelaardij

Zandvaartkade 1
2101WB Heemstede (Noord-Holland)
T: 023 8200472
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Molenstraat in Beilen?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis