Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Even terug in de tijd, gaat u mee naar het oude Drenthe?? Kom dan eens kijken bij deze unieke Saksische (woon-) boerderij met vrijstaande mulitfunctionele schuurruimte gelegen op een absoluut sfeervolle locatie op ca. 2,4 hectare eigen grond (indien gewenst is er nog ruim 3 hectare grond bij te kopen). Het geheel is gelegen op een top locatie in het eeuwenoude Oostersebos te Schoonebeek. U waant zich in een andere wereld! U dient rekenning te houden met een grondige renovatie c.q. restauratie. Het object is een rijksmonument en derhalve zijn er meerdere interessante hypothecaire regelingen!

Entree in de centrale hal, doorgang naar de woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling, doorgang naar de zeer sfeervolle woonkamer met zijn unieke tegelwanden en oorspronkelijke schouwpartij, doorgang naar de ouderslaapkamer met inloopkast/ bergkast. Vanuit de woonkeuken is het voorhuis te bereiken waar 3 slaapkamers zijn gesitueerd waarvan 1 de opkamer is (verhoogde kamer boven de kelderruimte). De kelder is royaal van opzet en middels een vaste trap te bereiken. In het achterhuis is de bijkeuken gesitueerd evenals het toilet en de douche (beide eenvoudig). De zeer royale deelruimte biedt voor elk wat wils en is royaal opgezet ca. 275 m2.
De vrijstaande multifunctionele schuur heeft meerdere royale vertrekken waaronder een feestzaal en workshop ruimte, sanitaire voorzieningen (eveneens voor minder validen), een vaste trap naar de zolderverdieping en een kelderruimte.

De eerste verdieping is momenteel in gebruik als bergzolder en is niet afgetimmerd. Indien gewenst of noodzakelijk is deze ruimte nog nader in te vullen.

Vanwege de prachtige ligging op deze historische locatie komt het geheel optimaal tot zijn recht. Van origine was dit de zgn. "Wilmshof" van een gegoede boeren familie uit Schoonebeek. U kunt aan de royale opzet van de tuin met eigen bos, de riante opzet van de boerderij en schuur zien dat dit een pand met historische betekenis is. Laat u rondleiden in en om het pand en het boerenerf om het juiste beeld en het juiste gevoel te krijgen. Mocht u interesse hebben om meer grond te kopen dan is er de mogelijkheid om nog ruim 3 hectare (aangrenzende) weidegrond aan te kopen. Het huidige perceel dient nog te worden uitgemeten door het kadaster en de perceelgrootte kan derhalve iets afwijken.

Zeer vrije en unieke ligging; oostzijde wordt het gehele riet vernieuwd; rijksmonument; zeer veel mogelijkheden; combinatie van wonen en werken is zeer goed mogelijk; dit zijn de pareltjes die Drenthe nog steeds te bieden heeft; bij dit pand geldt dat een bezichtiging noodzakelijk is om een juist beeld te krijgen; voegwerk is deels vernieuwd, kozijnen en deuren zijn deels vernieuwd; Emmen en Coevorden zijn op resp. 15 en 10 autominuten afstand gelegen; goede uitvalswegen richting Groningen/ Zwolle/ Duitsland middels A37.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1828
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1828
Woon oppervlakte 210
Inhoud woonhuis 2877
Aantal verdiepingen 1

Overige

Tuin Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 24000
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Monumentaal Ja
Garage carport Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 4
Parkeergelegenheid Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Pat Makelaardij

Osselaan 9
7761Bs Veenoord (Drenthe)
T: 0524-531030
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Oostersebos in Schoonebeek?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis