Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Monumentaal vrijstaand HERENHUIS, ruim en groen gelegen aan de rand van het dorpscentrum van Gieten; Veel inpandige ruimte en mogelijkheden doordat het woonhuis is verbonden met kantoor/praktijkruimte en tevens heeft het de beschikking over een zelfstandig gastenverblijf. Het huis heeft een markante uitstraling, het stamt uit 1910 en werd in Art Nouveau stijl gebouwd als dokterswoning. Het bevat authentieke en gemoderniseerde elementen.
Het woninggedeelte is ruim van opzet met 200 m2 w.o., compleet met luxe keuken, 5 slaapkamers en 2 badkamers; Het aangebouwde kantoor/praktijkgedeelte heeft een separate entree en meet ca. 85m2 verdeeld over 4 ruimtes; Het gastenverblijf tenslotte heeft 2 kamers en een badkamer, met een oppervlakte van ca. 35 m2. Het geheel heeft een tuin rondom; Een grote vrijstaande stenen garage (bj.2000, 50m2) flankeert de besloten achtertuin.
Er is parkeergelegenheid voor 3 tot 5 auto's op eigen erf.

Woonhuis:
Entree, hal met trapopgang en garderobe, toilet. Doorgang naar woonkamer en de logeerkamer (nu onderdeel van het praktijkgedeelte).
De woonkamer (ca. 58m2) is aangenaam licht door de raampartijen op het zuiden, oosten en noorden. Een zithoek met open haard aan de voorkant, een afsluitbare serre, en een eetkamergedeelte aan de achterzijde.
Vanuit de woonkamer komt men in de compleet voorziene moderne luxe 'Eco'keuken met een natuurstenen aanrechtblad. De keuken loopt over in de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot het kantoor/praktijk gedeelte. Tevens is er hier toegang tot de kelder met de HR cv opstelling.
De vrijstaande stenen garage (2000) is degelijk gebouwd met spouwmuren en een betonnen vloer, en een grote zolder met extra bergruimte.

Kantoor/Praktijk:
Het inpandige kantoorgedeelte/praktijkruimte heeft een eigen entree met receptie en een toilet, het beschikt over een oppervlakte van ca.85 m2 verdeeld over 4 ruimtes, waarvan er 3 beschikken over een klein keukenblok met warm en koud water aansluiting.


Woonhuis: Een ruime overloop geeft toegang tot 5 slaapkamers (20, 16, 15, 12 en 8 m2), 2 badkamers waarvan 1 met bad en de ander met 2e toilet, en de loggia komt eveneens uit op deze overloop.
Een gesloten vast trappenhuis leidt naar de zeer ruime zolder (35m2).

Gastenverblijf: Aan het eind van de praktijkgang bevindt zich de entree naar het gastenverblijf (ca.35 m2).
Een trapopgang leidt hier naar een overloop met toegang tot 2 kamers en een badkamer met wc, douche en wastafel.

De zeer verzorgde tuin rondom het huis wordt gekenmerkt door een voortuin met borders en gazon, enkele grote bomen, de oprit en parkeerplaatsen; een besloten diepe achtertuin heeft een centraal gazon, blokhut, een vijver en terrassen, en is rijkelijk omzoomd met bossage.

- Het geheel wordt verwarmd en van warm water voorzien door een centrale HR CV ketel op gas.
- Het bad boven krijgt warm water van een aparte HR doorstroomketel; Het gastenverblijf heeft eveneens een eigen warm water voorziening.
- Alle verblijfsruimtes zijn voorzien van dubbel glas.
- Het geheel is degelijk en solide gebouwd. Veel aandacht is door de jaren heen besteed aan onderhoud: zo zijn recentelijk nog o.m. boeiboorden/daklijsten en dakbedekking van de platte dakgedeelten vernieuwd.
- Het inpandige karakter van de uitbreiding op het oorspronkelijke woonhuis met ca. 120m2, en de separate dubbele entree maken dat veel verschillende gebruiksmogelijkheden hier kunnen worden toegepast:
- Dubbele bewoning, kantoor, praktijk of hobby zijn allemaal mogelijke bestemmingen.
- Alleen het woonhuis gedeelte, gebouwd in 1910, is Rijksmonument: vanwege de ligging, de kwaliteit van het ontwerp, en vanwege de zeldzaamheid van het bouwtype. De Art Nouveau invloeden zijn hier van architectuur-historisch belang.
- Karakteristieke bouwelementen zijn bijvoorbeeld: de asymmetrische indeling van de voorgevel, de boogvormige accentuering van baksteen metselwerk tegen de licht gepleisterde delen van de bovenverdieping, de topgevels met klimmend keperfries en tuitstuk, de afzetting rondom beneden met geglazuurde stenen, de segmentbogen boven de raampartijen, de ballustrade bij de loggia, de serre aan de oostgevel en meerdere stijlelementen in het interieur.
- Het obect is indien gewenst op korte termijn beschikbaar.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Taxatie huis kopen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 12

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 318
Inhoud woonhuis 1180
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 1200
Garage opp 55
In overleg Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 1687
Tuin diepte 60
Tuin rondom Ja
Tuin breedte 25
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 50
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Garage vliering Ja
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2000
Garage vrijstaand Steen
Aantal slaapkamers 5
Bijgebouw schuur check Ja

Jaap Jaspers Makelaardij

Gieterstraat 6
9463PX Eext (Drenthe)
T: 0592-263447
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Asserstraat in Gieten?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis