Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een bijzonder mooie locatie in het historische gedeelte van Norg staat een Saksische woonboerderij uit 1762 met de luxe en het wooncomfort wat we in 2019 wensen.

We kunnen met zekerheid vaststellen: Dit is de mooiste Saksische woonboerderij ("De Eshof") op de mooiste locatie in het oude deel van het in Noord Drenthe gelegen brinkdorp Norg. Er is volop privacy op de ruime kavel van 2282 m2

De geschiedenis van De Eshof gaat terug tot begin 1400. Toen stond er waarschijnlijk een lemen versie van de huidige boerderij. De constructie bestaat uit een geraamte van eiken gebinten, gefundeerd op zwerfkeien. Gebouwd als een 10-gebints boerderij was De Eshof zonder twijfel een van de grootste hoeven van Norg. De boerderij is begin jaren 60 van de vorige eeuw gerestaureerd en heeft sindsdien geen dienst meer gedaan als boerenbedrijf.

In 2004 heeft er weer een grondige verbouwing plaatsgevonden en is het wooncomfort gecreëerd die we heden ten dage wensen. Dit is met veel zorg gebeurd, en dat moest ook wel. Het betreft namelijk een rijksmonument.

Eigenlijk is alles aan de boerderij vervangen, behalve de gebinten en de muren. Verder is de woning geheel gestript en opnieuw opgebouwd, uiteraard met behoud van het karakter van de boerderij.

De vloeren zijn vervangen en uiteraard voorzien van isolatie, de muren zijn voorzien van isolatie en voorzetwanden, en het dak is voorzien van een schroefdak en met daarop een geheel nieuwe rieten dakbedekking. De staat van onderhoud van de Eshof is dan ook uitstekend te noemen. In 2004 heeft de grote verbouwing plaats gevonden, maar tot op de dag van gisteren is alles keurig bijgehouden.

De Eshof heeft naast een privé gedeelte ook drie appartementen die aan gasten kunnen worden verhuurd. De kwaliteit die de boerderij uitstraalt vind je ook terug in de luxe appartementen, en de faciliteiten zoals een buitenzwembad en een buitensauna waar ook de gasten gebruik van kunnen maken. Niet voor niets heeft De Eshof een Michelin aanbeveling en een hoge waardering van 9,8 op booking sites. Uiteraard is dit bedrijf mede over te nemen. Meer info op de website van Erfgoedlogies de Eshof: https://eshofnorg.nl/

Door de aanwezige appartementen, één op de begane grond en twee op de eerste verdieping, zijn er ruim voldoende vertrekken aanwezig en meerder entrees naar de woning. De Hoofdentree is op dit moment eigenlijk de "achterbaander" met een royale ruimte die op dit moment dienstdoet als kantoor. Daarachter is de ruime woonkeuken gerealiseerd met toegang tot de tuin met verschillende zit hoekjes en een overkapping waar je een groot deel van het jaar kan vertoeven. In het voorhuis is de woonkamer met de nog aanwezige bedsteden en een schitterende schouw. Verder zijn er op de begane grond nog 3 slaapkamers en twee badkamers aanwezig. Op de verdieping bevinden zich de andere twee appartementen, beide uiteraard voorzien van een eigen badkamer en keuken. Geen appartementen verhuren maar de gehele boerderij als woonruimte gebruiken? Geen probleem, het is zo gemaakt dat dit zonder bouwkundige ingrepen mogelijk is.

Eigenlijk is De Eshof niet goed te beschrijven. Het is zo'n bijzonder en uniek object, dat moet je gewoon zien en ervaren. Geïnteresseerd? Neem gerust contact op en we nemen uitgebreid de tijd om het gehele object te bekijken.

Kenmerken:

- Rijksmonument - Veel authentieke elementen - Schitterende locatie - Uitstekende staat van onderhoud - Veel wooncomfort - Mooie riet gedekte carport en schuur - Overkapping in de Tuin die opgaat in het geheel - Schitterende aangelegde tuin - Zwembad aanwezig - Een buitensauna - Diverse artikelen in woonmagazines en kranten - Warmtepomp voorbereiding met 4 bronnen van 100 m - Wateronthardingsinstallatie - Eigen waterbron

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1762
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1762
Woon oppervlakte 321
Inhoud woonhuis 1205

Overige

Perceel oppervlakte 2282
Show with reservation -1
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Download uniek woonrapport

Woonrapport
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Esweg in Norg?

Aangeboden door:

Numan - Hof Makelaardij c.v.

Weet wat je koopt!

Download het woonrapport van deze woning

  • Woonlasten
  • WOZ waarde
  • Buurtinformatie
  • Energielabel
  • Wie zijn mijn buren
  • Woninginbraken