Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een prima bereikbare en landelijke locatie gelegen in het buitengebied van Eelde, wordt u aangeboden een goed bekend staand en goedlopend dierenpension met een vast klantenbestand en een uitstekende omzet. De huidige eigenaren bereiken binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd.

Op de ruime kavel van 5058 M2 staat een karakteristiek woonhuis met bedrijfsgebouwen, en kunnen er een ruim aantal honden en katten gehuisvest worden in prachtige binnen- en buitenverblijven.

Dit is een uitgelezen kans voor dierenliefhebbers die in een fijne woonomgeving een dierenpension willen exploiteren.

Het vrijstaande woonhuis heeft een vriendelijk en karakteristiek uiterlijk. Wanneer je de voordeur binnengaat, stap je in een ruime hal, die toegang biedt tot de woonkamer. Deze is gelegen aan de voorzijde van de woning en geeft mooi zicht op de straat door de grote raampartijen. De aangrenzende eetkamer is zonovergoten en is het heerlijk vertoeven met een krant en een kop koffie. De ruime keuken is voorzien van allerlei inbouwapparatuur en is qua 'look & feel' helemaal van nu. Tussen voor- en achterhuis vind je het toilet, een berging, de trap naar de eerste verdieping en de tussenhal, die het woon- en werkgedeelte met elkaar verbindt. In het achterhuis vind je de receptie van het dierenpension en een trap die leidt tot het bovengelegen kantoor.

Op de verdieping biedt de overloop toegang tot 4 royale slaapkamers, waarvan de masterbedroom direct toegang heeft tot de badkamer, die voorzien is van een ligbad, een aparte douche en wastafel.

Indeling woonhuis

Begane grond: Entree, hal, meterkast, z-vormige woonkamer annex eetkamer, keuken, gang, toilet, berging, tussenhal, receptie en achterhal met trap naar kantoor, gelegen op de eerste verdieping.

Eerste verdieping: Overloop, 4 slaapkamers, kantoor en 1 badkamer.

Zolderberging 1: vanaf de overloop bereikbaar middels vlizotrap.

Zolderberging 2: vanuit het kantoor bereikbaar middels vlizotrap.

Het dierenpension staat bekend onder de naam Dierenpension Eelde en bestaat al sinds 1957 en is gunstig gevestigd tussen Groningen en Assen. Tot 1982 was het een hondenpension en vanaf die tijd werden, na de nodige verbouwingen ook katten in het pension opgenomen. Dus ook als kattenpension is Dierenpension Eelde al meer dan 30 jaar actief. Dierenpension Eelde is een door het rijk erkend dierenpension en staat onder regelmatige controle. Het bedrijf is aangesloten bij de Dibevo en erkend als leerbedrijf voor het MBO. Veel klanten uit Groningen, Assen en de provincies Groningen en Drenthe, brengen hun hond en/of kat al jarenlang naar dit dierenpension, wanneer ze op vakantie gaan, soms al meerdere generaties. Gedurende het hele jaar kunnen honden en katten voor kortere of langere tijd bij Dierenpension Eelde verblijven. Ook dagopvang is mogelijk.

Bedrijfsruimten, honden-en kattenverblijven:

Verblijf 1: trimsalon/spoelruimte en binnen kattenverblijf met toegang tot overdekte buitenren: voorzien van cv; spouwmuur, dakisolatie, dubbelglas; vloeren en wanden volledig betegeld;

Verblijf 2: 6 overdekte buitenkennels voor katten met overdekt nachthok (3.86 x 1.88m per kennel); 6 gaaspanelen met deur.

Verblijf 3: 23 overdekte buitenkennels voor katten met overdekt nachthok (3.86 x 1.00m per kennel); 22 gaaspanelen, 23 fronten met deur

Verblijf 4: 20 overdekte buitenkennels voor katten (2.50 x 1.25m per kennel), 20 binnenkennels voor honden ( 20x 1.25x1.50)en 20 binnen kennels voor honden met aangrenzend buitenren10x 2,00 x 1.00m p.k. en 10x 2,00 x 1.50m p.k.) (aangrenzend buitenren 2.50 x 1.25m per kennel) Binnenruimte honden: geen verwarming; mechanische ventilatie; dakisolatie; vloeren betegeld. Tussen de buitenkennels van de katten : twee gezamenlijke loopruimtes voor de katten

Verblijf 5: 37 binnen kennels voor honden (18x 1.80 x 2.00m p.k. en 19x 1.50 x 2.00m p.k.) Voorzien van: cv gestookte luchtverwarming; vloer- dak-en spouwmuurisolatie; mechanische ventilatie. Vloeren en wanden volledig betegeld.

Verblijf 6: 14 binnen kennels voor honden (3.25 x 2.00m per kennel) en 18 binnen kennels voor honden met aangrenzend buitenverblijf voorzien van gietvloer (2.17x 2.00m per kennel binnen + 2.50 x 2.00 buiten) Binnen: voorzien van vloerverwarming; vloer- dak-en spouwmuurisolatie; mechanische ventilatie; akoestische industriebaffles; gietvloeren; wanden volledig betegeld.

Bedrijfsruimte 7: momenteel in gebruik als opslagruimte voor handel in diervoeding. Voorzien van cv; grotendeels spouwmuur; dakisolatie; deels dubbelglas; kanteldeur.

Kennelmaterialen:

Hondenverblijf 4: merk Inttra; binnen: 40 tussenschotten, 40 fronten met deur buiten: 20 gaaspanelen, 20 fronten met deur Hondenverblijf 5: merk Corton; binnen: 33 tussenschotten, 33 fronten met deur buiten: 17 tussenschotten, 18 fronten met deur Hondenverblijf 6: merk Corton; binnen: 35 tussenschotten; 37 fronten met deur

Kattenverblijven buiten: merk Inttra en Meijer ; 45 gaaspanelen, 46 fronten met deur Kattenverblijven : o.a. Corton, ca. 70 losse funktionele kattenverblijven

Rondom het dierenpension zijn er meerdere speelweiden die door hekwerk worden omheind. Op de speelweiden is er veel vermaak, zoals speelhuizen, water- en zandbak, diverse schuilplaatsen, tunnel, etc. Het terrein is omheind. Er is vergunning verleend voor 140 honden , 140 katten en 20 konijnen; de huidige eigenaar huisvest maximaal 100 honden en 100 katten.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Numan Hof Makelaardij. Wij nemen ruimschoots de tijd om dit bedrijf met u te bezichtigen.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1934
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1934
Woon oppervlakte 195
Inhoud woonhuis 920

Overige

Perceel oppervlakte 5058
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lugtenbergerweg in Eelde?

Aangeboden door:

Numan - Hof Makelaardij c.v.