Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Ligging:

Wonen en werken in een van de prachtigste straten die Dwingeloo rijk is? Dan is dit uw kans! Gelegen aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld staat deze riante rietgedekte woonboerderij en een even zo royale bedrijfslocatie met diverse opstallen op een perceel van maar liefst 6.700 m².
De landelijke, vrije ligging, maar toch goed zichtbare en bereikbare locatie maakt dit tot een uniek
object. De bestemming van het geheel is detailhandel met bedrijfswonen, welke thans in gebruik is als verkooplocatie van oude bouwmaterialen.

Het betreft hier een schitterende, riante, deels monumentale woonboerderij welke oorspronkelijk dateert uit omstreeks 1711. In de loop van de jaren is de woonboerderij gerenoveerd en vervolgens keurig onderhouden met het behoud van authentieke details. Dit prachtige geheel valt onder het beschermd dorpsgezicht.

De locatie, de grootte van het object en de meerdere opstallen bieden veel mogelijkheden. Naast de bedrijfsvoering valt bijvoorbeeld ook te denken aan het realiseren van dubbele bewoning. Al met al een uniek geheel, welke zeker een bezichtiging waard is.


Indeling

Woonboerderij;

Begane grond:
Entree/hal/bijkeuken met een authenthieke keuken, grote vaste kastenwand en oude estriken op de vloer. De woonkamer (nieuw schilderwerk van de houten vloer en wanden 2019) is zeer sfeervol met uitzicht over de landerijen en voorzien van een authentieke schouw met houtkachel en balkenplafond. Door het open karakter loopt deze door in de woonkeuken v.v. inbouwapparatuur (o.a. koelkast, vaatwasser en luxe gasfornuis met dubbele oven). De keuken is, uiteraard met oude bouwmaterialen, met de grootste zorg geplaatst en afgewerkt. Let op de prachtige schouw boven het gasfornuis. Vanuit de woonkeuken is nog een zijkamer te bereiken, thans in gebruik als werkkamer/speelkamer.
Overal in de woonboerderij zijn ook de oude gebinten nog aanwezig. Deze parels schitteren in bijna alle vertrekken.

Wederom vanuit de hal zijn op de begane grond nog een tweetal zeer riante slaapkamers te bereiken welke zijn voorzien van houten vloeren en waarvan er een voorzien is van een vaste wastafel. Tevens zijn een toiletruimte en een ruime badkamer welke is uitgevoerd met ligbad, doucheruimte, wastafelmeubel en toilet te bereiken.
Vanuit de hal wordt de centrale hal bereikt, thans in gebruik voor het witgoed, als opslagruimte en voor doorgang naar het bedrijfsgedeelte. Aan de ene zijde wordt het riante kantoor bereikt met authentieke vaste kastenwand en natuurstenen vloer. Dankzij de dakramen valt er veel licht naar binnen. Aan de andere zijde wordt de ‘Werkruimte’ bereikt, welke toegang geeft tot ‘De Winkel’. Aan de achterzijde van ‘De Winkel’ is nog een aparte zaagruimte.
‘De Winkel’ heeft een eigen ingang en het kantoor is ook middels een eigen entree te bereiken. Voorts zijn de opstallen ‘Mercator’ en de monumentale ‘Schaapskooi’ via de binnenplaats te bereiken.
Aan de achterzijde van ‘De Winkel’ is een extra opslagtent geplaatst.

Verdieping

Op de verdieping van de woonboerderij is nog extra woonruimte (ca 81 m²) en extra bedrijfsruimte (ca 84 m²) te realiseren. De hoogte van de verdieping is met 4,8 m zeer riant te noemen.

Opstallen;

Opstal ‘Schaapskooi’:
‘De Schaapskooi’ betreft een monumentaal, in eikenhout opgebouwd gebouw met een rieten kap. ‘De Schaapskooi’ is in 1949 gebouwd en is geheel gerenoveerd. Zo heeft het geheel in 2007 een nieuwe fundering gekregen en is het geheel geisoleerd (op een aantal authentieke stalraampjes na). De begane grondoppervlakte betreft 120 m² en door de hoogte van maar liefst 3,6 meter is de beleving van binnen magnifiek! Op de verdieping is middels een losse trap en een luik nog eens 90 m² gelegen. Thans wordt het geheel gebruikt als showroom/winkel voor meubels en oude bouwmaterialen.
Tevens is ‘De Schaapskooi’ voorzien van een authentieke schouw, keuken en toiletgroep, uiteraard geheel uitgevoerd met prachtige bouwmaterialen, waar het huidig gevestigde bedrijf bekend om staat.
Het geheel heeft hierdoor een breed scala aan mogelijkheden.


Opstal ‘Mercator’:
Dit riante bijgebouw welke een echte eyecather is bij aankomst op het erf, heeft een oppervlakte van 110 m² en is voorzien van 20 cm dikke betonvloer. Opstal ‘Mercator’ is deels voorzien van dubbele beglazing. Het geheel is niet extra geisoleerd. Het is mogelijk om binnen deze opstal een verdiepingsvloer te realiseren van circa 50 m².

Opstal ‘Winkel’:
Opstal ‘Winkel’ is dwars gelegen op de woonboerderij en is tevens gekoppeld aan de woonboerderij. Via de binnenplaats is opstal ‘Winkel’ middels een eigen entree te bereiken. Het geheel heeft een oppervlakte van 172 m². Aan de achterzijde is een aparte ruimte (ca. 25 m²), welke thans wordt gebruikt als zaagruimte en opslag.


‘Opslagtent’:
Aan de achterzijde van het perceel, achter opstal ‘Winkel’ is een riante opslagtent met een oppervlakte van 72 m² geplaatst. Deze is ideaal voor het opslaan van materialen.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1711
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1711
Woon oppervlakte 211
Inhoud woonhuis 980
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Monument Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 6700
Monumentaal Ja
CV ketel water Ja
Muur isolatie Ja
LeeftijdCV ketel 2007
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Westeinde in Dwingeloo?

Aangeboden door:

De Weide Brink Makelaardij