Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Nabij het pittoreske brinkdorp Norg in de kop van Drenthe, staat het woonhuis ìBosch-Idylleî uit 1939. Het woonhuis en haar bijgebouwen staan in een ruim bosperceel en gelegen aan een rustige provincialeweg. Oppervlakte van het terrein is ca 5380 m2 voornamelijk bos en voorzien van 450 m wandelpad. Het geheel gaat op in een gemeentelijk bos van de gemeente Noordenveld. Aan de zij- en achterzijde van het terrein zijn geen publiekelijke wandelpaden.

Het rieten dak is in 2008 vernieuwd en geschroefd aangebracht op houtplaten. Het dak is in 2020 opgestopt en geschoond.

De meterkast is in 2020 vervangen door firma Winter Leek. Twee krachtgroepen t.b.v. hogedruk stoomoven, sauna en kookeenheid zijn hierin voorzien. In het bijgebouw zijn een sauna, Turks stoombad, wasserette en zoldering opgenomen. Saunakachel 9000 Watt 400 V is in 2020 vervangen. Het Turks stoombad wordt gevoed door een losse stomer 2000 Watt 220 V. Hier is een douche aanwezig, alsmede een buitendouche (warmwater). Voorts is een ruimte ingericht als wasserette. E.e.a. voorzien van een eenvoudig aanrechtblok met warm- en koud stromend water (aangevoerd vanuit het woonhuis). Het geheel wordt gecompleteerd met een rustruimte. Nabij het bijgebouw is een Carport aanwezig. Aan de achterzijde van het bijgebouw is een overdekte haardhout opslag van ca 12 m3.

De Cv-combiketel is gas gestookt en in 2020 geplaatst door de firma Winter uit Leek. Het laatste onderhoud is uitgevoerd in 2021. In de schuur staat een hout/kolen cv gestookte kachel en dateert uit 2005. Alle vertrekken in het woonhuis, alsmede de bijgebouwen en garage zijn voorzien van centrale verwarming. Het balkon is op Zuid gericht. Het zinkwerk van het balkon/serre is vernieuwd in 2020.

Het schilderwerk is een doorlopend proces geweest, maar behoeft aandacht. De parketvloeren boven en beneden zijn in 1995 gelegd door Europa parket Drachten en zijn ca 1,5 cm dik. De vloeren zijn nimmer geschuurd.
In de keuken hangt luxaflex zonwering 2020. Voor de buitendeuren van keuken en eetkamer zijn luxaflex hordeuren geplaatst eveneens in 2020.

Voorbereiding camera beveiliging op woonhuis is aanwezig.
Dakbedekking op de schuur is in 1999 aangebracht en moet naar verwachting worden vervangen 2025. Windschermen en zonnescherm verkeren in matige staat, maar zijn functioneel. Terreinafscheiding achterzijde zou grotendeels moeten worden vervangen, echter niet noodzakelijk. De afrastering is grotendeels weg i.v.m. toegankelijkheid van de reeÎn op het terrein. De niet afgemaakte BBQ-locatie aan de voorzijde van het terrein bevat tegels en puin. De beekloop en de twee vijvers zijn aangebracht in 2020 en worden bediend door een klokpomp
Energielabel zie gevoegd rapport. In dit rapport zijn de verbeteringen niet meegenomen. Voor het woonhuis geldt dat alle plafonds op de begane grond zijn voorzien van steenwol. Dit geldt ook voor alle binnen- en
buitenmuren. Het eetkamer gedeelte is daarbij ook voorzien van een aluminium noppendeken om warmte te keren. Het huis is op norm conform bouwbesluit. De wanden en plafonds begane grond zijn met geschuurd stucwerk afgewerkt (2020).

Aan de overzijde ligt een camping die jaarlijks 1500 bezoekers trekt. Norg is een aangenaam toeristendorp en ook heerlijk om in te wonen. Bewonersaantal ca 3500 en zomers ca 8000. Norg heeft jaarlijks de ìworteldagenî. Dit is een kleinschalig beeldend locatietheaterfestival dat jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt. Dit trekt veel bezoekers naar het brinkdorp.
Dagelijkse boodschappen in het dorp. Roden 5 minuten. Groningen 20 minuten, Assen 15 minuten en allen makkelijk aan te rijden. Busdiensten in diverse richtingen. Dokter-, fysio- en tandartspraktijken aanwezig, alsmede garages, pompstations, hotels, restaurants, kleine middenstand, supermarkten, diverse sportverenigingen en zwembad. Voor ziekenhuizen uitwijken naar Assen en Groningen.

Opmerkingen / aanvullingen:
nabij het woonhuis staat een houten gebouw op betonnen fundatie. In dit gebouw is opgenomen een sauna, turks stoombad, wasserette en een zoldering. Totale oppervlakte 40 m2 CV verwarmd.
zowel de houten berging gemaakt op betonnen fundatie en de stenen garage zijn eveneens CV verwarmd.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1939
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1939
Woon oppervlakte 123
Inhoud woonhuis 441
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV en hout/kolen CV 2005 Merk CV: Intergas HRE. Bouwjaar C.V.: 2020.
Perceel oppervlakte 5380
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Villa
Bouwjaar 1939
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1939
Woon oppervlakte 123
Inhoud woonhuis 441
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV en hout/kolen CV 2005 Merk CV: Intergas HRE. Bouwjaar C.V.: 2020.
Perceel oppervlakte 5380
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.