Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

MET JE NEUS IN DE BOTER. LUCHTIGE LOFT IN EEN GERENOVEERDE ZUIVELFABRIEK (Wapse, Drenthe).

De zuivelfabriek is gelegen in een landelijke en historische omgeving. De fabriek is goed te zien; het is HET karakteristieke herkenningspunt van Wapse. De zuivelcoöperatie van weleer-1887- is in de jaren '50 voorzien van een nieuw, opgetrokken gevel. Daarop is het in de afgelopen jaren herontwikkelt en er zijn vanaf 2008 fantastische lofts in gemaakt. Wat een geweldige, karakteristiek pand om in te wonen en/of werken.

Lofts zijn licht, luchtig en riant en deze loft voldoet volledig aan deze omschrijving. Deze bijzondere loft is in de afgelopen jaren deels verbouwd en met oog voor detail afgewerkt tot wat het nu is. Voorzien van industriële trappen, veel daglicht, toilet en een keuken. Je kunt hier wonen, echter is deze loft bij uitstek geschikt voor een creatief of kleine zelfstandige die wonen en werken wil combineren in een inspirerende woonomgeving. Ook is deze loft uitermate geschikt om te gebruiken als praktijkruimte.
Het Kantoor -zoals het vroeger in gebruik was in deze zuivelfabriek- heeft een eigen voordeur en een ingang via de gezamenlijke hal (3 woningen). Vanuit zowel de begane grond als de verdiepingen biedt deze woning schitterende, weidse vergezichten over de voorgelegen weilanden.

DE TOUR: ZIE PLATTEGRONDEN WAARBIJ KLEURIG ORANJE LOFT 1 IS.
Entree via de hal met garderobekast en toilet. Vanuit de hal kom je in de woonkamer, deze voelt ruim aan en is lekker licht door de grote raampartijen. In de woonkamer zit een echte stoere kluis welke u kunt gebruiken als bijvoorbeeld een archief of voorraad kast. De twee kleine ‘kantoortjes’ kunnen dienen als werkruimte, er kan een badkamer in gesitueerd worden of gebruikt worden als speelkamer voor de kinderen. Vanuit de woonkamer komt u in de gesloten, kleine keuken, voorzien van een gaskookplaat. De indeling van de begane grond is geheel aan jezelf; meer dan genoeg inspiratie om hier iets leuks van te maken.

De eerste verdieping bestaat uit een grote, hoge open ruimte en een hal. De hoge, open ruimte is nu in gebruik als gymzaal; de droom van ieder kind uiteraard, echter sporters kunnen zich hier ook uitleven door iedere dag een potje apenkooien. Via een trap in deze ruimte kom je op een verhoging, waar prima een slaapkamer gemaakt kan worden.

De tweede verdieping geeft toegang tot een kamer wat volgens ons de perfecte plek is om een slaap- of badkamer te creëren.

Een heerlijke, royale tuin (265 m2) hoort er natuurlijk ook bij, welke goed te gebruiken is om te zonnen of een kruidentuin aan te leggen. De tuin ligt verder van de weg af en is dus rustig gelegen. Het loft heeft twee eigen parkeerplaatsen.

Deze historische melkfabriek uit 1887, is na de sluiting van het fabrieksgebouw in gebruik geweest als bedrijfspand met inpandige woonruimte. Vanaf 2008 zijn er drie lofts gerealiseerd waarbij werk- en/of woonruimtes zijn gemaakt. In het gebouw wonen en werken creatieve zelfstandigen, wat een unieke combinatie is.

Wapse -een zeer mooi en gemoedelijk dorp- ligt tussen Zwolle en Groningen. In de directe omgeving zijn onder andere Diever en Vledder gelegen (5 minuten rij-afstand- beide brinkdorpen) en de omgeving wordt afgewisseld met veel groen, bossen en weidegebieden. Wapse zelf ligt aan de rand van het Nationaal Park “Drents-Friese Wold”. Ook al is het een klein dorp, Wapse heeft een eigen basisschool en dorpshuis ‘Oens Huus’, waar met regelmaat verschillende activiteiten worden georganiseerd. Grotere steden als Meppel, Steenwijk, Zwolle en Hoogeveen liggen op een half uur rijden afstand, dus alle wenselijke voorzieningen zoals scholen, winkels en restaurants, liggen binnen handbereik. De naastgelegen dorpen Frederiksoord en Wilhelminaoord zijn onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid en deze zijn recentelijk uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Lopend, fietsend of hardlopend, het blijft hier genieten. Naast het Nationaal Park “Drents-Friese Wold” liggen er nog veel meer natuurgebieden dichtbij, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld, het Holtingerveld en de Weerribben.

SAMENVATTEND:
Ruimte, waarin alles kan: wonen en/of werken combineren met de rust en groene omgeving van het Drentse land. Deze loft nodigt uit tot creëren. Bruist het al van de ideeën? Bel of neem contact met ons op, we leiden je graag rond.


Kenmerken

Algemeen

Soort woning Geschakelde woning
Bouwjaar 1887
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1887
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 240.55
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Dak type Plat dak
Tuin opp 265
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 500
Tuin achter Ja
Oppervlakte woonkamer 25.91
Tuin kwaliteit Aan te leggen
ADSL aansluiting Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Geschakelde woning
Bouwjaar 1887
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1887
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 240.55
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Dak type Plat dak
Tuin opp 265
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 500
Tuin achter Ja
Oppervlakte woonkamer 25.91
Tuin kwaliteit Aan te leggen
ADSL aansluiting Ja
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Keizer Makelaardij