Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Ben je op zoek naar een unieke plek om te wonen, aan de rand van Almere, onder de rook van Amsterdam, dan heb je die bij deze gevonden! Op deze nagenoeg onbekende plek ligt deze fraaie goed onderhouden woonark met eigen grond en water van +/- 450 m2. Je bevindt je hier midden in de natuur en je krijgt hier 365 dagen per jaar het vakantiegevoel. Vanuit de ark kan je in de winter mooie schaatstochten maken, zomers kan je heerlijk zwemmen, vissen of lekker actief suppen.

Deze ark is geen ark met een vinex uitstraling maar een ark met heel veel sfeer . Je kunt wonen en werken heel goed combineren doordat de ark 2 gescheiden ingangen heeft. De ark is gelegen in het Weteringpark, buitengebied, aan de rand van het Almeerderhout aan een niet doorgaande weg. Het vaarwater is doorgaand en heeft verbinding met het Gooi- en Markermeer.

Omschrijving en kenmerken
Betonnen bak met betonnen gangboorden van 60 cm breed en verbreed tot +/- 100 cm. met hardhout. Bij de deuren zijn bordessen vast aan de ark bevestigd. De binnenmaten van de bak/ark zijn L 18.24 X Br. 4.76 X D 1.57 mtr. Opbouw is in houtskelet. Bouwjaar 1994/95. Alle tekeningen, vergunning enz. aanwezig.

Buitenzijde is voorzien van onderhoudsvrij Canexel, hardhouten (merbau) kozijnen, ramen en deuren. Ruiten van dubbel glas, 4 zonnepanelen en zonnecollector. Dak voorzien van asbestvrije golfplaten met certificaat. In 2013 rubbergecoat.

Op gangboordniveau,+/- 86 m2 vloeropp. bevindt zich de kamer met open keuken, een ruim vrij uitzicht naar 3 kanten, een Velux dakraam in de open kap constructie, 2 openslaande deuren aan waterzijde, openslaande raampartijen en een schuifpui aan de walzijde, een houtkachel voldoende voor de hele ark, open keuken met hardhouten (jatoba) aanrechtblad met dubbele spoelbakken (rvs), inductiekookplaat met timers, koel/vriescombinatie. Toegangshal met trap naar benedenruimte. Op een 30 cm. hoger vloerniveau bevindt zich een gang met o.a. toilet met doucheruimte, een garderobe en cv opstelling in een uitbouw, een slaapkamer met velux dakraam eveneens in de open kap, en een badruimte met douchecabine, hangtoilet en een dubbele wastafel. Verder een hobbyruimte met een eigen afsluitbare toegangsdeur naar buiten waardoor bijv. kantoor aan huis mogelijk is en een wastafel. Vanuit deze ruimte is tevens een bruikbare ruimte te betreden via een trap.

In de bruikbare open ruimte, +/- 50 m2 van de bak is een opstelling van een indirecte luchtverwarming met warmte terugwinmodule, gevoed door de cv ketel 12-11-2015 met incomfort, wasmachine met droogruimte, zonneboiler tevens 2 separate ruimten en zijn toegankelijk middels 2 trappen. Hoogte tussen de balken +/- 192 cm, tot onderkant balk +/- 166 cm. De ruimte onder woonkamer en keuken is te gebruiken als opslag. Hoogte tussen de balken 160 cm en is apart geïsoleerd.

Bovenruimte wordt verwarmd via lucht, de onderruimte in combinatie van lucht en radiatoren

Goed onderhouden ark met alle aansluitingen (propaantank collectief) gelegen aan eigen grond en water met een ruim uit- en verzicht. Kavel van +/- 450 m2 waarvan +/- 25 X 11.5 mtr. op de wal. Op de wal is een schuur/garage en carport, ieder van 20 mtr2. In de schuur zijn diverse stopcontacten, water en gasaansluiting, gasgeiser en waterafvoer alsmede een geïsoleerd dak. Eventueel in te richten als aparte zelfstandige verblijfsruimte. Er is in de schuur een digitale elektrameter met dag en nachtstroom met een terugleesmogelijkheid vanwege de zonnepanelen. 380 in 3 fase is mogelijk. De zekering is 3X 25 amp. Verder een tuinschuurtje en overdekte ruimte voor openhaard hout opslag met ruimte voor bijv. aanhanger. Er zijn diverse terrassen waaronder een hardhouten vlot van 2.45 X 6.30 mtr

Omgeving
Gelegen in het Weteringpark en aan de rand van het Almeerderhout met zijn wandel-, fiets- en natuurgebied aan doodlopende weg, aan vlot en bevaarbaar water met toegang tot Gooi- en Markermeer. A6 is binnen een paar minuten bereikbaar, Amsterdam/Schiphol binnen +/- 30 min. Vrij uitzicht en ruime parkeergelegenheid voor meerdere autos direct aan het kavel.

Samengevat
- Fantastisch gelegen
- Goed onderhouden ark met eigen ligplaats
- Eigen grond!
- Aan doorgaand vaarwater
- Zeer goede bereikbaarheid

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboot
Bouwjaar 1994
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1994
Woon oppervlakte 86
Inhoud woonhuis 250
Aantal verdiepingen 0

Overige

Perceel oppervlakte 453
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking In overleg

De Huizenbemiddelaar Amsterdam

Borneokade 215
1019XE Amsterdam (Noord-Holland)
T: 020-6208180
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Weteringkade in Almere?