Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

SARASOTA

SARASOTA IS EEN ZONNIGE BADPLAATS IN FLORIDA MAAR OOK DE NAAM VAN DEZE FRAAI VORMGEGEVEN VRIJSTAANDE VILLA DIE TE KOOP WORDT AANGEBODEN.

OMGEVING

In Lelystad het hart van Nederland met een groot aantal provincies binnen handbereik, staat deze prachtig vormgegeven villa.
Elke dag een vakantiegevoel. Gelokaliseerd op het Flevo Golfresort temidden van een 18 holes golfbaan, naast het IJsselmeer, jachthavens, strand en diverse horeca. De gezellige havenkom kent vele evenementen waaronder de HISWA TE WATER, en de jaarlijks terugkerende OLDTIMERDAG. Natuurlijk heeft BATAVIASTAD alles op modegebied. Een bevoorrechte positie wanneer u hier woont omdat het geheel lopend of fietsend bereikbaar is vanaf de eigen voordeur.
In een kattensprong naar Enkhuizen over de dijk of de voordeur uit voor een wandeling door het bos. Een woning uniek qua ontwerp, uniek qua locatie. Een zeldzame wooncombinatie.
Een oase van rust, maar ook ontspanning en vertier zijn letterlijk binnen handbereik. Bovendien heeft Flevoland ten opzichte van de rest van Nederland de meeste zonuren.

DE VILLA

Deze uniek ontworpen villa, opgeleverd 08/2003, is mooi breedgerekt en ligt in goede verhouding op de grote kavel (ca.1000m2). De woning is traditioneel gebouwd (GEEN houtskeletbouw). De huidige eigenaren hebben destijds in de breedte meer grond aangekocht zodat de aangrenzende percelen verder uit elkaar liggen. Meer PRIVACY en meer ruimte voor uw wagenpark.
Met zijn ver overstekende dak en opvallende eerste verdieping heeft de Sarasota iets weg van een Chinese pagode. Heel bijzonder!
In 2017 is het pand aan de buitenkant volledig geschilderd.

LIVING

Meest opvallend aan deze schitterende villa is de grote, bijna vierkante living met open keuken. LICHT speelt in de Sarasota een overheersende rol.
Van vier kanten valt het licht door grote, brede ramen en een glasheldere schuifpui in uw interieur. Het plafond in de living is opvallend hoog. De grote glazen pui in de living geeft toegang tot het riante terras om van daaruit in volle omvang te genieten van de heerlijke tuin.

HAL, TOILET, BIJKEUKEN/TECHNISCHE RUIMTE, GARAGE

Royale hal met toilet en mogelijkheid voor een garderobe.
Inpandige garage met aangrenzende bijkeuken. De garage is verbouwd tot slaapkamer en is dus reeds LEVENSLOOP BESTENDIG. Vanzelfsprekend kunt u hier een andere bestemming aan geven. (bijvoorbeeld kantoor aan huis of praktijkruimte). De aangrenzende bijkeuken kan tot badkamer worden verbouwd In de bijkeuken zijn tevens de technische installaties ondergebracht. CV installatie met NIEUWE huurketel HRE Intergas uit 10/18 en WTW (warmte terugwinunit) en een CENTRAAL STOFZUIGSYSTEEM Hanson–Silent Master

Hal, toilet en uiteraard de living zijn voorzien van een ITALIAANSE MARMERVLOER MET VLOERVERWARMING.

VERDIEPING

Op de bovenverdieping bevinden zich 3 slaapkamers, waarvan één zgn. Masterbedroom.
Badkamer met dubbele wastafel, 2 douches en een vrijhangend toilet.
Op deze verdieping wordt ook SPEELS MET NATUURLICHT omgegaan.
Zie hiervoor de hoekramen in de slaapkamers en het langwerpige venster boven in de vide/hal.

DE TUINEN

Uw rust in deze weldadige tuin wordt hooguit verstoord door een overijverige Koekoek uit het aangrenzende bos.

Aan weerszijden van het pand zijn hardhouten toegangspoorten met sloten naar de riante achtertuin (OZO) geplaatst, zodat men er ongehinderd kan vertoeven op de 3 terrassen. Op ca. 2/3 derde van de tuin is deze over de volle breedte verlaagd richting de sloot die tevens voor de helft in eigendom wordt verkregen. Dit verlaagde deel is middels een hardhouten “luie” trap bereikbaar. Dit deel van de tuin is verdeeld in een grasdeel en een terrasdeel met daar tussenin een vierkant van grind met Platanen. De sloot wordt afgescheiden middels een laag hardhouten hekwerk. De achtertuin biedt alle ruimte om er een nieuwe creatieve invulling aan te geven. In 2017 is een volledig nieuwe degelijke schuur (ca. 20m2) naar eigen ontwerp geplaatst met een vloer van betonnen terrastegels.
De voortuin (WNW) is voorzien van gras met beplanting en een terras van ca. 20m2 zichtbaar vanaf het eetgedeelte van de woonkamer.
Over de volle breedte van de voortuin loopt een afscheidingsmuur
(hoogte 85cm) met de straat naar Mediterraan voorbeeld en is voorzien van zachte verlichting aan weerszijden van de muurbeuken.

DE VERKOPER AAN HET WOORD:

Wij hebben hier alle jaren met zeer veel plezier gewoond en
met volle teugen genoten van deze riante woning, de ruimte, de natuur, het water en de omgeving met de pittoreske dorpen langs het IJsselmeer, het Markermeer en de Friese randmeren.
Met het oog op de toekomst hebben wij besloten in oppervlakte bescheidener te gaan wonen.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 2003
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2003
Woon oppervlakte 165
Inhoud woonhuis 560
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

Villa Ja
Aan water Ja
BouwjaarCV 2018
Perceel oppervlakte 974
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel intergas HRE
Dak opmerking Soort dak Samengesteld dak
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Tuin opmerking Tuin rondom Onderhoud Normaal
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout Berging voorzieningen Voorzien van elektra
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv-ketel
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Eaglelaan in Lelystad?

Aangeboden door:

Makelaarsland