Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Let op: dit betreft een bieden vanafprijs.

Wonen in het Landelijke gebied Oosterwold, dicht bij een stad met alle voorzieningen maar ook in hoge mate zelfvoorzienend zijn. Dat kan in Ecomeerhof. Ecomeerhof is een duurzaam project en nagenoeg energieneutraal. In deze prachtige landelijke en natuurrijke wijk Oosterwold bieden wij u deze moderne vrijstaande villa aan. Het object is gebouwd in een rustige en sfeervolle omgeving en beschikt over een prachtig uitzicht en een riante kavel van ruim circa 2.851 m² groot. De wijk Oosterwold geeft de mogelijkheid het Gooi via de Stichtse brug eenvoudig te bereiken. U bevindt zich daardoor op zo'n 10 autominuten vanaf Blaricum. Ook Amsterdam is via de snelweg makkelijk aanrijdbaar. Deze vrijstaande villa kent 216 m² GBO aan woonoppervlakte en is met recht en rede duurzaam te noemen. Zonnepanelen (circa 36 stuks), twee (2) zonnecollectoren, een warmtepomp (met bodemwarmte via heipalen) met boiler zorgen ervoor dat u geen of bijna geen stookkosten heeft. De woning is geheel gelijkvloers gebouwd en is daardoor levensloopbestendig. Via de imposante oprit aan de zijkant van het huis met volop parkeergelegenheid op eigen erf bereikt u de ingang van de woning. Eenmaal binnen zult u meteen versteld staan van de hoeveelheid ruimte en lichtinval. Vanuit de living is het uitzicht over uw eigen kavel prachtig en imposant te noemen.

Via de entree bereikt u de hal met toiletruimte en meterkast en lopende richting de woonkamer de technische ruimte, deur naar wasruimte met wasmachine-aansluiting en de eerste slaapkamer. De tweede riante slaapkamer is gelegen naast de inpandige badkamer en gesitueerd achter de keuken. De badkamer is uitgevoerd met een dubbele douche, wastafel en vrijhangend toilet. Er is nog ruimte om een ligbad te plaatsen.

De woonkamer is circa 6 meter breed en loopt door naar de achterzijde van de woning. De woonkamer is zeer licht door de grote hoeveelheid raampartijen. Via een schuifpui is de tuin aan de voorzijde bereikbaar. Aan de achterzijde is een loopdeur naar de tuin gelegen tuin en terras. De gehele woning is voorzien van een mooie laminaatvloer. De keuken is uitgerust met een riant kookeiland en een vaste kastenwand. Vanzelfsprekend beschikt u over alle benodigde apparatuur, waaronder een koelkast, vriezer, vaatwasser, inductiekookplaat met afzuigelement, combioven en gewone oven. De eerder genoemde twee riante slaapkamers maken het geheel compleet. De grootste is gelegen aan de achterzijde van de woning. De achtertuin is groot en voorzien van terras. De "dubbele" garage biedt volop parkeer- en bergruimte. In technische ruimte zit de warmte terugwinunit, die de ventilatie verzorgt, en een warmtepomp alsmede de warmwaterboiler. De warmtepomp wisselt warmte uit met de bodem via de heipalen.

De eigen kavel komt rondom het huis en biedt voldoende privacy en de woning is zo ontwikkeld dat er vanuit de eigen woning veel zicht is op groen en water. (Afstand tot de woning achterburen meer dan 100 meter en aan voorzijde zicht op het gemeenschappelijke terrein). Minimaal 50 % van de kavel moet worden ingericht met een stadslandbouw functie. Deze kan varieren binnen de spelregels van het ontwikkelingsplan van Oosterwold. Hierbij kun je denken aan een moestuin, boomgaard of andere groene bestemming Om de kwaliteit van de buitenruimte te waarborgen zijn er tussen de kavels en naar de openbare straat toe groene heggen geplant. Op de kavel staat een dubbele garage met een loopdeur aan de zijkant, elektra aansluiting en verlichting. Er is een Iba septic tank op een strategische plek op de kavel (voorzijde woning, ivm onderhoud) . Deze tank is geschikt om te lozen op het oppervlaktewater.

Verhuurbare woonunits of extra woonruimte creëren: Aan de linkerzijde van de woning zijn nog twee zelfstandige woonunits gerealiseerd met eigen badkamer voorzien van douche en toilet, keuken en woonkamer annex slaapkamer. Deze twee units waren als Bed and Breakfast in gebruik. Deze ruimten kunnen ook bij de woonkamer worden betrokken, de huidige muur biedt daar reeds de mogelijkheid toe. Eveneens kunt in van deze ruimten een werkkamer maken welke separaat en las onderdeel van de woonkamer in gebruik kan worden genomen.

Algemene informatie Oosterwold De ontwikkeling van Oosterwold is geen gedetailleerd uitbreidingsplan zoals dat in de Nederlandse stedenbouw gebruikelijk is, maar een eenvoudig raamwerk en een set van spelregels die een veelheid van particuliere initiatieven mogelijk maakt. De ontwikkelstrategie kiest voor een organische ontwikkeling, met de uitnodiging aan initiatiefnemers om het gebied zelf in te richten met groen, landbouw en wegen. Almere werkt al enkele jaren consequent toe naar een wezenlijk grotere rol van particulieren in de woningbouw, de stedenbouw en de gebiedsontwikkeling. De gemeentelijke overheid treedt weloverwogen terug en laat steeds meer over aan anderen. In Oosterwold wordt de volgende stap gezet in de zoektocht naar spontane, organische groei 'van onderop'. Voor Oosterwold geldt de onzekerheid van de toekomst als uitgangspunt. Het is aantrekkelijk voor initiatiefrijke mensen die zelf willen bepalen hoe ze wonen en werken, en die bereid zijn de bijbehorende verantwoordelijkheid te dragen. De rol van de overheid beperkt zich tot de hoofdlijnen. Zij formuleert de ambities voor het gebied en verzorgt het raamwerk, de voorwaarden en de spelregels. Informatie Ecomeerhof De locatie is recht achter Almere Hout en sluit met een bospad aan op de Vogelweg waar een bushalte voor de deur ligt met een snelle verbinding naar enerzijds het centrum van Almere en anderzijds naar Zeewolde en Harderwijk. Dit project ligt aan het Kathedralenbos. Waar je heerlijk kunt wandelen. Ecomeerhof richt zich op actieve bewoners, die bijvoorbeeld een eigen moestuin willen onderhouden of een wat minder arbeidsintensieve boomgaard. Deze woning staat in een project met 30 vrijstaande woningen. De totaal kavel is bereikbaar via de Emile Durkheimweg. In het midden van het eigen terrein bevindt zich een ovaalvormige vijver.

Bijzonderheden. - Riante kavel op prachtige locatie; - Circa 36 zonnepanelen op het dak; - De buitenzijde van de woning is gestuced in een terracotta kleur; - Verplichte deelname vve Tureluur Zuid voor toegangsweg en deelname vve Ecomeerhof; - Twee aparte woonunits met eigen toegangsdeur ( eenvoudig bij de woonkamer te betrekken);

Oplevering in overleg, mag snel.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis     > klik hier

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar 2017
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 2017
Woon oppervlakte 216
Inhoud woonhuis 763

Overige

Tuin Ja
Villa Ja
Garage Ja
Aan park Ja
Bosrand Ja
Dak type plat dak
Aan water Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel n.v.t
Open keuken Ja
Tuin rondom Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Prijs opmerking biedprijs vanaf
Bijgebouw schuur Ja
Garage meer autos Ja
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 4
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie volledig geisoleerd
Show with reservation -1
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Eugene Odumhof in Almere?

Aangeboden door:

De 4 Linden makelaardij Almere