Maak nu een afspraak voor deze woning
Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Unieke en onder architectuur in 2007 gebouwde helft van een vrijstaande woonboerderij te Sondel op zuidwest gelegen kavel van 1.410 m2 eigen grond. Opvallend is de deels doorgebroken kap met de daaronder gelegen fraaie beschutte binnentuin en aangrenzende balkons, gecreëerd binnen de contouren van de oude boerderij.

Introductie
Grenzend aan de uitgestrekte weidegronden en het natuurgebied De Leijen nabij het IJsselmeer ligt Sondel, omstreeks 1300 ontstaan op de zuidelijke flank van bosrijk Gaasterland. Het bescheiden dorp ligt op enkele autominuten van Balk, Lemmer en de A6 en biedt plaats aan zo?n 400 inwoners. Vanaf de ring Amsterdam is Sondel in een uur te bereiken.Algemeen:

Unieke en onder architectuur in 2007 gebouwde helft van een vrijstaande woonboerderij te Sondel op zuidwest gelegen kavel van 1.410 m2 eigen grond. Opvallend is de deels doorgebroken kap met de daaronder gelegen fraaie beschutte binnentuin en aangrenzende balkons, gecreëerd binnen de contouren van de oude boerderij.

Introductie
Grenzend aan de uitgestrekte weidegronden en het natuurgebied De Leijen nabij het IJsselmeer ligt Sondel, omstreeks 1300 ontstaan op de zuidelijke flank van bosrijk Gaasterland. Het bescheiden dorp ligt op enkele autominuten van Balk, Lemmer en de A6 en biedt plaats aan zo?n 400 inwoners. Vanaf de ring Amsterdam is Sondel in een uur te bereiken.

Het dorp herbergt enkele zeer fraaie boerderijen, variërend van authentieke monumenten tot een bijzonder architectonisch hoogstandje op de hoek van de Boomsmastraat en de Sondelerdyk.
Dit bijzondere pand met talloze gebruiksmogelijkheden is gebouwd op de fundamenten van een enkele jaren geleden afgebrande, monumentale boerderij. De architect heeft zich bij zijn hedendaagse ontwerp door herkomst en historie laten inspireren.

Die inspiratie heeft de architect gecombineerd met moderne inzichten, hoge raam- en deurpartijen, speelse ideeën en de visie van de bewoners. Dat heeft geleid tot een toegankelijk, licht en comfortabel woonhuis waar het ieder jaargetijde goed toeven is. Bij de totstandkoming van het woonhuis is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen.

Beschrijving en indeling
Entree in stijl aan de Sondelerdyk; Grote en hoge hal (3,40 x 8, 50m) met strak gelijnde trapopgang naar boven, voorzien van toegang naar bijkeuken (2,80 x 3,25m), inpandige berging (6.00 x 4,45 m) en werkruimte (3,85 x 3, 25m); ruim toilet, garderobekast en techniek- en meterkast met o.m. het Honeywell Hometronic systeem.

Living: Vanuit de hal toegang tot de woonkeuken, een indrukwekkende sfeervolle 3 meter hoge ruimte (10,45 x 5,3m) v.v. antracietkleurige Belgische hardstenen vloer (vierkante tegels van106 cm). De lichte woonkeuken loopt over in de split level opkamer en daaronder gelegen tv- kamer.

De woonkeuken heeft aan de zuidwestzijde de keuken; een in rvs en hout opgetrokken aanrecht met daarvoor een robuust en royaal kookeiland in zelfde stijl. Aanrecht en eiland zijn geheel v.v. schuifladen- en (koel)kasten. Het kookeiland bevat de robuuste Viking0ven met 4 royale gasbranders, en is daarnaast aan beide zijden v.v. een gasaansluiting voor het gebruik van losse woks e.d. Een keuken om in te koken en van te genieten, een lust voor de chef en een lust voor het oog. Vanuit de keuken kijkt u uit over de tuin en kunt u zomers en ?s winters genieten van prachtige lichtinval.

Aan de oostzijde is de woonkeuken v.v. diverse hoge openslaande ramen met daartussen stijlvol op maat gemaakte kasten. Aan de zuidoostzijde is de keuken v.v. een stijlvolle zwarte harmonicadeur die grenst aan de binnentuin. De sectionale harmonicadeur kan over vrijwel de gehele lengte worden weggeschoven en heeft aan de keukenzijde nog een separate loopdeur naar de binnentuin.

Vanuit de woonkeuken een trap naar de opkamer, die door een lage roomdivider de zichtlijnen vanuit de keuken breekt. De stijlvolle kamer (5,3 x 5,35 m) is v.v. een Afrikaans Padoek houten vloer en een fraaie houtkachel, waarvan het zwarte afvoerkanaal langs het schuine dak maar liefst 7,5 meter omhoog loopt, waar de opkamer eindigt in een punt.
De architect heeft een speels doorgang gecreëerd naar de vide van de eerste verdieping, waardoor een licht en lijnenspel in de opkamer ontstaat.

Onder de opkamer ligt de voormalige kaaskelder, die in de nieuwe boerderij de functie van tv-kamer (5,3 x 5,35 m) heeft gekregen. De originele zwarte estriken van toen zijn hergebruikt. De kamer is v.v. enkele ingebouwde lichteiken kasten (Ardeco Interior).

Terug naar de hal, waar we aan de andere zijde de studeer- annex gastenkamer treffen. De aan de binnentuin gelegen kamer (5,40 x 3,90 m) is v.v. diverse hoge openslaande tuindeuren, aansluitingen elektra en internet inde vloer en een ingebouwde lichteiken kastenwand, waaruit subtiel en in een handomdraai met afstandbediening het gastenbed uitgeschoven kan worden.

Via de mooie boogdeur betreedt men het pand en komt dan vervolgens in de vestibule met gang (1,6 x 3,7 m). Deze zijn voorzien van zwart-wit tegels en glas-in-lood ramen.
Hiervandaan heeft men toegang tot de gezellig living met natuurstenen dorpels, grenen vloer, glas-in-lood ramen en een authentiek balken plafond. Afmetingen van het voorste gedeelte van de living zijn (3,0 x 5,0 m), afmetingen van het middelste gedeelte zijn (3,5 x 6,0 m).
Vanuit de living loopt men door naar het atelier gedeelte ( 6,0 x 4,87 x 3,0 m). Het atelier gedeelte heeft een verlaagde vloer en houtkachelaansluiting. In het atelier zijn grote, openslaande (glazen) deuren die toegang geven tot de zijstraat en parkeergelegenheid. Door het niveau verschil ontstaat een knusse indruk, terwijl er ook een gevoel van separatie ontstaat.
Via de tussenhal (2,0 x 2,0 m) met toiletinrichting, vaste kast en tweede trapopgang komt men in de gang (1,2 x 7,0 x 3,0 m) welke leidt naar de ruime eetkamer ( 5,0 x 5,95 x 3,7 m). Opvallend aan de eetkamer zijn de authentieke parketvloer, het mooie balkenplafond en de openslaande deuren naar het terras. Tevens heeft men vanuit de kamer een schitterend uitzicht over de tuin. Naast de eetkamer bevindt zich de televisiekamer.
Het voorste gedeelte van de televisiekamer is 4,8 x 5,1 x 2,7 m, de afmetingen van het achterste gedeelte zijn 2,9 x 1,9 x 2,4 m. Deze royale ruimte heeft een balkenplafond en dakvenster. Ook vanuit deze kamer heeft u via openslaande, hardhouten deuren toegang tot de zonnige tuin. Vanuit de televisiekamer komt men via een gang (2,6 x 0,6 x 3,0m) weer in het atelier.
Via een tweede gang (1,3 x 2 x 2,5 m) kan men de keuken (2,9 x 3,3 x 2,9 m) bereiken.
De sfeervolle keukenruimte is halfopen en heeft een stijlvolle inrichting met o.a. (imitatie) Makkumer wandtegels en een hardstenen werkblad. Naast een fraai Boretti fornuis met 6 branders, grillplaat en oven verder is alle benodigde (inbouw) apparatuur aanwezig(afzuigkap, koelkast, vaatwasser).
De ruime, fraai aangelegde tuin is zonnig gelegen en voorzien van een fraai, hardhouten terras (5,0 x 10,0 m). Grenzend aan de tuin bevindt zich de vrijstaande, stenen garage (afmetingen voorste gedeelte 5,0 x 2,5 m, afmetingen achterste gedeelte (7,3 x 4,0 m). De garage is voorzien van elektra en heeft een elektrische deur.

1E VERDIEPING
Twee separate trapopgangen leiden naar de eerste verdieping. Bovenaan de trap bevindt zich het trappenhuis (3 x 3 x 2,3 m) met fraaie glas-in-lood ramen. Het trappenhuis geeft toegang tot twee royale gastenkamers met ieder een eigen, aangrenzende badkamer.
Gastenkamer 1: (4,8 x 2,8 x 2,3 m) heeft een grenen vloer, glas-in-lood ramen en een fraai uitzicht over de Luts. De bijbehorende badkamer (2,0 x 2,3 x 2,2 m) is voorzien van een ligbad en een stenen, ingebouwd badmeubel.
De afmetingen van gastenkamer 2 zijn (3,8 x 2,8 x 2,3 m). De mooi uitgevoerde, bijbehorende badkamer (2,0 x 2,3 x 2,2 m) is voorzien van een ligbad (Ucosan), een natuurstenen, ingebouwd badmeubel met diverse kasten en laden en een hardstenen bovenblad. De badkamer is betegeld met (imitatie) Makkumer tegels.
Beide gastenkamers zijn door middel van klassieke deuren af te sluiten van de gang (1,45 x 8,0 x 2,3 m). Hierdoor genieten gasten optimale privacy omdat zij over een eigen voordeur en trapopgang beschikken. Dit gedeelte is momenteel in gebruik als bed and breakfast. Op de aangrenzende gang (1,45 x 8 x 2,3 m) bevindt nog een badkamer (1,9 x 1,6 m) met een inloop douche-ruimte (1,9 x 1,6 m). Naast de badkamer bevindt zich nog een separaat toilet (1,6 x 0,9 m).

Buiten: tuin, binnentuin en buitenkeuken
Vanuit de woonkeuken loopt u de zuidwest gelegen tuin en binnentuin in. De binnentuin van ca. 100 m2 is smaakvol aangelegd met terras en looppaden in lichtgrijze hardstenen tegels en lage beplating en struiken en druiven langs de balkons.

Aan de oostzijde van de binnentuin, de buitenkeuken met hardstenen aanrechtblad en schappen, bbq/pizza-oven, rookoven en gasaansluitingen voor (losse) wokbranders. Tevens voorzien van aansluitingen voor audio/tv en internet. Aansluitend aan de buitenkeuken de entree naar de werkruimte binnen. Ligging beschut aan 3 zijden omzoomd op het

De zonrijke tuin bestaat vrijwel geheel uit gazon v.v. sproei-installatie en enkele jonge bomen, aan de oostzijde v.v. schutting met begroeiing van struiken en bomen en aan de westzijde afgescheiden van de Boomsmastraat d.m.v. een begroeid talud.
Aan de noordzijde van het perceel ( de Sondelerdyk) naast de entree is parkeerruimte voor ca. 5 auto?s.

Specifieke informatie

Perceeloppervlakte :1.410 m2
Woonoppervlakte :270 m2
Inhoud woning :1.510 m3
Bouwjaar :2007
Isolatie :goed
Onderhoud woning :goed
Verwarming :vloerverwarming
Huidig gebruik :recreatief/permanent
Huidige bestemming :permanent
Aanvaarding :in overleg

Bijzonderheden:
- Honeywell Hometronic systeem *;
- Alle deuren en kozijnen van meranti hardhout;
- Alle ingebouwde kasten zijn op maat gemaakt door Ardeco Interior
- Binnendeuren extra breed (1.00 m);
- Alle dorpels van hardsteen;
- Be

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 2007
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 2007
Woon oppervlakte 270
Inhoud woonhuis 1510
Aantal verdiepingen 5

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Zolder Ja
Dak type Schilddak
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Afwerking Zeer luxe
Bijkeuken Ja
Energielabel n.v.t
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Hellend dak riet
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 1410
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
TypeCV ketel HR
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 80
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Anders
Kwaliteit keuken Zeer luxe
Kwaliteit object Zeer Luxe
Vloerverwarming Ja
Beschutte ligging Ja
Garage aangebouwd Anders
Garage vrijstaand Anders
Aantal slaapkamers 6
Parkeer opie gratis Ja
Parkeergelegenheid Ja
Verwarming opmerking vloerverwarming geheel
Tuin lengte achtertuin Lengte 4000 Breedte 2500 Oppervlakte 1000
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Leeflang Makelaardij

Industrieweg 1
8531PA Lemmer (Friesland)
T: 0653841778

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Jacobus Boomsmastraat in Sondel?

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Leeflang Makelaardij

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Leeflang Makelaardij

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.