Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Lytse Buorren 4, 8842 LH Wjelsrijp.
Vrijstaande pastoriewoning uit 1877, gebouwd in fraaie neo-classicistische stijl, in uitstekende staat van onderhoud en gelegen op mooie vrije woonplek!
Het betreft hier de voormalige pastorie van de Nederlands Hervormde Gemeente Wjelsryp/Baaium, direct gelegen naast het kerkgebouw en grenzend aan de nog steeds bij de kerk in gebruik zijnde consistorie. De pastorie is sinds 8 jaar in gebruik als particuliere woning. Vele authentieke elementen zijn nog aanwezig, zoals bijv. het art-deco plafond in de herenkamer, de togakast, de schouwpartijen, de meidenkamer en de spekkast op zolder.
Met behoud van de oorspronkelijke sfeer is de pastorie gedurende de afgelopen jaren gemoderniseerd en aangepast aan de hedendaagse eisen qua wooncomfort. In diverse kamers zijn de originele balkenplafonds zichtbaar. De glas-in-lood-ruiten in de suitedeuren zijn behouden en op de begane grond zijn de paneeldeuren nog aanwezig. Daarnaast heeft het pand een aantal originele schouwpartijen, brede vensterbanken en raamblinden. Kortom, een object met veel karakter!
De pastorie kan gerust imponerend worden genoemd, vanwege de inhoud, ca. 1.285 m³, het royale woonoppervlak van ca. 320 m² en het afwerkingsniveau. Zo is de woning inmiddels voorzien van een luxe en complete inbouwkeuken en fraai sanitair. Het dak, een z.g. afgeknot schilddak, is volledig geïsoleerd en voorzien van vier nieuwe schoorstenen. De ramen hebben dubbele beglazing. Met zorg en veel gevoel voor smaak, zijn de diverse vertrekken in een passende kleurstelling geschilderd en/of gestuct.
De pastorie is gelegen aan de westrand van het dorp. De keuken en de herenkamer hebben een landelijk vrij uitzicht! Het perceel meet 1.355 m² rondom. De achtertuin is gelegen op het westen en de zijtuin op het zuiden. De tuin is overwegend voorzien van gazon, grindpaden en een aantal oude fruitbomen. Aansluitend aan het hoofdperceel is een stuk grond in gebruik dat grenst aan open vaarwater, geschikt voor schouwtjes en kano's. De vrijstaande houten garage is eveneens in bruikleen. De aangebouwde consistorie is thans nog in gebruik bij de Kerk, maar het is mogelijk deze eveneens aan te kopen, zodat er mogelijkheden ontstaan voor een gastenverblijf, bed and breakfast en/of extra berging.
Indeling:
Brede entree met dubbele deuren en marmeren vloer. Centrale gang met toilet (wandcloset), moderne meterkast en toegang tot kelder, woonkamer en suite (ca. 42 m²) met bedsteewand en schouwpartij, herenkamer met balkenplafond en fraaie schouwpartij, woonkeuken met provisiekast, moderne keukenopstelling en voorzien van betonnen vloer met plavuizen en vloerverwarming, opkamer met originele boekenkast langs de gehele wand, studeerkamer met enkele ingebouwde boekenkasten. De bijkeuken met aanrechtblok, bevindt zich naast de keuken en biedt toegang tot het z.g. klompenhok. Boven de bijkeuken is een beloopbare zolder.
1e verdieping:
overloop, 4 royale en gerieflijke slaapkamers waaronder de authentieke meidenkamer, twee zolderruimtes, zeer fraaie badkamer v.v. elektrische vloerverwarming, dubbele wastafel, inloopdouche, 2e toilet en solitair opgesteld ligbad.
Bijzonderheden:
* Bouwjaar 1877.
* Renovatie vanaf 2008.
* Inhoud ca. 1.285 m³.
* Woonoppervlak ca. 320 m².
* Volledig v.v. C.V. + H.R.-ketel.
* Zeer veel stucwerk aangebracht.
* Nieuwe, uitgebreide groepenkast.
* Veel lichtinval door de hoge raampartijen.
* Schilderwerk in prima conditie.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,herenhuis
Bouwjaar 1877
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1877
Woon oppervlakte 320
Inhoud woonhuis 1285
Aantal verdiepingen 3

Overige

WC Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Schilddak
Woontype Woonhuis
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1355
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Nefit HRhuur
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Kwaliteit object Luxe
Garage vrijstaand hout
Aantal slaapkamers 4
Verwarming opmerking c.v.-ketel
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Makelaardij Sneek - Sneek

Oud Kerkhof 2/4
8601EE Sneek (Friesland)
T: 0515 - 43 15 43
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lytse Buorren in Wjelsryp?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis