Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zeer royale BOUWKAVEL, voor de bouw van een VRIJSTAANDE WONING. Ligging aan de kruising van de wegen Bovenweg en Oosteregge in een natuurrijke omgeving. Kavelgrootte: maar liefst 1.620 m² eigen grond!
Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot de bouw van een vrijstaande woning met bijgebouwen op het zuidoostelijke deel van het perceel, waarin aansluiting wordt gezocht met het huidige lint van bebouwing en krijgt daarnaast een tweezijdige oriëntatie, zodat de woning een afronding van het lint vormt (bekeken van de Bovenweg evenals de Oosteregge). Het noordelijke deel van het perceel behoud een groene inrichting, in de vorm van een voortuin.
Voor de bouwmogelijkheden van de woning wordt aansluiting gezocht bij de bestaande woningen in het lint. Het gaat om een woning met een voetprint van ongeveer 8 bij 10 meter en een gootlijn op maximaal 3,5 meter. Daarmee bestaat de mogelijkheid voor een woning die is opgetrokken uit één bouwlaag met een kap. Daarnaast zullen de houtwallen (deels) moeten worden behouden. Verder gelden voor deze kavel vanuit de gemeente geen bijzondere voorschriften, alleen moet het geheel voldoen aan redelijke eisen van welstand. Om dit te toetsen zal een ontwerp door de Welstandscommissie worden beoordeeld. Voor informatie over bebouwingsmogelijkheden bezoek de website van de gemeente Ooststellingwerf.
Het dorpje Nijeberkoop is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold in een omgeving welke bijzonder is door het besloten karakter van de woudontginningen. Een natuurrijk landschap dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, poelen, bosjes, houtwallen, bomenlanen en waar nog de gelegenheid is om te wandelen, fietsen en volop te genieten. Plaatsen als Wolvega, Heerenveen, Drachten en Oosterwolde zijn makkelijk te bereiken via de N351 en de N381.
De centrale ligging in Noord-Nederland, de voorzieningen en de mooie landelijke omgeving was al voor veel mensen een reden om Weststellingwerf als woonplaats te kiezen.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Huis kopen in deze markt?

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Aantal toiletten 0

De Woudenhof makelaars en rentmeesters

Hoofdstraat Oost 51
8471JJ Wolvega (Friesland)
T: 0561-691717
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Oosteregge in Nijeberkoop?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis