Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een zeer mooie, rustige locatie aan de rand van natuurpark "Het Brandemeer" en op loopafstand van de rivier de Tjonger ligt dit voormalig melkveehouderijbedrijf. Het geheel bestaat uit een tweetal vrijstaande woningen, een voormalige ligboxenstal bestaande uit twee geschakelde stallen, een vrijstaande wagenberging, mestsilo, ondergrond, erf met erfverharding en tuin alsmede mogelijkheid tot weidegang (grondsoort veen) gelegen op een perceel van 2.73.70 hectare.
Woning Tjongerweg 4
Traditioneel gebouwde woning (bouwjaar ca. 1975) met spouwmuren en geïsoleerde kap, betonnen begane grondvloer en houten verdiepingsvloer, houten kozijnen en hoofdzakelijk isolerende beglazing. Verwarming en warmwater middels cv-combiketel en deels voorzien van vloerverwarming. Woonoppervlak: ca. 153 m². Aangebouwde garage welke geschakeld is met de ligboxenstal.
Indeling:
Begane grond: entree; hal met meterkast, kelder en trapopgang; slaapkamer begane grond; woonkamer v.v. laminaatvloer; open keuken met inbouwkeuken in U-vorm (2013) v.v. 5-pits gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser en oven; bijkeuken met opstelling witgoed, cv-kast, toilet en badkamer met ligbad, wastafel en douche (vernieuwd in 2014); garage met kanteldeur en toegang tot stallen.
Verdieping: overloop met toilet en bergruimte; viertal slaapkamers waarvan één met wastafel
Woning Tjongerweg 6
Traditioneel gebouwde vrijstaande woning (bouwjaar ca. 1980) met spouwmuren en geïsoleerde kap, betonnen begane grondvloer en verdiepingsvloer, houten kozijnen en hoofdzakelijk isolerende beglazing. Verwarming en warmwater middels cv-combiketel. Woonoppervlak: ca. 172 m². Geschakelde garage met betonnen vloer, ongeïsoleerde kap, halfsteens muren en v.v. elektra, verwarming, loopdeur, kanteldeur en bergzolder.
Indeling:
Begane grond: entree; hal met garderobe, meterkast, toilet en trapopgang; slaapkamer begane grond; woonkamer in L-vorm met gashaard en deur naar terras/tuin; open keuken in met inbouwkeuken in hoekopstelling v.v. 4-pits gasfornuis, afzuigkap, oven en vaatwasser; kelder; bijkeuken met achterentree, opstelling witgoed, vaste kast, cv-kast en badkamer v.v. wastafel en douche; garage.
Verdieping: overloop met toilet en bergruimte; tweetal slaapkamers; ouderslaapkamer met balkon.
Ligboxenstal
De stal bestaat uit 2 delen, welke in een open verbinding met elkaar staan. De eerste stal (van ca. 48 x 15 meter) is in 1975 gebouwd en in 1980 uitgebreid. De stal is opgetrokken uit halfsteensmuren en ter plaatse van het voormalig tanklokaal uit spouwmuren, heeft overspannende spanten van gegalvaniseerd staal en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De tweede stal is eveneens gebouwd in 1975 met een uitbreiding in 1994. De stallen zijn geschakeld middels corridor van ca. 4 x 21 meter met overheaddeur, plat dak en grotendeel damwand gevelbekleding. De tweede stal (ca. 84 x 25 meter) heeft deels een roostervloer met mestopslag van ca. 800 m³, en deels een vlakke vloer, opgetrokken uit halfsteensmuren (m.u.v. één eindgevel; steensmuur), van windbreekgaas voorziene zijgevels, met damwand bekleedde topgevels, houten gelijmde boogspanten en is grotendeels gedekt met asbesthoudend golfplaten (laatste gedeelte asbestvrij).
Wagenberging
In 2006 gebouwde loods (ca. 20 x 20 meter) met drietal schuifdeuren, stalen spanten, betonnen vloer, muren van damwandplaten en gedekt met asbestvrije golfplaten. De afmetingen van de loods zijn ca. 20 x 20 meter.
Mestsilo
De betonnen mestsilo is gebouwd in 1987 en heeft een inhoud van ca. 2.000 m³.
Erfverharding
Diverse delen rondom de stallen zijn verhard middels beton t.b.v. toegangspaden.
Achter de ligboxenstal is een vaste mestopslag aanwezig bestaande uit betonelementen en ter grootte van ca. 6 x 9.5 meter.
Boomwallen
Een gedeelte van de boomwallen rondom het perceel dienen in stand te worden gehouden en te worden onderhouden voor een periode van 10 jaar, eindigende op 1 januari 2023. Deze overeenkomst is afgesloten met de gemeente Weststellingwerf.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Taxatie huis kopen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,bungalow
Aantal kamers 11

Woningdetails

Woon oppervlakte 325
Inhoud woonhuis 1150
Aantal verdiepingen 4

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Balkon Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 27370
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 4
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit object Normaal
Garage aangebouwd steen
Aantal slaapkamers 9
Buiten bebouwde kom Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking c.v.-ketel
Mechanische ventilatie Ja

De Woudenhof makelaars en rentmeesters

Hoofdstraat Oost 51
8471JJ Wolvega (Friesland)
T: 0561-691717
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Tjongerweg in Oldelamer?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis