Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Met groot genoegen bieden wij u aan deze ruime, karaktervolle en onder befaamde architectuur ontworpen VRIJSTAANDE WONING met tot gelijkvloers appartement omgebouwd BIJGEBOUW/PRAKTIJKRUIMTE (voormalige huisartspraktijk).
Het ontwerp van zowel de woning als het bijgebouw is van de hand van de Friese toparchitect Abe Bonnema (1926-2001). De originele woning dateert uit ca.1915. De verbouwing en de aanbouw van de carport en de praktijkruimte zijn onder zijn leiding in 1967 gerealiseerd. In 1996 is de praktijkruimte verbouwd tot appartement.. Bij dit ontwerp is naast Bonnema ook Vos-interieurarchitectuur (Groningen) betrokken geweest. Het resultaat is een hoogwaardig vormgegeven woning die ook anno 2018 tot de verbeelding spreekt.
De woning beschikt o.a. over 2 woonkamers, 2 keukens, 6 slaapkamers en 3 badkamers. De grote garage is inpandig toegankelijk
De hoeveelheid en indeling van de woonvertrekken biedt tal van mogelijkheden voor:
- Een middelgroot of groot (samengesteld) gezin.
- Een praktijk, bedrijf of ontvangstruimte aan huis.
- Een kangoeroewoning (twee zelfstandige wooneenheden binnen dezelfde woning) waarin twee of drie generaties gerieflijk naast elkaar kunnen wonen.
De opstallen zijn gesitueerd aan de achterzijde van een royaal bemeten perceel van 940m² aan een brede woonstraat in Wommels. Bij de buitenruimte ligt de nadruk op de grote voor- en zijtuin, onder architectuur ontworpen door bureau Mien Ruys. Door een slim ontwerp biedt de zonnige tuin een charmant en omsloten gevoel van privacy..
Indeling begane grond (woning):
Aan de linker zijgevel is een grote carport gesitueerd met plaats voor twee auto's. Op de resterende oprit kunnen nog 1 á 2 auto's worden geparkeerd.
De hal heeft een separate garderoberuimte. Aan de rechterzijde van de hal bevinden zich een toiletruimte, badkamer voorzien van wastafel en ligbad en een slaap-werkkamer (ca. 14m²) met kastenwand.
Aan de linkerzijde van de hal is via een korte gang de open keuken van de woning bereikbaar. De keuken is strak vorm gegeven zonder bovenkasten. Tegenover de keuken is de toegang tot de kelderruimte (ca. 4m², met stahoogte).
De majestueuze woonkamer (ca. 64m²!) strekt zich over de volledige lengte van de woning uit. Het is dankzij de grote lichtvensters in voor- en 13m-lange zijgevel een heerlijk lichte ruimte. Andere sfeerbepalende elementen in dit prachtige woonvertrek zijn het betimmerde plafond en de fraai vormgegeven open spiraalvormige trap. Ook hierin is de hand van Bonnema nog 'voelbaar'.
Indeling begane grond (aanbouw):
Aan de achterzijde van de woning verbindt een lange gang de woning met het gelijkvloers appartement met woonvertrekken die zowel apart als in samenhang met het voorhuis bewoond kunnen worden:
Een woonkamer (ca. 34m²) met open keuken, een moderne badkamer (met grote douchehoek, wastafel, toilet en bidet) en een slaapkamer (ca. 13m²) met grote inloopkast en twee wastafels. De ramen aan de achterzijde kijken uit op een schitterend appelhof. Tenslotte een inpandig te betreden garage van ca. 39m².
Indeling verdieping (woning):
Zeer ruime overloop met bergruimte aan de langszijden onder het schuine dakvlak. Aan de voorzijde een tweetal slaapkamers van respectievelijk ca. 12m² en ca. 10² (beide voorzien van vaste kastruimte).
Aan de achterzijde bevindt zich de grootste slaapkamer (ca. 26m²). In het midden een slaapkamer van ca. 8m². De badkamer is naar hedendaagse maatstaven niet erg ruim bemeten, maar beschikt wel over een douchecabine, wastafel en toilet. De naast gelegen (middelste) slaapkamer biedt mogelijkheden de badkamer in deze kamer uit breiden.
Techniek:
De woning is voorzien van houten kozijnen. De begane grond is grotendeels uitgerust met dubbele beglazing, de verdieping met enkele beglazing. Elektrische installatie met ca, 9 groepen. De woning beschikt over centrale verwarming. In de garage zijn twee gasgestookte combi-ketels opgesteld (beide bouwjaar 2016, eigendom), waarbij de woning en het bijgebouw apart worden verwarmd. Zonneboiler geïnstalleerd in 2000.
Het dorp:
Wommels bevindt zich midden in de ´Greidhoeke´ op zo'n 10 km. van Bolsward en ca. 15 km. van Leeuwarden, Sneek en Harlingen. Het dorp telt ca. 2200 inwoners, die over een keur aan faciliteiten kunnen beschikken:
Zwembad, bibliotheek, sportverenigingen, muziekverenigingen, horeca, huisarts, tandarts, kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs. Naast een grote Jumbo zijn er ook andere winkelfaciliteiten als een bakker, slager, bloemist en drogist. Met recht een 'levendig' dorp!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Stappenplan nieuw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,eengezinswoning
Aantal kamers 8

Woningdetails

Woon oppervlakte 317
Inhoud woonhuis 1254
Aantal verdiepingen 4

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2016
Hellend dak pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 940
Tuin achter Ja
TypeCV ketel 2 stuks: Atag en Intergaseigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 3
Kwaliteit object Normaal
Beschutte ligging Ja
Garage aangebouwd steen
Aantal slaapkamers 6
Tuin lengte voortuin Lengte 1300 Breedte 2400 Oppervlakte 312
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking c.v.-ketel

Tadema Makelaars

Schrans 19
8932NA Leeuwarden (Friesland)
T: 058- 2803300
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Van Sminialeane in Wommels?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis