Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Landelijk gelegen, vrijstaande woonboerderij, direct aan open vaarwater gelegen, met veel stallingsruimte, werkplaats, omliggend erf en weiland. Ruimte en vrijheid!
In 1963 is op deze mooie, vrij gelegen locatie een boerderij gebouwd, bestaande uit een voorhuis met aangrenzend een grote schuur. Eind jaren 70 is aansluitend aan de bestaande schuur een flinke ligboxstal aangebouwd. Tevens is naast de stal nog een flinke werkplaats gerealiseerd. De boerderij heeft inmiddels zijn functie als melkveehouderij verloren en wordt thans gebruikt als privéwoning, stallingsruimte en werkplaats t.b.v. eigen onderneming.
Het totale perceel is groot 11.976 m², is bebouwd met voornoemde opstallen en bestaat verder uit tuin, oprit, weiland, paardenbak en eigen haven. Tevens is het mogelijk om eventueel nog 2 hectare aangrenzend weiland bij te kopen. Aan de westzijde van het perceel is een eigen haven gerealiseerd ter grootte van ca. 10 x 15 m., welke in open verbinding staat met het tegenover gelegen Johan Frisokanaal. De doorvaarthoogte van de te passeren brug bedraagt ca. 1.35 m.
Door de huidige eigenaar is de afgelopen jaren reeds een flinke modernisering van het woonhuis in gang gezet, zodat de woning nu weer geheel voldoet aan de hedendaagse eisen qua wooncomfort. Tevens is een ontwerp gemaakt ten behoeve van een uitbreiding van het woongedeelte, in het front van de aangrenzende schuur. Op de eerste en tweede verdieping is dit ontwerp al gerealiseerd, op de begane grond echter nog niet.
De voormalige ligboxstal (ca. 625 m²) wordt thans gebruikt voor stalling van caravans en boten. Het bestemmingsplan geeft echter ook de mogelijkheid tot het realiseren in dit gebouw van 2 appartementen ten behoeve van recreatief gebruik. Het bestemmingsplan geeft voor de oorspronkelijke schuur de mogelijkheid tot bewoning met 3 gezinnen.
Het geheel betreft prive eigendom, de werkplaats is echter zakelijk gewaardeerd ten behoeve van het timmerbedrijf. Deze ruimte zal dan ook met 6 % overdrachtsbelasting worden belast. De afmeting van deze werkplaats bedraagt ca. 12 x 18 meter (ca. 216 m²). Deze ruimte is geheel geïsoleerd en v.v. vloerverwarming! Een zeer functionele ruimte!
Indeling woonhuis:
Hal/entree + toegang provisiekelder, toilet, douche + wastafel, L-vormige woonkamer v.v. stucplafond, dubbele tuindeuren en rookkanaal + houtkachel, open keuken v.v. moderne keukenopstelling met veel inbouwapparatuur, grote bijkeuken, grote schuur.
1e verdieping:
Overloop, slaapkamer voorzijde, doorloop naar 2e slaapkamer (nog afwerken), zeer royale en complete badkamer, ouderslaapkamer met loggia.
2e verdieping:
Via vaste trap bereikbaar, 4e slaapkamer.
* Bouwjaar woning met schuur ca. 1963.
* Woonoppervlak woning ca. 170 m².
* Inhoud uiteindelijk woongedeelte ca. 940 m³.
* Inhoud schuur/woning ca. 2.750 m³.
* Kunststof kozijnen.
* Muur-, dak- en vloerisolatie.
* Centrale verwarming + HR ketel.
* Rust, ruimte en vrijheid!

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Taxatie huis kopen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,woonboerderij
Bouwjaar 1963
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1963
Woon oppervlakte 170
Inhoud woonhuis 2750
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Garage Ja
Dak type Zadeldak
Aan water Ja
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 11976
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit object Normaal
Garage vrijstaand hout
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Wonen aan Water Makelaars BV.

Oud Kerkhof 4
8601EE Sneek (Friesland)
T: 0566-652402
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Ymedaem in Molkwerum?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis