Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Bijzondere historische kavel aan de rand van het dorp. Op deze plek heeft een zeer oude karakteristieke pastorie gestaan, waar wellicht de (voor)ouders van Peter Stuyvesant (stichter van New York) nog hebben gewoond. Een plek met geschiedenis. Deze zeer royale bouwkavel met aangrenzend perceel weiland is gelegen op een werkelijk unieke rustige locatie, aan de rand van natuurgebied "Rottige Meenthe", onderdeel van nationaal natuurpark "De Weerribben". Het perceel is met sloten omringd en is in totaal ca. 5.762 m² groot. Over het weiland ter grootte van ca. 3.340 m² is een extra oprijlaan gecreëerd. Tussen het erf en het weiland ligt een oud kerkpad van schelpen "het Voetpad".
Op het perceel staan nog de restanten van de in verval geraakte voormalig pastoriewoning, deze worden verwijderd, zodat een bouwrijpe bouwkavel ontstaat.
De bestemming van de kavel is wonen, met betrekking tot de bouwmogelijkheden van dit perceel dient een koper zelf onderzoek te doen. Voor informatie over bebouwingsmogelijkheden verwijzen wij u naar de websites van o.a Ruimtelijke Plannen (bestemmingsplan) en de gemeente Weststellingwerf (welstandsnota).
Bijzonderheden:
- Unieke situering.
- Kavel met historie.
- Totale grootte 5.762 m².
- Dubbele uitrit.
- Restanten voormalig woning worden voor overdracht gesloopt.
Omgeving:
De woning ligt aan de rand van het 800 ha grote natuurgebied "De Rottige Meenthe", een water en laagveen landschap als onderdeel van nationaal park "De Weerribben" met prachtige fiets- en wandelroutes, goede uitrijmogelijkheden en met doorvaart naar de Friese meren, één van de belangrijkste watersport gebieden in Friesland. Het dorp Wolvega, met alle belangrijke voorzieningen, ligt op slechts 10 auto minuten, Heerenveen en Lemmer op ca. 20 minuten. Scherpenzeel is gelegen op de grens van Friesland en Overijssel op circa 1 uur rijafstand van de Amsterdam, Utrecht, Groningen, Zwolle etc. en kan als zeer centraal gelegen gekwalificeerd worden.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Gratis oriëntatiegesprek

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond

Overige

In overleg Ja
Aantal toiletten 0

De Woudenhof makelaars en rentmeesters

Hoofdstraat Oost 51
8471JJ Wolvega (Friesland)
T: 0561-691717
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Voetpad in Scherpenzeel?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis