Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Begine 10 Atelier met woonruimte!

Aangeboden wordt deze karakteristieke vrijstaande woning, momenteel in gebruik als atelier met woonruimte, in de lintbebouwing van het historische centrum van Workum. De mogelijkheid bestaat om ook het naastgelegen pand Begine 8 bij te kopen, dit pand is momenteel in gebruik als woonhuis.

Begine 10 op een bijzondere plek gelegen pand, midden in het Centrum van Workum, op een ideale ligging tussen het historische centrum, de nieuwe fontein, de passantenhaven en de supermarkten. Op het kruispunt van al deze locaties is nu het atelier "Galerie Atelier Begine 10" gevestigd. Het gebruik als atelier zou gecontinueerd kunnen worden, maar het bestemmingsplan Workum Kom biedt andere mogelijkheden, zo kan ook gekozen worden voor alleen wonen, maar ook een beroep aan huis.

We leiden u graag rond in de woning;
Via de, duo- of boerendeur (met een draaiende boven- en onderdeur) komen we in het atelier, hier is ca 44 m2 winkelruimte beschikbaar. Deze ruimte is nu voorzien van een etalage, balie en expositieopstelling, de mooie houten vloer maakt het geheel af. Via de openslaande deuren in de achtergevel kan de tuin bij het atelier betrokken worden. Aansluitend komen we in een tussenhal met trapopgang, naast de trapopgang is de badkamer, voorzien van ligbad, toilet en wastafel. Tegenover de badkamer de bijkeuken met achterentree.

Via de trapopgang komen we op de verdieping, de verdieping is in lichte kleurstelling geschilderd en ook hier voorzien een prachtige houten vloer. Een dakkapel zorg voor voldoende ruimte in de open keuken, in de zithoek geeft de oude kapconstructie weer een behaaglijke en knusse sfeer.

Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de slaapkamer met vaste kastruimte, de dakkapel is voorzien van een kunststof kozijn en biedt een prachtig uitzicht over de achtergelegen passsantenhaven en de Grote of Sint Gertrudis kerk.

Via de bijkeuken is de tuin te betreden, momenteel zijn de tuin van Begine 8 en 10 samengevoegd, beide tuinen hebben een eigen toegang tot het naastgelegen "Pilesteechje", die op haar beurt uitkomt op de Begine of het achter gelegen Skil.

Straat de Begine is een winkelstraat die haaks op de Merk "het mooiste plein van Friesland" staat. De straatnaam is terug te voeren op het voormalig nabij gelegen klooster Marienacker dat door de Grauwe begijnen werd bestiert, de naam Begine is afgeleid van het woord begijn.

Bent u geïnteresseerd geraakt?
Neem dan contact op voor het maken van een bezichtigingsafspraak, al dan niet in combinatie met Begine nr. 8!


Workum:
Het Elfstedenstadje Workum ligt in de Zuidwesthoek van Friesland en is één van de oudste stadjes van deze provincie. Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes en van gildebaren tot natuurwaarden. U kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lompenkoopman Jopie Huisman, maar er is ook museum waar u kennis maakt met de rijke historie van Workum. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zichzelf; de vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Maar ook de natuur rondom het stadje is zeker de moeite waard. U kunt prachtige natuurwandelingen en fietstochten maken langs de Friese IJsselmeerkust of door de kleine dorpjes en gehuchtjes in de omgeving. De vaarverbinding "De Diepe Dolte", is de vaarverbinding tussen het IJsselmeer en de Friese Meren.

Workum ligt aan de provinciale weg N359 met goede verbindingen met plaatsen als Bolsward, Sneek en Leeuwarden maar ook de Randstad ligt op ongeveer 1 uur rijden.

Dit object wordt u via Makelaardij P.J. de Jong aangeboden op de websites makelaardijpjdejong.nl en op funda.nl.
Makelaardij P.J. de Jong staat niet in voor, en/of is betrokken bij informatie die afkomstig is van andere websites.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,vrijstaande woning
Bouwjaar 1901
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1901
Woon oppervlakte 92
Inhoud woonhuis 335
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Ligbad Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak Pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 96
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 1
Beschermd stads gez Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Verwarming opmerking Gaskachels
Tuin lengte achtertuin Lengte: 520 Breedte: 313 Oppervlakte: 16
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Makelaardij P.J. de Jong - Workum

Sud 16
8711CV Workum (Friesland)
T: 0515 - 54 20 48
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Begine in Workum?