Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Dit Neo-Klassicistische monument (voormalige doopsgezinde pastorie uit 1865) staat op 1710 m² grond en ligt langs een doorgaande weg en naast supermarkt met een groot parkeerterrein. Het pand is momenteel voor wat betreft de begane grond in gebruik als kantoor en de verdieping als woonruimte. Maar het pand is ook in zijn geheel geschikt als woonhuis met in totaal 11 kamers en grote achtertuin. De bovenverdieping is recent aan de huidige woonwensen aangepast, dat is op de begane grond niet het geval. De bestemming ter plaatse is gemengde doeleinden, waarbij vele bestemmingen zijn toegestaan. In 1996 heeft het pand de Rijksmonumenten status gekregen onder meer door de visuele gaafheid van het complex in zijn geheel bestaande uit de kerk, de consistorie en de pastorie en de hoge mate van architectonische waarde van zowel het exterieur als het interieur. Onder meer aanwezig zijn in het interieur gebogen vensterbanken voorzien van krullen, kamerblinden, schoorsteenboezem met stucdecoratie voorstellend wijnranken en plafonddecoratie met engelenkopjes. Opvallend aan de buitenzijde zijn de H-vensters onder een gedrukte korfboog, begeleid door gepleisterde wenkbrauwen op keramische consoles. De voordeur betreft een dubbele omlijste paneeldeur met gepleisterde spiegelvlakken voorzien van stucdecoraties aan weerszijden en een bovenlicht waarin een gietijzeren levensboom en hoekvullingen. Links naast de deur is een natuurstenen brievenbus. Op de vier hoeken van het afgeknotte schilddak staan vier schoorstenen waarvan de twee aan de voorzijde zijn afgedekt met een schoorsteenbord.
De grote achtertuin is omzoomd door monumentale bomen en is te bereiken via zowel een eigen pad aan de rechterzijde als een voor de auto toegankelijke toegangsweg aan de linkerzijde om de kerk heen, op basis van een erfdienstbaarheid.

De indeling van het pand is als volgt:

Begane grond:
Entree, ontvangsthal met aan beide zijden een deur naar grote kamers die momenteel in gebruik zijn als kantoren, tussenkamer, achterhal met trapopgang, toilet, douche en deur naar de grote achtertuin die u veel privacy biedt. Aan de achterzijde bevinden zich 3 kamers, waaronder één grote (de voormalige bibliotheek) en een opkamer waaronder een kelder.

1e verdieping:
De bovenverdieping is geheel gerenoveerd en ingericht als woonruimte. Overloop, 2 kamers waarvan één met dakkapel en wastafel, en één met bergruimte, afsluitbare hal met daaraan een kamer met eveneens bergruimte en een badkamer met douche, 2 wastafels, toilet en wasmachine-aansluiting. Aan de achterzijde is één grote ruimte met een keuken voorzien van inbouw apparatuur, grote dakramen en een houten vloer.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Schakelwoning
Bouwjaar 1865
Aantal kamers 11

Woningdetails

Bouwjaar 1865
Woon oppervlakte 265
Inhoud woonhuis 1170
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
NabijOV Ja
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 1710
Tuin achter Ja
Moederhaard Ja
Nabij school Ja
Nabij winkels Ja
Oppervlakte woonkamer 30
Schakelwoning Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 2
Aantal slaapkamers 7
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Glas gedeeltelijk isolatie Ja
Onderhoud binnen opmerking matig
Onderhoud buiten opmerking matig
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Download uniek woonrapport

Woonrapport
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Gedempte Vaart in Surhuisterveen?

Verkoop je huis tijdens de Open Huizen dag op 28 maart

Weet wat je koopt!

Download het woonrapport van deze woning

  • Woonlasten
  • WOZ waarde
  • Buurtinformatie
  • Energielabel
  • Wie zijn mijn buren
  • Woninginbraken