Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een rustige locatie, landelijk gelegen, aan de rand van Burdaard ligt een deels riet gedekte boerderij met een bedrijfsbestemming Het woongedeelte, aan de zuidwest zijde, heeft een vrij uitzicht over de landerijen. Het schuurgedeelte is aan de achterzijde gelegen aan een doodlopende weg. Aan de overkant van de weg ligt nog een extra perceeltje grond. Het geheel bied veel mogelijkheden. Het betreft een bedrijfsbestemming
Door de jaren heen is de boerderij aangepast, deels gerenoveerd, en is het woongedeelte uitgebreid in een deel van de stal. De woning is deels geïsoleerd, deels van dubbelglas voorzien en deels zijn de kozijnen vervangen. Enige jaren heeft de boerderij dienst gedaan als zorgboerderij. In de stal zijn daarom extra slaapkamers en een kantoor gerealiseerd. Het pand biedt vele mogelijkheden. Hierbij valt te denken aan: wonen en werk aan huis, bed & breakfast, zorgboerderij, hobby ruimte, dierenpension enz..
Burdaard
Burdaard is een dorp met ca.1.150 inwoners. Kenmerkend voor het dorp is de molen, die nog steeds in gebruik is, en de Dokkumer Ee die centraal door het dorp loopt, en de water verbinding is(staande mast route) ,met Dokkum, het Lauwersmeergebied, de Waddenzee, Leeuwarden, Harlingen en het Friese merengebied. Tijdens de zomermaanden passeren vele schepen Burdaard. Een deel daarvan kan overnachten in de passantenhaven met minicamping en camperplaatsen. Burdaard, ook bekend van de schaats- en fiets elf steden tocht, is een schitterende plek om te wonen, werken en te leven. Er zijn mooie fiets en wandelroutes rondom het dorp met in het bijzonder langs de Dokkumer EE. Daarnaast heeft dorp vele voorzieningen. Zo is er een basisschool en een kinderdagverblijf, een snackbar, een café-restaurant met hotelkamers, diverse winkels, een museum en nog veel meer. Het dorp heeft ook een eigen huisarts met een apotheek. Het nagenoeg afgeronde herstructureringsplan heeft van Burdaard een mooie woonplaats gemaakt.
Het plan heeft het dorp een belangrijke impuls gegeven op het gebied van de leefbaarheid, lokale economie en het voorzieningenniveau. Nieuwe huurwoningen en starterswoningen, een nieuwe basisschool, een multifunctioneel centrum met bibliotheek, theater, fitniss ruimte en binnenzwembad, een nieuw sportcomplex met tennisbanen, uitbreiding van de haven met camping, en een recreatiepark met woningen aan het water. Daarnaast is er een fraai bedrijven terrein ontwikkeld waar inmiddels vele nieuwe bedrijven zich hebben gevestigd.
Voor wie dit nog niet genoeg is, die kan terecht in Dokkum (8km) en Leeuwarden (20km).Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is het MCL in Leeuwarden.
Omschrijving woning:
Algemeen:
Van het woongedeelte zijn in 2003 hoofdzakelijk alle kozijnen vernieuwd en is er dubbelglas geplaatst. Muren en vloeren zijn deels geïsoleerd. Verwarming geschiedt middels een HR Combiketel, vloerverwarming en gaskachels. . Naast de boerderij staat het koetshuis, waarvan de verdiepingsvloer en het dak volledig zijn vernieuwd
Indeling:
Begane grond:
Entree, gang met oude plavuizenvloer, meterkast (10 gr. en krachtstroom), cv ruimte met HR Combiketel.
Woonkamer met plankenvloer, balkenplafond, originele marmeren schouw, paneeldeuren, bar en een bergruimte.
Gang met trapopgang, twee slaapkamers en een aantal vaste kasten.
Grote woonkeuken met twee grote houten werkbladen, diverse inbouwapparatuur, vloerverwarming, balkenplafond, originele schouw, grote inloop voorraadkast/bergruimte en tuindeuren naar het terras. Op het terras heeft u 's avonds fraai uitzicht op de zonsondergang.
Kleine gang met deur naar de tuin, toiletruimte en badkamer met douche en vaste wastafel.
In de voormalige stal een lange gang met 6 kamers van resp. 10, 10, 10, 11, 15 en 15 m² met diverse toepassingsmogelijkheden. Een deel van de kamers is nu in gebruik als slaapkamer en een kantoor. Tevens heeft u hier toegang tot een berging met achter entree.
Hal met witgoedaansluitingen, vaste garderobekast en toegang tot de schuur. De schuur, met rieten kap, heeft deels een betonvloer en deels een tegelvloer. De (hooi)zolder is begaanbaar. In de schuur bevindt zich ook nog een afgescheiden werkruimte met wateraansluiting en afvoeren. Vanuit de schuur is er ook toegang tot het koetshuis met stahoogte op de verdieping.
Verdieping (in het voorhuis):
Een overloop met twee slaapkamers.
Buiten:
Aan de achterzijde van de schuur zijn 6-8 parkeerplaatsen die tevens grenzen aan de doodlopende weg. Rondom de boerderij staan diverse, karakteristieke bomen. Aan de voorzijde ligt een ruime tuin met voornamelijk gras. In de luwte een ruim terras, grenzend aan de woonkeuken en ruim uitzicht over de landerijen.
Aan de andere kant van de doodlopende weg, achter de boerderij, ligt nog een perceel grond van ruim 1600m2 met een voormalige gierkelder en mestplaat.
Bijzonderheden:
Aanvaarding in overleg
Er is veel aan de boerderij aangepast en verbeterd maar is nog niet af
Het pand heeft een bedrijfsbestemming
Bezichtiging alleen op aanvraag

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis     > klik hier

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 350
Inhoud woonhuis 4016

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type zadeldak
Tuin opp 6
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
Energielabel D
Landelijk Ja
Hellend dak pannen;riet
Perceel oppervlakte 3748
Tuin diepte 200
Tuin rondom Ja
Tuin breedte 300
CV ketel water Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aan te leggen
Woonboerderij Ja
Prijs opmerking vraagprijs
Bijgebouw schuur Ja
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 8
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Opmerkingen isolatie gedeeltelijk dubbel glas
Ligging achtertuin west Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Jislumerdyk in Burdaard?

Aangeboden door:

Vrijehuizenmarkt Noord Oost Friesland