Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Het recreatiebedrijf "Botniahiem" ligt aan de rand van het mooie dorp Damwâld en bestaat uit een sfeervolle camping, 4 chalets, B&B, 20-tal staanplaatsen, zalen, schuurruimte en BEDRIJFSWONING op eigen grond. Vanuit de receptie en het kantoor worden de chalets campingplaatsen verhuurd. Ook is er een gezellige zaalaccommodatie waar ontbijtbuffet kan worden geserveerd of op andere momenten een vergadering of een familiebijeenkomst kan worden gehouden. De zaalaccommodatie pension kan ook als groepsaccommodatie worden gebruikt. In het achterste gedeelte van de voormalige schuur (aan het woonhuis) is een appartement gebouwd en meerdere kamers voor bed en Breakfast met o.a. een heuse bedstede. De naastgelegen grote schuur/loods, biedt nu ruimte aan 7 paardenboxen maar er zijn veel meer mogelijkheden, ook is er nog een wagenberging/kapschuur voor opslag of stalling.

Er is voldoende parkeergelegenheid (25 plaatsen) en een ruime toegangsweg dit maakt het bedrijf voor iedereen goed toegankelijk. Het te verkopen terrein beslaat meer dan een hectare grond en is daarom uitermate geschikt voor werken aan huis of voor inwoning/meer bewoning door bijvoorbeeld ouder(s), jongeren en/of gezinnen. Andere functies zoals bijvoorbeeld woon-zorg zijn zeer goed mogelijk.

BIJZONDERHEDEN
• 78 zonnepanelen voor eigen elektraverbruik.
• Badkamer en toilet zijn in 2015 vernieuwd.
• Volop eigen parkeerplaatsen.
• Extra inkomsten door te verhuren voor feesten en vergaderingen.
• De camping heeft 20 staanplaatsen, 4 chalets en een trekkershut.
• Landelijk gelegen, mooi in het groen met veel natuur op korte afstand.

Grenzend aan het terrein bevindt zich een recreatieterrein met een 9 tal vrijstaande recreatieobjecten, landerijen een vogel observatie hut , ooievaarsnest, natuurroute en ligt het museum "De Sûkerei". Beide bedrijven komen vaak tot een leuke samenwerking.

Enerzijds volop rust en ruimte en anderzijds het gemak van een mooi winkelcentrum en andere goede voorzieningen. De omgeving wordt gekenmerkt als het zogenaamde coulisselandschap, de rand van de Friese Wouden met ten noorden hiervan de Kleistreek en het Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied wordt ook wel de Gouden rand van Lauwersland genoemd, met centraal hierin de 11e Elfstedenstad, het pittoreske stadje Dokkum. Hier is het vooral binnen de bolwerken bij uitstek goed vertoeven en er zijn veel bezienswaardigheden. Het gebied leent zich bij uitstek als fiets, wandel- en watersportgebied. Een afwisseling van kleine dorpjes, bossen, boomwallen in de Friese Wouden en de wijde verten en terpen van de Kleistreek.

Het bedrijf is o.a. lid van het Friese Bed en Brochje, de Landelijke Organisatie Bed and Breakfast, van S.V.R., vereniging Kleinschalige bedrijven “ Ontdek ons”. en door de ANWB geselecteerde bij de kleine Campings.

De Camping heeft een mooie beschutte plaats op het bedrijf.

Aansluitend percelen grond met opstallen (eventueel bij te kopen) kijk hiervoor op https://www.fundainbusiness.nl/. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden die dit unieke object u biedt? Neem dan contact met ons op voor het maken van een bezichtiging.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis     > klik hier

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1953
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1953
Woon oppervlakte 100
Inhoud woonhuis 500
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 11600
Tuin achter Ja
Glas isolatie Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Eengezinswoning Ja
Garage aangebouwd Steen
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Opmerkingen isolatie Dubbele beglazing
Verwarming opmerking Centrale verwarming
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Doniawei in Damwald?