Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In 1888 is de eerste steen gelegd door boer G.A. Sijperda die is gaan rentenieren in zijn droomwoning. Een statige perfect onderhouden notariswoning met voormalig koetshuis, garage en parkachtige achtertuin. Deze woning is voor mensen die monumenten waarderen en die met net zoveel liefde als de huidige eigenaar zich hier thuis willen gaan voelen. Het samenspel van de vele authentieke kenmerken en de originele kleurstelling, geeft dit herenhuis een zeer voornaam aanzien. Het biedt ruimte en veel comfort zonder dat daarbij het karakter is aangetast. En dan de royale tuin achter de woning. U kunt een wandeling maken over het schelpenpad om de eigen vijver.

Indeling:
De entree met openslaande deuren en daarboven de levensboom in het glas, geeft toegang tot de centrale hal. Let u op het geschilderde balkenplafond en de vloer van marmer…. Links bevindt zich de ruime eetkeuken. Overdag wordt hier geleefd aan de grote eettafel, nabij de schitterende schouw met gaskachel. Het aanrecht is gebouwd in een ruime hoekopstelling en is onder andere voorzien van een Boretti fornuis met dubbele oven, vaatwasser, koelkast, wasemkap en granieten blad.
Rechts van de centrale hal is de woonkamer gesitueerd. De openhaard onder de bewerkte schouw trekt direct de aandacht. De vloer is ossenbloedrood geschilderd en de 3 royale vensters maken het vertrek heerlijk licht. En schijnt de zon hinderlijk, dan sluit u een venster af met de houten blinden. Vanuit dit vertrek is er toegang tot de extra (tuin)kamer gesitueerd in het voormalige koetshuis. De openslaande deuren geven toegang tot de tuin. Aan het einde van de centrale hal is een ruime berging waar de wasmachine is weggewerkt in een kast. Er is toegang tot de achtertuin, de eerste badkamer en de eerste slaapkamer. Het trappetje leidt u naar de zolder boven in het koetshuis. De badkamer is uitgevoerd met vloerverwarming, toilet, bidet en douchecabine.
1ste verdieping:
Via de trap vanuit de centrale hal komt u op de zeer royale overloop met de dakkapel en balkonnetje en gebogen openslaande deuren. De 2 slaapkamers zijn, net als alle andere vertrekken, heerlijk ruim. De schoorstenen in schoonmetselwerk zijn in het zicht en zijn in goede conditie. Het rookhok is omgebouwd tot kledingkast. De tweede badkamer is voorzien van een douchecabine, dubbele wastafel, toilet en bidet. Ook deze vloer beschikt over vloerverwarming.

De tuin:
De voortuin is voorzien van een grastapijt, strak afgescheiden met cortenstaal van de oprit van grind. De Friese wimpel hangt in de vlaggenmast. Er is voldoende plek voor 4 auto’s op de oprit en er kan een auto in de gemetselde garage met zolder geplaats worden. De achtertuin is parkachtig en is voorzien van terrassen, zitjes, borders en bijzondere (eeuwenoude) bomen zoals een Catalpa, walnoot, appel- en perenbomen. De vijver heeft een aansluiting op een slootje en met behulp van een bruggetje kunt u een rondje maken. Hier is altijd een beschut, zonnig of juist schaduwrijk plekje te vinden.

Algemeen:
2047 m2 eigen grond. Bouwjaar 1888. De woning is rond 2000 volledig gerenoveerd en is uitstekend bijgehouden. De voorzijde is recent gevoegd met een snijvoeg en dit jaar is de voorzijde geschilderd. De woning is voorzien van dubbel glas, dak- en muurisolatie en mechanische ventilatie.

Citaat van Stichting Kultuer en Toerisme in Fryslân: “zowel de voordeur als de balkondeuren op de verdieping staan verdiept, waardoor er 2 portieken zijn gevormd. De vleugels hebben vlakke kroonlijsten en geprofileerde goten. De middenpartij heeft een tympan vormige bekroning van zwaar geprofileerd lijstwerk met schouders met daarop palmetten op de hoeken en het midden. Dit is de enige notabele woning in Mantgum die deze origineel en compleet bezit. Op het voorschild van het dak liggen blauw geglazuurde Lucas IJsbrand pannen. De hoekschoorstenen hebben borden en pinakels.”

Met trots mogen wij op zoek naar een nieuwe liefhebber van monumentale panden die wil genieten van ruimte, sfeer en geschiedenis, en die plezier beleefd aan een schitterende tuin in het fraaie dorp Mantgum met veel eigen voorzieningen op fietsafstand van Leeuwarden.


Kenmerken

Algemeen

Bouwjaar 1888
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1888
Woon oppervlakte 224
Aantal verdiepingen 2

Overige

Leeg Ja
Herenhuis Ja
Hoofdtype Woonhuis
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2047
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja

Kenmerken

Algemeen

Bouwjaar 1888
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1888
Woon oppervlakte 224
Aantal verdiepingen 2

Overige

Leeg Ja
Herenhuis Ja
Hoofdtype Woonhuis
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 2047
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

IJsselmeer wonen bv