Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op de grens Drenthe-Friesland, vindt u deze bijzonder charmante rietgedekte WOONBOERDERIJ de Berkenhoeve met een karakteristiek, multifunctioneel BIJGEBOUW/GASTENVERBLIJF en GARAGE op een royaal perceel van 2.150 m2 eigen grond.

De woonboerderij is gelegen aan een rustiek landweggetje, op loopafstand van het Nationaal Park Drents Friese Woud, in het prachtige Unesco Werelderfgoed gebied.
Oorspronkelijk bouwjaar woning 1964; diverse verbouwingen en realisatie bijgebouwen in de periode 1993/1997. Rust en privacy aan uw eigen oprijlaan met de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heide van het Drents Friese Woud onder handbereik.
Geweldige uitzichten, rust en ruimte en, hoewel de buren op afstand (ca. 125 m.) zitten, is deze locatie niet eenzaam. Wel vindt u hier nog echte stilte en een regelmatig bezoekje van hazen, eekhoorns en reeen in de tuin is heel gewoon. Toch ligt Noordwolde met alle voorzieningen op slechts 5 km.

Deze charmante woonboerderij is door de jaren heen verbouwd, geïsoleerd en uitgebreid.
De boerderij vormt samen met de bijgebouwen een zeer aansprekend geheel en is altijd met
liefde bewoond en onderhouden.

Authentieke details zoals de rieten daken en traditionele gevelbetimmering met zwarte planken, kozijnen met glas-in-lood en roedeverdeling en authentieke raamluiken dragen bij aan de gezellige en vriendelijke cottagesfeer. De boerderij wordt omgeven door een de zeer ruime, met berken omzoomde boerentuin, met verschillende terrassen, grote vijver en borders met vaste planten. Hier vindt u nog een royaal tuinhuis en een kweekkas.


Indeling
Begane grond: Royale entree, toilet met fontein, sfeervolle voorkamer als 2e woonkamer met natuurstenen schouw, glas-in-loodramen en karakteristiek balkenplafond. Hier een prachtig uitzicht over de weilanden en boswal. Deze ruimte is ook zeer geschikt om hier een sfeervolle woonkeuken te realiseren, aansluitend een zij-/werkkamer. Vanuit de hal toegang tot de slaapkamer met badkamer voorzien van een dubbel wastafelmeubel, ligbad en een toilet. Aparte wasruimte met uitstortgootsteen en witgoedaansluitingen. De woning beschikt over een snelle glasvezelaansluiting.

Aan de achterzijde van de woning vindt u de lichte woonkamer met vide, dit geeft u zicht tot de nok, vloerverwarming en grote schuifpui naar het terras en tuin. Verder een half open praktische keuken met natuurstenen aanrechtblad, veel bergruimte en inbouwapparatuur.

1e verdieping: Vide in de woonkamer; overloop en 2 royale slaapkamers. In verband met de hoogte van 1.96m is deze verdieping van ca. 18m2 NIET meegenomen in het woonoppervlak.

Naast de woning staat het stijlvolle bijgebouw (1993), dat met recht multifunctioneel is te
noemen. U vindt hier een gastenverblijf, een berging en een heerlijke veranda om van de
vroege lentezon te genieten. Het geïsoleerde gastenverblijf heeft een eigen cv-voorziening
en bestaat uit een entree met badkamer voorzien van een douche, toilet, wastafel en witgoedaansluiting.
Op de verdieping een zeer ruime overloop met twee mooie kamers. Het bijgebouw biedt ook prima mogelijkheden als B en B, puberappartement of praktijkruimte. Wat uw keuze ook is, hier vindt u volop ruimte om uw woonwensen te realiseren. Het gastenverblijf heeft ca. 26m2 woonoppervlak, deze is meegerekend bij het totale woonoppervlak.

Verder op het erf een royale rietgedekte stenen garage (1997) met electrische toegangsdeur en een zolder.


Vraag altijd naar de lijst van zaken. De in deze brochure omschreven zaken horen niet altijd bij de woning en gaan soms mee of zijn soms ter overname.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Hoewel wij de woning met veel zorg en naar eer en geweten hebben opgemeten, kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. De opgegeven maten zijn indicatief, er kunnen kleine verschillen zijn. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het te meten specifieke object kunnen deze verschillen groter of kleiner zijn. Indien de exacte maatvoering voor u van belang is, raden wij u aan de maten zelf te (laten) meten.

Alle genoemde jaartallen zijn circa en zuiver indicatief.

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ondertekende koopovereenkomst.

De koopakte betreft een standaard NVM koopovereenkomst aangevuld met relevante clausules.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Dit geldt voor het opmeten van de ruimten, het geven van jaartallen en het geven van overige informatie. Heeft u twijfels omtrent de juistheid van enig punt dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons kenbaar te maken. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Eens te meer niet indien de betreffende informatie ouder is, moeilijker te verkrijgen, dan wel voor meerdere interpretaties vatbaar.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Boerderij
Bouwjaar 1963
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1963
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 460
Aantal verdiepingen 2

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: 1 x Remeha Calenta (boerderij) 1 x Vaillant (bijgebouw). Bouwjaar C.V.: 2014 ??.
Perceel oppervlakte 2150
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Boerderij
Bouwjaar 1963
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1963
Woon oppervlakte 151
Inhoud woonhuis 460
Aantal verdiepingen 2

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: 1 x Remeha Calenta (boerderij) 1 x Vaillant (bijgebouw). Bouwjaar C.V.: 2014 ??.
Perceel oppervlakte 2150
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 595,--

De nieuwste koopwoningen in Boijl