Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

’t Noard 56 Warns

Aan de doorgaande weg in Warns mogen we je deze ruime, vrijstaande woning met voormalige bakkerij en bakkerswinkeltje aanbieden. De woning, gelegen op een ruim perceel van 603 m², heeft de woonkamer, kantoor, keuken, badkamer en één slaapkamer op de begane grond. Daarnaast vind je vier slaapkamers en een ruime berging op de eerste verdieping. De riante tuin is achter de woning gelegen. Op het dak liggen 10 zonnepanelen en deze woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen. Kortom, alle ruimte om je droomplek te realiseren! Wat te denken van royaal wonen, eventueel in combinatie met werk aan huis, een extra studio, winkel of galerie.

INDELING

Begane grond:
Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich de entree. De hal geeft toegang tot de dichte keuken, het kantoor/winkelruimte en de slaapkamer op de begane grond met ruime inloopkast. In vervlogen tijden was dit de bakkerij.
Onder de voormalige bedstede kan de ondiepe kelderruimte bereikt worden.
De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning en heeft een balkenplafond en een sfeervolle schouw met bijpassende gaskachel. De ramen zorgen voor voldoende lichtinval. Middels een deur in de woonkamer kom je in de oude winkelruimte. Deze kamer is prima geschikt als kantoor of winkelruimte.
In de dichte en eenvoudige keuken, zowel bereikbaar vanuit de hal als de woonkamer, kook je op een 4-pits inductiekookplaat. Er is een koelkast, afzuigkap, vaatwasser en een oven aanwezig. Middels een loopdeur bereik je de zijtuin.
Via de keuken kom je in de badkamer. De badkamer met een douche en een wastafel, is voorzien van de witgoedaansluitingen.
In de achterhal vind je een separaat toilet. Aan de wand hangt de geiser. De woning wordt verwarmd middels enkele gaskachels en warm water via de geiser.

Eerste verdieping:
Vanuit de keuken komen we middels de halfslag trap op de eerste verdieping. De centraal gelegen overloop geeft toegang tot de vier slaapkamers en een berging. De L-vormige slaapkamer aan de voorzijde heeft een dakkapel (volledig kunststof) en een dakraam.
Middels een klein niveauverschil zijn de overige drie slaapkamers bereikbaar. Deze slaapkamers beschikken allen over een dakraam. De slaapkamer aan de zijkant is met authentieke planken afgetimmerd. Aan de achterzijde bevindt zich een royale slaapkamer welke als master bedroom zou kunnen dienen. De overige ruimte is een niet afgetimmerde ruimte, welke nu in gebruik is als berging. Met een beperkte inspanning zou dit een riante 5e slaapkamer of een badkamer kunnen worden.

Tuin:
De riante tuin, gelegen achter de woning, is ingericht met een ruim gazon welke is omsloten door struiken. Het gazon is ideaal om te genieten van de zon en kan een heerlijke speelplek zijn voor kinderen, huisdieren of een combinatie van beiden. Achter de woning vind je een kleine stenen berging/garage met kap. Deze berging biedt ruimte aan tuinspullen, fietsen of gereedschap.
Parkeren kan op het eigen terrein; Rechts van de woning is voldoende plek om één of meerdere auto’s te parkeren.

Bijzonderheden:
– Oplevering: In overleg;
– Zeer ruim perceel;
– Levensloopbestendige woning, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond;
– Geïsoleerd dak met geglazuurde pannen;
– 10 zonnepanelen;
– Ruime tuin achter de woning;
– Nabij vaarwater en de Friese Meren De Geeuw, Morra en het IJsselmeer!

Warns

Het dorp Warns heeft al een lange geschiedenis achter de rug. In 1132 duikt het voor het eerst op onder de naam Wardelle/Wardelse. In 1243 als Wardesle. De naam kan komen van
lauha, dat misschien ook in Wikel en Skarl voorkomt en'bosje", c.q. bos met modder betekent. Vergelijkend met het Hollandse woord Loo. Het andere deel is van Ward, een naam van een man. Dat Warns in vroeger tijden een belangrijker positie innam dan op dit moment, moge
blijken uit het feit dat er in 1398 gesproken wordt van Warlenservrede, hetgeen duidt op een eigen rechtsgebied. Deze belangrijke positie van Warns in vroegere tijden hangt samen met het feit dat een groot deel van het dorp toentertijd georiënteerd was op de zeevaart. De vorm van het dorp is langgerekt. Men spreekt ook van een noordelijk en een zuidelijk deel van het dorp, op oude kaarten is goed te zien dat het in vroegere eeuwen al het geval was. Relatief was het dorp vroeger groter dan nu. In een oude plaats beschrijving staat dat er wel 300 huizen staan; welke meest op heuveltjes zijn gebouwd om voor de aanval van 't overstromende zeewater
veilig te zijn. Warns in op een zand- en keileem (balstienliem) heuvelrug gebouwd.
Het gebeurde dus regelmatig dat de dijken doorbraken. De laatste keer was in 1825. De
watersnoodramp van 3 februari 1825,die twee derde deel van Friesland onder water zette. Na ook twee doorbraken bij Gaasterland en bij het Workumer Nieuwland werd de hele
zuidwesthoek een "barre oceaan". Harlingen, Stavoren en Hindeloopen werden met de
ondergang bedreigd, Op de hoogten bij Koudum, Hemelum, Warns en Scharl konden velen een goed heenkomen vinden.

Warns is een dorp in de gemeente Súdwest Fryslân, provincie Friesland (Nederland), met
ongeveer 827 inwoners. Het is een lintdorp dat loopt van het Johan Friso kanaal in het noorden tot Laaxum bij het IJsselmeer in het zuiden. Door deze ligging is de watersport voor Warns van groot belang, met name de jachtbouw.

Warns heeft een multifunctionele accommodatie, met daarin de basisschool, een peuterspeelzaal, kinderopvang en een sportzaal. Ook de thuiszorg en een fysiotherapiepraktijk maken gebruik van dit gebouw. Het Dienstencentrum Janke Tromp organiseert er dagelijks activiteiten voor ouderen en er is een Jeu de Boules-baan. Er is een bloeiend verenigingsleven. In het dorp is een apotheekhoudend huisartsenpraktijk gevestigd, een postagentschap en verschillende ondernemers, waaronder een computerbedrijf, watersportbedrijven, een schoonheidsspecialiste en een kapper. Tevens zijn er meerdere B&B’s, verschillende restaurants en een café.

Label G

Invloed van het energielabel op de hypotheek
Vanaf 2024 heeft, naast het inkomen/de hypotheekrente/de woningwaarde, het energielabel ook invloed op de maximale lening die je voor een woning kunt krijgen.

Je woning energiezuiniger maken
Als de verduurzaamheidsverbeteringen van het huis hoger zijn dan je maximaal kan lenen, kan het energielabel je helpen hiervoor meer te lenen. Aan ieder label is een bedrag gekoppeld dat je extra mag lenen voor verduurzaming. Houd er wel rekening mee dat het extra leenbedrag moet worden besteed aan duurzaamheidsmaatregelen. Alleen in bijzondere situaties speelt de woningwaarde hierin een rol. Voor deze woning mag je hiervoor € 20.000,- extra lenen.

Ben je nog geen 35 jaar en heb je eerder geen gebruik gemaakt van de vrijstelling overdrachtsbelasting? Dan kun je voor deze woning gebruik maken van de éénmalige vrijstelling van overdrachtsbelasting en daarmee bespaar je 2% van de koopsom aan kosten.

(Bovenstaande berekeningen zijn gebaseerd op een 30-jarige looptijd van de hypotheek)

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1908
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1908
Woon oppervlakte 172
Inhoud woonhuis 725
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel G
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 603
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Gaskachels
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1908
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1908
Woon oppervlakte 172
Inhoud woonhuis 725
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Dak type Mansarde Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel G
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 603
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Gaskachels
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaardij P.J. de Jong - Workum

De nieuwste koopwoningen in Warns