Korenstraat 20 , 5321GV Hedel

€ 319.000 k.k.

Beschrijving

Hoe uniek is de kans om een originele jaren ’30 boerderij te kopen? Deze authentieke woning staat aan de mooie Korenstraat in het centrum van het dorp Hedel, op korte loopafstand van het winkelcentrum en bushalte en vlak bij de Maas met zijn mooie uiterwaarden met fraaie uitzichten en wandelmogelijken, op een fraaie kavel van circa 835m². De woning heeft nu een woonoppervlakte van 118m², maar dat kan door gebruik maken van de oorspronkelijke deel en de zolder groeien tot maar liefst 319m². De inhoud van 1170m³ en de schuur van 82m² completeren de getallenreeks en geven ook een idee van de mogelijkheden. De woning biedt een uitstekende basis voor realisatie van een prachtige villa.
Er is een bouwkundig rapport van de woning aanwezig.
Indeling van de woning
Begane grond:
De entree van de woning ligt centraal in de voorgevel aan de Korenstraat. Na de voordeur kom je in de hal met daarin de meterkast. Meteen links is er toegang tot de opkamer welke als slaapkamer in gebruik is geweest. Deze kamer is 15m² groot.
Tegenover de opkamer tref je de zitkamer (17m²). Deze heeft een gaskachel en twee vaste kasten. Originele details zoals de paneeldeuren zijn aanwezig.
Als je de hal wat verder doorloopt is daar de keuken. Waarschijnlijk het hart van de woning, zeker bekeken vanuit de historie van de woning. Deze woonkeuken heeft nog een oorspronkelijke rookkast, de trapopgang tot het voorste gedeelte van de verdieping en toegang tot de ruime kelder (12 m²). De keuken is 15m² groot. ?
De kelder heeft een vrije hoogte van 1,76 en is mooi ruim.
Tegenover de keuken ligt de badkamer (5m²). Deze is vormgegeven via een douche en wastafel. Tevens tref je hier de geiser.
De grootste oppervlakte van de begane grond is de deel. Hier zijn momenteel de toiletruimte en de aansluitpunten voor de wasmachine en droger aanwezig. Veel interessanter zijn natuurlijk de mogelijkheden die deze ruimte te bieden heeft. Dit is de ultieme, tuingerichte woonkamer. De oppervlakte van 77m² spreekt boekdelen!
Aansluitend aan de deel ligt een berging van 29m².
Verdieping:
Via de trap die uit de woonkeuken komt is de ruime overloop bereikbaar van het voorste gedeelte van de verdieping. Hier is een slaapkamer met vaste kast gerealiseerd van 7m².
Het achterste en grootste gedeelte van de verdieping is de oorspronkelijke hooizolder. Deze heeft een oppervlakte van maar liefst 81m² (gemeten vanaf 1.50 meter hoogte) en is met riet onderschoten. Ook hier zijn de mogelijkheden legio, bijvoorbeeld met een doorgang tussen de schoorstenen door naar het authentieke voorhuis
Rondom de woning:
Ten westen van de woning ligt nu een flinke tuin, welke als oprit geschikt gemaakt dient te worden.
Achter de woning staat de forse schuur van 51m² met daar tegenaan een carport van nog eens 31m². Ook voor de hobbyist heeft de Korenstraat 20 veel te bieden!
Achter de schuur ligt een mooie tuin met een ligging op het noorden. Door voldoende diepte in de tuin is zon zeker aanwezig.
Bijzonderheden:
Bij het opstellen van de koop- en notariële leveringsovereenkomst zullen de navolgende ouderdomsclausule, erfdienstbaarheden en bedingen opgenomen worden:
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat de onroerende zaak meer dan 85 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper aanvaardt dit risico.
Verkoper staat op geen enkele wijze in voor de kwaliteit of de deugdelijkheid van de constructie, dak, de funderingen, de vloeren, de leidingen en installaties voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van enig ongedierte c.q. schimmels (zoals bijvoorbeeld houtworm, boktor, zwam etc.).
Geen enkel bouwkundig of installatietechnisch (kwaliteits-)gebrek wordt geacht belemmerend te werken op het in artikel 6.3 van de koopakte omschreven (woon-) gebruik.
Verkoper is de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal in de onroerende zaak of in de bodem niet bekend, maar koper aanvaardt volledig het risico en alle gevolgen van een dergelijke eventuele aanwezigheid.
De huidige toegangen aan de oostelijke zijde van de diverse gebouwen van de onroerende zaak zullen binnen maximaal twee jaar na notariële leveringsakte, of zoveel eerder als verbouwingswerkzaamheden aan die gevelzijde zijn afgerond, verlegd dienen te zijn naar de westelijke kant van de woning en bijgebouwen, waarbij tevens ook de inrit en toegang van auto’s, fietsen, motoren, personen, ed., dan aan die zijde dienen te zijn gerealiseerd. De huidige toegangen en inrit aan oostelijke zijde zullen dan na genoemde werkzaamheden of vermelde termijn niet meer door koper mogen worden gebruikt.
In de koop- en notariële transportakte zullen daartoe een verkoper passend boetebeding in samenhang met een kettingbeding voor opvolgende kopers worden opgenomen.
Aan de oostelijke zijde van de onroerende zaak zullen geen nieuwe (dak)ramen ed. en deuren worden gerealiseerd of bestaande ramen en deuren worden vergroot of verplaatst. Hiertoe zullen in de verkoop- en notariële transportakte een de verkoper passend boetebeding in samenhang met een kettingbeding voor opvolgende kopers worden opgenomen.
De oostelijk gelegen perceelgrens dient opnieuw vastgesteld te worden door het kadaster. Deze zal gelijk lopen met de oostelijk zijgevel van de woning en schuur. Er zullen een erfdienstbaarheid van gootoverhang en onderhoud en, zo nodig, van versnijding van de fundering gevestigd worden zodat de nieuwe eigenaar van Korenstraat 20 het nodige onderhoud kan plegen aan de oostelijke zijgevel van de woning, garage en goot indien nodig.
Koper is geïnformeerd over en aanvaardt (het risico van) de aanwezigheid van een voormalige gierkelder gelegen aan de westelijke zijde van de onroerende zaak.
Koper zal zorg dienen te dragen voor een zelfstandige, toereikende afvoer van het hemelwater voor de onroerende zaak.
De plaats Hedel
Hedel is een dorp dat gunstig is gelegen tussen Zaltbommel en Den Bosch en gelegen nabij een aansluiting op de A2. Hedel ligt op minder dan 10 autominuten van het centrum van ‘s-Hertogenbosch.
De ligging aan de Maas in het rustieke rivierengebied biedt volop mogelijkheden voor wandelen en fietsen. Een van de trekpleisters is de jaarlijkse Paardenmarkt die in het centrum van Hedel gehouden wordt in de eerste week van november.
Op gebied van voorzieningen is Hedel compleet te noemen. Er valt dan onder andere te denken aan drie supermarkten, bakker, slijter, drogist en diverse andere winkels die in de dagelijkse levensbehoeften voorzien. Ook zijn er een café/ pension en een Chinees restaurant. Drie basisscholen voorzien in de onderwijsbehoefte, tevens zijn er drie kinderdagverblijven in Hedel gevestigd.
Ook op het gebied van gezelligheid en vermaak scoort Hedel goed. Er zijn verschillende dorps- en sportverenigingen die aan jong en oud het nodige vertier bieden. Met 4849 inwoners is Hedel een van de grotere dorpen in de gemeente Maasdriel.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning,woonboerderij
Bouwjaar 1933
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1933
Woon oppervlakte 118
Inhoud woonhuis 1170
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 835
Tuin achter Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Kwaliteit object Eenvoudig
Garage vrijstaand steen
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking gaskachels
Tuin lengte achtertuin Lengte 1640 Breedte 1300 Oppervlakte 213
Ligging achtertuin noord Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kievit Makelaardij

Hazenbos 14
5321WD Hedel (Gelderland)
T: 073 26 000 33
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Korenstraat in Hedel?

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Kievit Makelaardij

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.

Reageer op dit huis

Dit huis wordt aangeboden door:
Kievit Makelaardij

{{ errors.interest.question }}
{{ errors.interest.salutation }}
{{ errors.interest.name }}
{{ errors.interest.email }}
{{ errors.interest.telephone }}
{{ errors.interest.terms_accepted }}

Hartelijk dank voor je interesse

De makelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Niet verplicht

Hypotheekadvies nodig?

Een hypotheek afsluiten doe je niet iedere dag. Een adviseur van SNS geeft je graag advies. Maak direct een afspraak, het oriëntatiegesprek is gratis.
{{ errors.lead.reason }}
{{ errors.lead.street }}
{{ errors.lead.housenumber }}
{{ errors.lead.zipcode }}
{{ errors.lead.city }}
{{ errors.lead.terms_accepted }}
Een SNS Adviseur van de dichtstbijzijnde SNS Winkel belt je binnen 2 werkdagen.
Je aanvraag voor een hypotheekadviesgesprek is verstuurd naar een adviseur van de dichtsbijzijnde SNS Winkel. Je wordt binnen 2 werkdagen teruggebeld.