Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Verplaatsbare mantelzorgwoning. Zeer complete, praktische en slimme mantelzorgwoning die bij uw eigen woning geplaatst kan worden. Hiermee bent u in staat om uw hulpbehoevende ouders, kind, broer of zus de nodige verzorging te geven. Dichtbij huis en toch alles goed geregeld. De woning heeft een keuken, woonkamer, slaapkamer en een ruime badkamer. De gehele woning is drempelloos uitgevoerd en door de vierkante plattegrond zeer ruim waardoor een rolstoelgebruiker goed manoeuvreren kan. De degelijke bouwkwaliteit, goede isolatie en een betonnen vloer maakt dat deze woning een volwaardige vervanging is van een ‘normale’ woning. De vele ramen maken de woning licht en ruimtelijk, de royale plafondhoogte draagt hieraan bij. Kom kijken en proef de sfeer!

Indeling en uitrusting Portaal: U komt de woning binnen via een portaal waarmee u de warmte in de woning houdt. In het portaal is ruimte voor een kastje en een kapstok. Naast de buitendeur zit een buitenlamp. Open keuken: De open keuken is uitgerust met 2 werkbladen waarvan er één onderrijdbaar is voor rolstoelgebruikers. Het werkblad is in hoogte verstelbaar, drie posities. Verder vindt u er een spoelbak met een éénhendel mengkraan, een inductie kookplaat, afzuigkap, hoge koelkast met vriesvak, vaatwasser en een verrijdbaar ladenblok. Woonkamer: Met een afmeting van 5,85 m. bij 4,53 m. is de woonkamer lekker royaal met voldoende manoeuvreerruimte. De grote raampartijen geven veel licht en uitzicht. Het grote raam is voorzien van een elektrisch zonnescherm, die van de zijkant is handbediend. Slaapkamer: De slaapkamer meet 4,32 m. bij 3,20 m. Voldoende ruimte voor een bed en plaatsing van een kast. Het plafond is voorbereid om een tillift aan te brengen. Vanuit de slaapkamer ga je naar de badkamer en-suite. Badkamer: De badkamer beschikt over een open doucheruimte waardoor deze goed bereikbaar is voor zowel de bewoner als de hulpverleners. Daarnaast is er een wasmachine aansluiting; een in hoogte verstelbaar toilet met 2 beugels en een in hoogte verstelbare wastafel. Tevens zijn het toilet, de beugels en de wastafel horizontaal verplaatsbaar over de wand.

Belangrijkste kenmerken - Entree middels een voorportaal, geen warmteverlies bij binnenkomst. - Vierkante plattegrond: optimaal gebruik van de ruimte. - 100% rolstoelvriendelijk, incl. onderrijdbaar en verstelbare keuken. - Maximale flexibiliteit door in hoogte en zijdelings verstelbaar toilet, steunen en wastafel. - Geen gasaansluiting nodig (veiligheid!). - Degelijke bouw met stalen frame voor stabiliteit tijdens transport en plaatsen - Rondom uitstekend geïsoleerd. - Betonnen vloer waarmee de beleving van huiselijkheid wordt vergroot. - Energiezuinige warmtepomp voor verwarming en airconditioning. - De uitstraling is aanpasbaar aan de omgeving door de houten rabatdelen en eventueel de boeidelen te schilderen. - Transport relatief gemakkelijk, units van 3,15 meter breed. - Bouwjaar 2009

Aansluitingen De woning wordt aangesloten op water, elektra (3-fasen), riolering en telefoon en/of internet.

Technische installatie Verwarming van de woning vindt plaats middels een luchtwarmtepomp die tevens als airco fungeert tijdens de warme zomerdagen. De keuze voor een dergelijk systeem wordt ingegeven door energiezuinigheid en veiligheid: geen gas, geen verbranding, geen gevaarlijke gassen! Daarnaast is mechanische ventilatie aanwezig die zorgt voor een optimaal binnenklimaat.

Verplaatsbaarheid De mantelzorgwoning is volledig verplaatsbaar. Hiertoe wordt de woning in 3 gedeeltes + het voorportaal uit elkaar gehaald. Met behulp van een telescoopkraan worden de afzonderlijke delen op een vrachtwagen gezet voor transport. Om vervolgens op de nieuwe locatie in omgekeerde volgorde weer gemonteerd te worden.

Vergunningen Mag u zomaar een dergelijke woning in uw tuin plaatsen? Het antwoord hierop is in de basis: Ja! Sinds 1 november 2014 is het in de meeste gevallen niet meer nodig om een omgevingsvergunning (bouwvergunning) aan te vragen. Dit is mede afhankelijk van het het aantal vierkante meters aan bijgebouwen wat u reeds op uw erf heeft staan. Daarnaast zijn er wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bijvoorbeeld aantonen dat de toekomstige bewoner daadwerkelijk zorg nodig heeft. De mantelzorgwoning moet voldoen aan het bouwbesluit en dat doet deze woning. Tot slot moet u rekening houden met de voorschriften uit het bestemmingsplan. De conclusie is dan al snel dat, als u een mantelzorgwoning overweegt, dat u eerst een oriënterend gesprek met de gemeente aanvraagt. Laat u daarbij niet te snel ontmoedigen: sommige gemeentes zijn niet even voortvarend in dit soort zaken. Verder is van belang om te weten dat de mantelzorgwoning niet meetelt in de WOZ waardebepaling.

Verbouwen of kiezen voor een verplaatsbare mantelzorgwoning In sommige gevallen wordt ervoor gekozen om in de bestaande bebouwing een mantelzorgwoning te realiseren en in een enkel geval zien we ook wel volledige nieuwbouw. Dit is alleen interessant als er na de mantelzorgperiode een gebouw overblijft dat voor u waarde heeft. Belangrijk hierbij is dat de gemeente als eis stelt dat het bouwwerk, na de mantelzorgperiode, weer in de oude staat teruggebracht moet worden. Dus wat eens een schuur was moet ook weer schuur worden. Als dan alle verbouwkosten op een rij worden gezet dan zijn dat toch hoge uitgaven. Vaak zit je dan ook met bestaande afmetingen en zijn bepaalde voorzieningen of aanpassingen moeilijk realiseerbaar. Een verplaatsbare mantelzorgwoning is wat dat betreft toch een stuk flexibeler. Speciaal ingericht voor mantelzorg en later weer prima te verkopen. De kosten bestaan dan alleen uit de afschrijvingskosten en de bijkomende kosten voor transport en plaatsen etc.

Prijsstelling De woning wordt u aangeboden voor € 95.000,-. De nieuwprijs van deze woning in 2009 is € 136.000,-. Voor dit bedrag wordt de woning transportklaar aan de weg op het huidige adres klaargezet. Zodra bekend is waar de mantelzorgwoning naar toe gaat en hoe de situatie ter plaatse is, kunnen we u meer vertellen over de kosten van het transport en plaatsen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Mussenkampseweg in Heerde?

Aangeboden door:

Noord Veluwse Makelaardij o.g. .