Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op het mooiste plekje van Overasselt, midden tussen de landerijen, nabij de Maasdijk, staat deze prachtige, met riet gedekte, woonboerderij, “De Waaij” te koop.
Een superlocatie waar rust, ruimte, natuur en dagelijks wisselende vergezichten u elke dag opnieuw zullen verrassen.
Met pijn in het hart hebben de huidige eigenaren besloten locatie/woning te gaan verlaten. Een verstandskeuze…. gezien de leeftijd.
De met riet gedekte woonboerderij heeft nog een aantal authentieke details zoals de oorspronkelijke tegelvloeren in de hal en woonkamer, spantconstructie en een gewelf-kelder.
De lichte woonkamer heeft mooi uitzicht op de landerijen en de openslaande tuindeuren geven u het gevoel van een tuinkamer. De houtkachel zorgt ’s avonds voor een behaaglijk sfeertje.
De ochtendzon komt al vroeg in de keuken. Een heerlijke plek om de dag te beginnen.
De keuken is gedateerd maar netjes en goed onderhouden.
Op de begane grond bevinden zich een riante slaapkamer en de badkamer. Alles gelijkvloers dus hopelijk kunt u hier lang blijven wonen.
De ruime voormalige “deel” is nu bijkeuken geworden met witgoedaansluitingen, cv-combiketel en toiletruimte. Een tussenwand scheidt de huidige bijkeuken van de garage/werkplaats met openslaande houten deuren. Voldoende ruimte voor de stalling van 2 auto’s, fietsen/motoren.
Op de eerste verdieping een 4-tal slaapkamers. Allen voorzien van muurkasten en 1 met wastafel. Dan is er nog een grote bergzolder die prachtig verbouwd zou kunnen worden tot een masterbedroom of meerdere slaap-werkkamers.
De tuinen, terrassen, vijverpartijen, de waaij, de bomen//struiken/bloemen, de moestuin en de vergezichten zijn indrukkend.
Vanaf de onverharde oprijlaan rijdt u tussen de weilanden en de esdoornbomen door naar het erf van de woonboerderij. Hier is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Aan de voorzijde van de boerderij zijn weilanden met een tweetal dierenverblijven, de vlechtschermen, de oude boomgaard met fruitbomen, rode bessenstruiken en bramen en de waaij (een mooie waterpartij met veel leven (voormalige dijkdoorbraak).
Uiteraard ontbreekt de moestuin niet voor het verbouwen van groenten uit eigen tuin denk hierbij aan o.a. asperges, diverse koolsoorten, aardbeien, selderij, prei, tomaten etc etc op. Hartstikke vers en puur natuur!!
Aan de achterzijde van de woning heerlijke zonnige en schaduwrijke terrassen, doorkijkjes naar de Maasdijk en over de weilanden en “last but not least” een prachtig atelier met veranda. Een heerlijke plaats om te schilderen en van al het mooie om u heen te genieten. Maar ook een heerlijke plek om met familie en vrienden te genieten van het landleven.

De woning is gelegen op een zogenoemde “terp” een hogere plaats (zandgrond) waar het bij hoog water droog blijft. De terp is uit stuifzandduin ontstaan in de periode 11000 tot 4000 voor christus. Bij het erf behoort ook een gedeelte van de aanwezige waaij (wiel), welke ontstaan is door de dijkdoorbraken in de periode rond 1750. De erfbeplanting is zeer gevarieerd en ca. 35 jaar oud. De eiken, berken, kastanjes, esdoornbomen maar ook de treur en de knotwilgen doen het hier goed.


Royale entree/hal (20m2) met tegelvloer, meterkast, toegang tot kelder, opgang naar
1e verdieping en doorgangen naar woon-slaapgedeelte op de begane grond en royale bijkeuken met toiletruimte, badkamer, witgoedaansluitingen met doorgang naar achterliggende garage/werkplaats.

De knusse zitkeuken (14,5m2) ligt op het Oosten en heeft prachtig zicht op de “weidse” omgeving.
De ochtendzon komt hier al snel binnen. Het is een heerlijke plek om de dag mee te beginnen. De hoekkeuken is netjes onderhouden en voorzien van diverse inbouwapparatuur. De hal tussen keuken en woonkamer wordt opgesierd door prachtig origineel tegelwerk uit 1900. Ook in woonkamer (28m2) ligt een originele vloer uit deze tijd. Uiteraard ontbreken een goede houtkachel en de openslaande tuindeuren niet. Vanuit de woonkamer prachtig zicht op de treurwilgen, de waaij en de pony’s in de weilanden.
De “masterbedroom” (21m2) is voorzien van een laminaatvloer, kledingkasten. Een zeer ruime slaapkamer met de originele spantconstructies.
In de voormalige “deel” (stalruimte) bevindt zich de toiletruimte, een royale badkamer (7m2) met wastafel, douchecabine en (verdiept ligbad).
Vanuit deze ruimte toegang naar de tuin/terassen en doorgang naar de grote garage (38m2; eveneens voormalige “deel”) met openslaande houten deuren. Naast stallingsruimte uitermate geschikt voor de hobbyist/klusser.


Overloop met daaraan gelegen een drietal slaapkamers (resp. 7m2, 10m2 en 10,5m2) en een bergruimte (8m2) met wasgelegenheid en op het achterhuis een grote multifunctionele ruimte (48m2).
Deze ruimte is nu in gebruik als bergruimte maar je kunt er een prachtig slaapkamer van maken met uitzicht richting Maasdijk of zelfs meerdere slaapkamers, een werkruimte, studio etc etc..

Vanaf de Oude Kleefsebaan rijdt u, via de onverharde oprit, naar de woonboerderij. Aan de linkerzijde een statige rij esdoornbomen en aan de rechterzijde weiland en de Maasbandijk.
Bij de woning aangekomen is er parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich de dierenverblijven, de boomgaard, weilanden en de waaij (waterpartij waarvan ca. 1/3 bij de woning behoort).
Ook is hier de moestuin voor het verbouwen van uw eigen dagelijkse groenten.
Nabij de woning zijn diverse zon- en schaduwrijke terrassen, een tweetal vijvers en een mooi kunstwerk met een doorkijk naar de Maasbandijk.
In de tuin staat een vrijstaand atelier (13m2) met aangebouwde veranda (18m2). Een fantastisch plekje voor je hobby uit te oefenen en om tijd voor jezelf te hebben of juist voor een heerlijk samenzijn met familie en vrienden.
Een potkacheltje zorgt in de koude periode voor een aangename verwarming.
En dan hebben we nog “Piet zijn pad”…. Wat dat is leggen wij u graag uit bij de bezichtiging van deze woning.
De uiterwaarden van de Maas zijn op enkele minuten loopafstand van de woning.
Een heerlijke plek om even uit te waaien en te genieten van de mooie natuur om u heen.

Locatie, locatie, locatie
Woonboerderij uit ca. 1910 voor de helft met riet en pannen gedekt gelegen tussen de weilanden nabij de Maasbandijk.
Sfeervolle en zonnige keuken, knusse woonkamer met houtkachel en openslaande tuindeuren.
“Master bedroom” en badkamer op de begane grond.
Ruime entree/hal (20m2) met “ouderwetse” gewelfkelder.
Bijkeuken met badkamer, toiletruimte, witgoedaansluitingen en cv-combiketel.
Garage (48m2) met houten garagedeuren.
3 slaapkamers op 1e verdieping meer mogelijk na verbouwing achterhuis (48m2).
Rietenkap Zuidoostzijde in 2016 vernieuwd, rietkap Noordwesten levensduur nog ca. 10 jaar.
Onverharde oprijlaan naar de woonboerderij met een mooie rij esdoornbomen.
Grote moestuin, weilanden met vlechtschermen, een waterpartij met (knot)wilgen en een oude boomgaard met fruitbomen en een tweetal dierenverblijven voor kleinvee.
Prachtige tuinreservaat (diervriendelijk aangelegde tuin) met veel privacy.
Nabij uiterwaarden aan de Maas en Overasseltse vennengebied op 4 km
Op- afritten A73 op ca. 10 autominuten.
Nijmegen/ziekenhuizen/universiteit op ca . 8 km ; 40 minuten fietsafstand !

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 201
Inhoud woonhuis 1070
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Garage opp 38.5
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 9560
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 28
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Garage inpandig Ja
Garage meer autos Ja
LeeftijdCV ketel 2017
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Bijgebouw schuur check Ja

Twan Kesseler Makelaar

Promenade 4
6581BV Malden (Gelderland)
T: 024 - 3880804
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Oude Kleefsebaan in Overasselt?