Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op prachtige locatie, gelegen in de binnenstad van de historische binnenstad van Elburg, met uitzicht op een fraai park / kerktuin en op de kenmerkende stompe toren van de eeuwenoude St. Nicolaaskerk, bieden wij te koop aan deze voormalige woning van de beiaardier. Of ook wel de woning van de klokken luider! Het betreft hier een woning met een Rijks Monumentale status, waarvan de voordeur is gelegen aan de Zuiderwalstraat en de achterdeur aan de Graaf Hendriksteeg.
Kenmerkend aan de indeling is dat de woning aan de voorzijde geen hal heeft. Zoals wel vaker gebruikelijk was kan je hier letterlijk "met de deur in huis vallen" bij het betreden van de voordeur; hoewel bij dit pand veelal de achterdeur als voordeur wordt gebruikt. Volgens archiefstukken schijnt het object oorspronkelijk rond 1700 te zijn gebouwd. Fraai zijn nog een aantal specifieke details, zoals het hoge balkenplafond in de woonkamer.
Voor de woning, aan de kant van de kerktuin, is er een echte "Elburger Keitjesstoep" van circa 7 m2 waar je heerlijk in de ochtendzon kan genieten van een kop koffie of het lezen van de krant met prachtig zicht op de tuin. Tevens is hier aan de voorzijde voldoende ruimte om fietsen te plaatsen.
Parkeren van de eigen auto kan in de binnenstad op 3 royale parkeerplaatsen. Hiervoor is een parkeervergunning nodig die aangevraagd kan worden bij Gemeente Elburg, kosten circa 80,-- per jaar. Achter de St. Nicolaaskerk is er een parkeerplaats, dus op steenworp afstand kan de auto geparkeerd worden. Voor huisvuil zijn er ondergrondse containers in de binnenstad. Hier kan m.b.v. een milieu-pas vuil gestort worden (geen extra kosten, wordt betaald middels de normale afvalstoffenheffing).
Indeling:
Begane grond:
Entree aan Zuiderwalstraat zijde, aan deze zijde van de woning vindt u de mooie lichte woonkamer (ca. 25,5 m²) met hoog en fraai balkenplafond, hoge raampartijen. In het midden van het pand is de keuken gesitueerd, welke is voorzien van een inbouwkeuken in hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur, inbouwkasten. Aan de achterzijde van het pand is een ruime eetkamer van ca. 23,5 m² gesitueerd. Deze ruimte is multifunctioneel bruikbaar en zou eventueel als slaapkamer kunnen worden gebruikt / ingericht. Vanaf de achterzijde / Graaf Hendriksteeg is het pand bereikbaar via een achterdeur welke veelal wordt gebruikt. Royale vaste kastenwand voorzien van paneeldeuren, waar zijn weggewerkt de opstelplaats van de wasapparatuur en het toilet. Verder veel praktische bergruimte. Trap naar de verdieping.
Verdieping:
Ruime en speelse overloop voorzien van dakkapel en dakramen, veel praktische bergruimte in vaste kasten afgetimmerd onder de schuine kanten. Aan de voorzijde bevindt zich een zeer ruime slaapkamer van ca. 18,9 m², welke voorzien is van vaste kastruimte en twee dakramen. Aan de achterzijde is een prachtige badkamer gesitueerd, voorzien van douchehoek met glazen wand, wastafelcombinatie en wandcloset. De badkamer beschikt over elektrische vloerverwarming.
Vliering:
Bergzolder te bereiken middels luik in de slaapkamer.
Interesse in deze speelse monumentale woning? Plan gerust een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging met ons kantoor: 0525-686063 of download de brochure voor gedetailleerde informatie.
Bijzonderheden m.b.t. monumentale status:
Alle informatie m.b.t. rijksmonumenten, verbouwen van rijksmonumenten, financiering en subsidiëring e.d. hebben wij toegevoegd aan de digitale verkoop brochure van de woning. Wilt u dus alles weten over monumenten, download dan deze brochure!
Subsidie keitjesstoep:
Keitjesstoepen zijn geen (gemeentelijke) monumenten, maar komen wel in aanmerking voor een subsidie ter tegemoetkoming in de kosten aan handhaving of herstel van dergelijke waardevolle plaveisels die het historisch karakter van de Elburger Vesting waarborgen. Dat betekent dat iedere eigenaar van een pand met keitjesstoep in de Elburger Vesting een subsidie aan kan vragen, ongeacht of dit pand een monumentale status heeft of niet. De gemeente geeft voor deze werkzaamheden een subsidie van maximaal 70% van de door burgemeester en wethouders vastgestelde kosten tot een maximum van € 250 per m2. Voor meer informatie kan je terecht bij gemeente Elburg.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning geschakelde woning,herenhuis
Bouwjaar 1700
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1700
Woon oppervlakte 107
Inhoud woonhuis 387
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
Dak type Samengesteld dak
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 99
Tuin plaats Ja
Dak opmerking Dak materiaal: pannen
Douchecabine Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Verzorgd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Anders
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 1
Verwarming opmerking gaskachels
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek?
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Zuiderwalstraat in Elburg?

Aangeboden door:

Van der Linde Makelaardij

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Check hier