Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aan de Tempelweg in Elburg komt de historie én uw toekomst tot leven.
De prachtige buurt, waar deze bijzondere woonboerderij is gelegen werd vroeger aangeduid als "De Wijk". In het buurschapje bevinden zich enkele terpboerderijen. Het wassende water van de toenmalige Zuiderzee vormde voor 1932 nog regelmatig een bedreiging. Het jaartal "1816" op één van de gebinten in het achterhuis duidt er op dat deze boerderij in het begin van de 19e eeuw is gebouwd. Het voorhuis is echter nog ouder en dateert waarschijnlijk uit de 17e eeuw.
Het is mogelijk om deze schitterende woonboerderij te splitsen in 2 woningen. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheden daartoe. Op dit moment is het één geheel en het wordt ook als één geheel te koop aangeboden. Om er 2 woonhuizen van te maken zullen er aanpassingen en verbouwingen gedaan moeten worden en hiervoor dient een vergunning te worden aangevraagd. Ook dient er een verdeling te worden gemaakt van de percelen en tuinen. Wilt u hierover meer weten? Wij helpen u graag hierbij.
De plattegronden bij deze presentatie geven een verbeelding hoe dat mogelijk zou zijn. Let op: voor deze verbeelde situatie is geen vergunning aangevraagd! Het geeft alleen een weergave / creatie van de een alternatieve indeling na een splitsing. Ook de vraagprijs is een indicatieve prijs. Het geheel wordt aangeboden voor een vraagprijs van € 985.000,-- k.k. Twee kopende partijen dienen eerst samen de precieze splitsing van de boerderij over een te komen, inclusief een verdeling van de percelen. Daarna kunnen partijen een reële verdeling van de koopprijzen afspreken.
De verkoper is alleen bereid het geheel te verkopen aan 2 partijen die samen serieuze interesse hebben om het geheel te kopen. De 2 partijen dienen samen de plannen voor de splitsing verder uit te werken en te effectueren. Verkopen wil niet de helft van de woonboerderij verkopen. Heeft u wel interesse, maar geen mede gegadigde? Geen probleem! Meld u als geïnteresseerde. Wellicht kennen wij een geïnteresseerde voor de andere helft van de boerderij en/of kunnen we samen zoeken naar een mede-koper!
De gehele boerderij kan als volgt worden beschreven:
Bouwstijl:
De boerderij behoort tot het type hallehuis. In de voorgevel van de boerderij bevindt zich een deur met een zogenaamd bovenlicht. De zijgevels hebben nog hun oorspronkelijke indeling. De achtergevel heeft de karakteristieke Veluwse indeling: een dubbele deur in het midden, met aan weerszijden een boogvormig stalraam en de zogenaamde mestdeuren met een licht getoogde bovendorpel op de hoek. Het interieur van het woonhuis heeft in zekere zin zijn karakteristieke indeling behouden met een kelder en daarboven een opkamer. In 2016 is het voorhuis geheel gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van deze tijd zoals goede gevelisolatie, een nieuwe betonvloer met isolatie v.v. vloerverwarming en een fraaie stenen vloer. De plafonds zijn strak en voorzien van luxe verlichtingsarmaturen en ook de wanden zijn strak gestuct. De gehele elektra installatie is vervangen en er is een nieuwe groepenkast geplaatst. Ook is er een nieuwe luxe keuken geplaatst v.v. diverse inbouwapparatuur. De monumentale gebinten, doorkijkjes met glas in loodramen etc. zijn behouden gebleven bij de renovatie.
Benaming:
Voor de boerderij staan 3 monumentale lindebomen. De boerderij draagt de laatste jaren dan ook de naam "De drie linden". Historisch gezien is het echter correcter om deze boerderij "de Grote Vrijheid" te noemen. Als zodanig staat deze boerderij ook vermeld op de kadasterkaart uit 1832.
Het royaal bemeten perceel van ruim 2 hectare is voorzien van een schitterende glooiende tuin met waterpartij en een naastgelegen weide. Optioneel is er eventueel nog een extra weiland te koop, gesitueerd direct naast de woonboerderij (grootte 93 are 20 centiare, prijs nader overeen te komen. De grootte van de voormalige boerderij is indrukwekkend: circa 400 m2 woonoppervlakte en een inhoud van ruim 1.600 m³. De oude deel, is ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld een zakelijke bestemming. Te denken valt aan een kantoor of praktijk aan huis. De oude elementen zoals prachtige gebinten, tegelwerk en houten deuren bepalen de sfeer in deze ruimte van de boerderij.
Het voorhuis is in 2016/2017 geheel gerenoveerd en gemoderniseerd, waarbij ook de rieten deken vernieuwd is. Om de woning heen kunt u genieten van de natuur, prachtige vergezichten over de weilanden, monumentale bomen en rust en privacy. Een heerlijke plek, met de mogelijkheid om bij huis uw hobby of zakelijke bezigheden te combineren. De centrale ligging in het land is daarbij uitstekend! Met goede verbindingen via de A-28 naar Zwolle, Amersfoort, Utrecht, de A6 naar Lelystad Almere en Amsterdam en de A50 naar Apeldoorn, Arnhem en Deventer is de locatie met recht centraal te noemen. Voor recreatieve doeleinden kan eindeloos worden genoten van de Veluwse randmeren en de schoonheid van de natuurgebieden van de Veluwe. Alles binnen handbereik!
Indeling voorhuis:
Entree, portaal. Zeer ruime hal (circa 35 m²), met vide en fraaie trappartij. Een groot elektrisch bedienbaar tuimelraam brengt een fraaie licht inval in de hal. Ruim toilet met fonteincombinatie.
Royale living, ook wel heerd genaamd, met sfeervolle haardpartij, hoge plafonds (circa 3 meter). Zijkamer, goed te gebruiken als eetkamer en audio-/videoruimte. Trapje naar de opkamer (boven de kelder). De opkamer is in gebruik als een prettige werkkamer, afgesloten d.m.v. een glazen wand en deur.
Woonkeuken voorzien van luxe en hedendaagse inbouwkeuken in hoekopstelling v.v. diverse inbouwapparatuur (vaatwasser, inductiekookplaat, oven en magnetron). Deur vanuit de keuken naar de tuin en binnendeur naar de gewelfde wijn / provisiekelder.
Achterhuis:
Het achterhuis (de voormalige deel) van maar liefst 110 m², is bereikbaar vanuit de centrale hal, maar ook van buitenaf via de baanderdeuren in de achtergevel bereikbaar. Het achterhuis is grotendeels nog vrij indeelbaar, indien gewenst. Aan de achterzijde is een bijkeuken gesitueerd voorzien van een eenvoudige keuken, aansluitingen voor wasapparatuur en de opstelling van de HR CV-combinatie (Nefit HR+, bouwjaar 2017).
Verdieping boven voorhuis:
De royale centrale hal is uitgerust met een fraaie eiken houten verdiepingstrap. Deze legt de verbinding naar een ruimtelijke overloop met een prachtige lichte vide door de tuimeldakramen. Boven de woonkamer is de master-bedroom gesitueerd welke is voorzien van vaste kastenwand en massief eiken houten vloer. De ruime en moderne badkamer is uitgerust met een inloopdouche, closetcombinatie en dubbele wastafelcombinatie.
Verdieping boven het achterhuis:
Via een trapportaal in het achterhuis is de verdieping boven dit achterhuis bereikbaar. Dit gedeelte kan betrokken worden bij zowel het eventuele bedrijfsgedeelte, maar kan betrokken worden bij het privé gedeelte aan de voorzijde. In dat geval kunnen het zakelijke en het privé gedeelte strikter gescheiden van elkaar blijven. Boven het achterhuis zijn nog een 2 ruime slaapkamers gerealiseerd met tevens een toiletruimte en een zeer ruime overloop. Het is mogelijk om hier nog 1 of 2 extra slaapkamers te realiseren.
Bakhuis:
Afmeting circa 4 x 5 meter. Opgetrokken in steen. Dakbedekking middels pannen. Ideaal te gebruiken als atelier, kantoor of praktijkruimte
Voormalige stal / schuur:
Afmeting ca. 12 x 4 meter. Opgetrokken in steen. Dakbedekking middels pannen. Aan de achterzijde is een veranda aangebouwd, met uitzicht over tuin en landerijen.
Rondom de boerderij:
Rondom de boerderij ligt de schilderachtige siertuin. met glooiingen, houtopstanden, moestuin, e.d. Er zijn tal van mogelijkheden voor creatieve ideeën, waaronder beeldentuin, het houden van paarden, bedrijf aan huis, etc.
Bestemmings- en bouwmogelijkheden:
Het bestemmingsplan vermeld dat er 150 m2 aan bijgebouwen is toegestaan, onder voorwaarden uit te breiden tot 200 m2;
Ook laat het bestemmingsplan ruimte voor woningsplitsing dan wel is er een mogelijkheid voor een inwoningssituatie, woongroep of mantelzorg;
Het aanleggen van een paardenbak is mogelijk tot 800 m2 (20 bij 40 meter);
Een recreatief rustpunt ter plaatse behoort tot de mogelijkheden;
Onder voorwaarden behoort een B&B tot de mogelijkheden;
Een aan huis verbonden beroep of bedrijf behoort tot de mogelijkheden.
Sfeer proeven? Plan dan gerust een bezichtiging voor een persoonlijke kennismaking om de ruimte in en om deze prachtige woonboerderij zelf te ervaren. Bel 0525-686063 om een afspraak in te plannen of download de brochure voor uitgebreide documentatie.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning halfvrijstaande woning,woonboerderij
Bouwjaar 1850
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1850
Woon oppervlakte 170
Inhoud woonhuis 725
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Schilddak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
BouwjaarCV 2017
Perceel oppervlakte 11000
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Nefiteigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal: riet
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Kwaliteit object Luxe
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 1
Buiten bebouwde kom Ja
Show with reservation -1
Verwarming opmerking c.v.-ketel
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Duurzamer wonen met de ASN Hypotheek?
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Tempelweg in Elburg?

Aangeboden door:

Van der Linde Makelaardij

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis
Check hier