Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

BOUWLOCATIE VOOR EEN LANDHUIS MET ALLURE MET OPRIJLAAN, VIJVERPARTIJEN, BOS, PARK EN TUIN
Gelegen in fraaie coulisselandschap van Winterswijk

Dit NSW Landgoed “De Nieuwe Weuste” biedt ruimte voor stijlvol landhuis (inhoud maximaal 1750 m3, goothoogte max. 8 m, bouwhoogte max 12 m.), en een bijgebouw (oppervlakte van max. 200m2.
Het perceeloppervlak bedraagt: 12 ha, 23a en 73 ca.

Bereikbaarheid
Goed ontsloten via de Vosseveldseweg naar regionale kern Winterswijk en directe aansluiting op de N319.
Winterswijk is bereikbaar vanuit Zutphen en Duitsland via de N318 en vanaf Varsseveld via de N319. Kleinere wegen voeren naar Lichtenvoorde (N312) en Vreden (N820). Ook per openbaar vervoer (trein en bus) is Winterswijk goed bereikbaar

Winterswijk biedt voorzieningen vergelijkbaar met een stad van 60-70.000 inwoners. Een verrassend leuke plaats met veel cultuur en interessante inwoners. We hebben een rijke geschiedenis en veel mooie gebouwen, musea en galeries, winkels en plekken om uit te gaan.

Het landschap ten oosten van Winterswijk bestaat uit een afwisseling van weiden, akkers, houtwallen, bos-elementen en beken. Het onderscheid in kampenlandschap en heideontginningslandschap is goed herkenbaar. Op het landgoed staan twee imposante solitaire eiken.
Bij de planvorming voor het landgoed Nieuwe Weuste was belangrijk uitgangspunt dat het landgoed een positieve bijdrage levert aan natuur en landschap. Ook is het plan opgezet vanuit een cultuurhistorische context. In vergelijking met de huidige situatie heeft het landgoed een gunstig effect op het landschapsbeeld, de hydrologie, de ecologische rijkdom van het gebied en op de recreatieve mogelijkheden.
Met de realisatie van het landgoed Nieuwe Weuste wordt de bevordering van de landschappelijk, cultuurhistorische en ecologische kwaliteiten in het plangebied beoogd. Bij vestiging van een landgoed worden de landschappelijke kwaliteiten versterkt. In het bijzonder door de opgaande begroeiing langs de greppels die in de lengterichting over het landgoed lopen. Hierdoor wordt de landschapsstructuur hersteld zoals deze vermoedelijk was in de periode na de ontginningen die rond 1900 plaatsvonden. Door de aanleg van natuur- en landschapselementen sluit de locatie aan op de omgeving en is het een aanvulling op natuurreservaat Willinks Weust. De verbetering van natuur en landschap en de aanleg van wandelpaden bewerkstelligen een openbare, toegankelijke en aantrekkelijke locatie.

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning bouwgrond
Aantal kamers 0

Woningdetails

Inhoud woonhuis 0
Aantal verdiepingen 0

Overige

Garage Ja
Woontype Bouwgrond
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 0
TypeCV ketel Eigendom
Oppervlakte woonkamer 0
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Aantal slaapkamers 0

Houvast Makelaars - Winterswijk

Mevr. Kuipers-Rietbergplein 2
7101DD Winterswijk (Gelderland)
T: 0543 - 53 42 22
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Vosseveldseweg (Nieuwe Weuste) in Winterswijk Brinkheurne?

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis