Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Bent u op zoek naar een Rijksmonument, met een geschiedenis en ruime mogelijkheden, dan is dit wellicht iets voor u.
Op prachtige locatie in het buitengebied van De Heurne is gelegen deze vrijstaande woonboerderij met riante schuur, stenen berging, overkapping, dierenverblijf, tuin en hobbyweide. Landelijk wonen en toch op geringe afstand van de bebouwde kom van Dinxperlo en Aalten! Ideale locatie voor liefhebbers van buitenaf wonen en voor het houden van paarden en/of kleinvee, zoals: schapen, geiten en ezels. Het woonhuis is aan de binnenzijde eenvoudig uitgevoerd. Het object behoeft onderhoud en renovatie. Dit unieke object biedt koper de mogelijkheid om een eigen droomproject te verwezenlijken in nagenoeg één van de oudste gebouwen van De Heurne.
Indeling
Begane grond: entree/zitkamer, keuken, slaapkamer/zitkamer, badkamer, slaapkamer, gang met toiletruimte, stal, plee, bijkeuken, voormalige deel. Verdieping: hooizolder.
Nadere omschrijving van het rijksmonument
Een unieke mogelijkheid om royaal te wonen met een nostalgische uitstraling. Deze voormalige (woon)boerderij biedt veel ruimte en mogelijkheden. De afmeting van het gehele gebouw is circa 12 x 17 m1. Het afwerkingsniveau is sober en de woning dient volledig te worden gemoderniseerd c.q. verbouwd. De riante inhoud leent zich er perfect voor om deze woning aan te passen aan uw eigen persoonlijke situatie. De woonboerderij heeft een eiken gebintconstructie, luiken aan de gevel, fraaie schouw in woon- en slaapkamer, riante deel, meerdere bijgebouwen en een hobbyweide. De woning kenmerkt zich door haar karakteristieke details, zoals: cementplint, rollagen, gebinten constructie, houten topgevel, keramische dakpannen, schuiframen met glasroeden en luiken.
Bijgebouwen
Tot het woonhuis behoren diverse bijgebouwen. Zo is er vrijstaande schuur, gemetselde berging, overkapping, hooimijt en een houten dierenverblijf. De schuur (voormalige varkensstal) heeft een oppervlak van circa 64 m2. Dit bijgebouw kan uitstekend gebruikt worden als hobbyruimte of benut worden voor opslag van goederen. De berging (ca. 20 m²) is grotendeels opgeknapt en dient als werkruimte. Op het perceel staat tevens nog een houten dierenverblijf met een oppervlakte van ca. 7 m2
Locatie
Het woonhuis is gelegen op een prachtige locatie in het agrarisch buitengebied van De Heurne. Het object wordt omgeven door op afstand gelegen vrijstaande woningen, woonboerderijen, een timmerbedrijf alsmede agrarische bedrijven. Het perceel ligt op slechts enkele kilometers afstand van de dorpskernen Dinxperlo en Aalten, waardoor de winkelvoorzieningen eenvoudig bereikbaar zijn. Ook zijn in voornoemde dorpen goede onderwijsvoorzieningen in zowel het basis- en voortgezetonderwijs. Daarnaast is ook de dorpskern Varsseveld op geringe afstand gelegen. Vanuit Varsseveld is dankzij de autosnelweg een snelle verbinding mogelijk met Doetinchem en Arnhem. Vanuit Doetinchem zijn er per auto (A18), de trein en diverse buslijnen goede verbindingen met de rest van Nederland en het Duitse grensgebied. Tevens is vanuit Dinxperlo de A3 Arnhem-Oberhausen op circa 10 autominuten bereikbaar. Van hieruit heeft men eveneens een goede verbinding met de rest van Nederland.
Verbouwingskosten
Dit rijksmonument is aan de binnenzijde eenvoudig en gedateerd. Modernisatie en renovatie is noodzakelijk/gewenst. Gelet op de volume van het object en de restauratie van enkele bijzondere onderdelen dient koper rekening te houden met extra investeringskosten.
In de koopovereenkomst zal door verkoper een aantal bekendheids-clausules worden opgenomen, o.a. asbest-, ouderdoms- en nimmer door verkoper zelf bewoond clausule. Voor meer informatie omtrent de mogelijkheden van de toegestane verbouwingen verwijzen wij u naar de monumenten ambtenaar van de gemeente Aalten.
Restauratiefonds
Voor restauratie van dit object bestaat er (onder bepaalde voorwaarden) de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten bij het Nationaal Restauratiefonds. Het Nationaal Restauratiefonds is een onafhankelijke stichting die onder voorwaarden financieringen verstrekt aan eigenaren en beheerders van monumenten voor restauratie en onderhoud. Daarnaast geven zij voorlichting, advies en begeleiding bij de financiële en procesmatige aspecten van restauratie en onderhoud van een monument. In sommige gevallen kan een eigenaar/koper ook een "Aanvullende Lening" afsluiten. Voor meer informatie omtrent hypotheken en leningen raadpleeg: www.restauratiefonds.nl
Fiscus
Eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie kunnen subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten. Het betreft bijvoorbeeld schilderwerk of het herstel van goten en regenpijpen, het dak, voegen, kozijnen of de fundering. U kunt elk jaar na afloop van de werkzaamheden subsidie aanvragen. De bijdrage bij deze regeling is 38% van het subsidiabele bedrag, dat wordt gebaseerd op de Leidraad subsidiabele instandhoudingskosten. Raadpleeg hiertoe de richtlijnen van de belastingdienst of kijk op monumenten.nl
Algemeen
Oorspronkelijk bouwjaar: 1800-1850
Perceeloppervlak: 7.545 m2
Woonoppervlak 114 m2
Inhoud 945 m3
Overig inpandig oppervlak 190 m2
Externe bergruimte 92 m2
Eenvoudig uitgevoerd en behoeft renovatie
Aanvaarding in overleg

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning vrijstaande woning
Bouwjaar -190
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar -190
Woon oppervlakte 114
Inhoud woonhuis 945

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type zadeldak
Woontype Woonhuis
Bijkeuken Ja
Energielabel n.v.t
Gaskachel Ja
Landelijk Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 7545
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
Dichte keuken Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aan te leggen
Woonboerderij Ja
Prijs opmerking vraagprijs
Bijgebouw schuur Ja
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Parkeergelegenheid Ja
Opmerkingen isolatie geen isolatie
Show with reservation -1
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin zuid Ja

Seesink Makelaars BV

Hogestraat 60
7091CE Dinxperlo (Gelderland)
T: 0315-653119
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Teubenweg in De Heurne?