Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Voormalige bakkerij omgetoverd tot prachtig woonhuis aan de Linge!

Midden in de oude kern van Heukelum staat deze half vrijstaande twee-onder-één-kapwoning. Bijzonder is de directe ligging aan de Linge. De pittoreske rivier is van de tuin gescheiden door een wandelpad, maar volop aanwezig en te gebruiken. Schaatsen, zwemmen, varen, het kan hier allemaal!

De woning was van oorsprong een bakkerij maar is in de jaren ’90 verbouwd tot een sfeervolle en ruim opgezette woning. In de woning zijn diverse authentieke elementen van de voormalige bakkerij bewaard gebleven, het geeft een bijzonder gevoel van karakter en geschiedenis.

De woning is naar de achterzijde flink uitgebouwd en heeft vier volwaardige slaapkamers plus twee extra kamers die ook als zodanig dienst kunnen doen. Met 236 m2 woonoppervlak en 880 m3 inhoud betreft het een forse woning in de oude kern van Heukelum!

Door aanschaf van een extra perceel aan de achterzijde is een tuin van ruim 400 m2 ontstaan met zicht over de Linge. In de tuin staat nog een forse garage van 25 m2, deze is met de auto bereikbaar via de Loswal.

Vanaf de Gasthuisstraat stapt u de via de voordeur de voormalige bakkerswinkel binnen. De entree is deels in gebruik als hal en als werkkamer. Deze ruimte (19 m2) ligt over de gehele breedte van woning en hier bevinden zich de meterkast, trapopgang en toegang tot de achterliggende vertrekken.

Aan de linkerzijde van de ‘winkel’ staat een grote inbouwkast, dit is de voormalige winkelkast van de bakkerswinkel. Aan de andere zijde hangt een ander element uit de bakkerij, dit is nu in gebruik als kapstok.

Bij de grootschalige verbouwing in de jaren ’90 is een betonvloer aangelegd en is direct voor een comfortabele vloerverwarming gekozen in de keuken en in de hal.

In de voormalige afscheiding tussen de winkel en bakkerij zitten twee deuren die toegang geven tot de achterliggende eetkamer. In deze sfeervolle tussenruimte staat een ruime eettafel en een kacheltje. Doordat er in de wand naar de ‘winkel’ veel ramen zitten valt er volop daglicht binnen.

Via de met roede verdeelde glazen deur komt u in de keuken. De keuken is met recht bijzonder te noemen. Door de vide valt er veel daglicht in de keuken, het geeft de keuken een extra ruimtelijk gevoel. Het keukenmeubel staat in een hoekopstelling en is voorzien van diverse apparatuur. Er zijn een koelkast, vaatwasser en RVS spoelbak aanwezig. Het losstaande 5 pits RVS gasfornuis beschikt over een brede oven. De keuken is in het roomwit uitgevoerd en past goed in de landelijke stijl van de woning. Een loopdeur geeft toegang tot de tuin en het terras. De vloerverwarming zorgt doorlopend voor een aangenaam klimaat in de keuken.

Aan de rechterzijde van de keuken is een grote kastenwand gerealiseerd, hierin zijn voormalige elementen van de bakkerij verwerkt. Het levert vooral een zeer praktische en ruime servies- en voorraadkast op.

Vanuit de keuken komt u in de ruime woonkamer aan de achterzijde van de woning. Door de grote ramen rondom heeft u een prachtig uitzicht over de Linge en de eigen tuin. De ruimte is voorzien van een houten vloer, de muren zijn gestuukt en gesausd. Op het plafond zijn de houten balken en delen in het zicht, deze zijn netjes geschilderd. Via een extra deur heeft u toegang tot de tuin.

Via de keuken loopt u terug naar de voorzijde van de woning. In de tussengang bevindt zich het toilet en een bergkast onder de trap. Het toilet is degelijk uitgevoerd met een staand toilet en fonteintje met handgemaakt wastafelmeubel.

De houten trap geeft toegang tot de overloop van de eerste verdieping. Vanaf de overloop zijn de drie volwaardige slaapkamers, badkamer, toilet en bergkast bereikbaar. Op de overloop valt het authentieke ronde raam meteen op.

De hoofdslaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning en kijkt prachtig uit over de Linge. De slaapkamer is voorzien van een houten vloer en de houten dakspanten zijn prachtig in het zicht gehouden. Het is een sfeervolle slaapkamer met volop mogelijkheden. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich ter hoogte van deze slaapkamer nog de voormalige hijsbalk, omdat zich hier vroeger de meelzolder bevond.

Aan de voorzijde van de woning liggen twee slaapkamers van beide ca. 10 m2. Slaapkamer drie is te bereiken via een tussenliggende ruimte die nu gebruikt wordt als walk-in-closet. In slaapkamer drie bevindt zich een inbouwkast.

Vanaf de overloop is nog een tussenkamer bereikbaar. Deze kamer heeft geen daglicht, maar zou wel als logeerkamer dienst kunnen doen. De kamer is nu in gebruik als bergkamer.

De badkamer is modern ingericht en compleet uitgerust. In de badkamer treft u een ruime inloopdouche met regendouchekop, en een wastafel. Tevens is er een opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger in de badkamer. Op deze plaats is eventueel een bad te realiseren.

Op deze verdieping is een separaat toilet aanwezig.

Op de tweede verdieping zijn twee ruimtes gerealiseerd. Hier treft u slaapkamer 4 met een eigen wastafel, hier treft u het tweede authentieke ronde raam. Op deze verdieping is tevens een bergkamer (5 m2) gemaakt, deze is afgescheiden van de slaapkamer. Boven de overloop en de bergkamer is nog een kleine vliering gerealiseerd voor het bergen van extra spullen.

Vanuit de keuken komt u op terras dat direct aan de woning ligt. Vanaf het terras is direct de garage (25 m2) bereikbaar. De vrijstaande garage is voorzien van elektra en is toegankelijk middels een loopdeur en garagedeur. Een oprit loop vanaf de achterliggende Loswal naar de garage toe. Het is toegestaan om met de auto over de Loswal naar de woning te rijden.

Achter de tuin ligt de Loswal, dit wandel- en fietspad is de scheiding tussen de tuin en de prachtige Linge. U kunt gedurende het hele jaar volop genieten van het water. In de zomer varen de bootjes voorbij en kan er volop gezwommen worden, en in een koude winter is er misschien wel de kans om de schaatsen onder te binden!

Tussen de woning en de garage is een overkapping met heater gerealiseerd. Onder deze overkapping is het in het voorjaar en najaar nog lekker zitten.

De tuin strekt zich achter de woning uit en is grotendeels georiënteerd op het noord-westen. Vooral in de middag en de avond heeft u volop zon in de tuin. De tuin zelf is divers ingericht met een vijver, diverse volwassen beplanting. Rondom de vijver is een tweede terras gecreëerd, dat iets verhoogd ligt.

De tuin is waar nodig omheind met een schutting, aan de achterzijde staat een stenen muur met een klassiek stalen toegangspoort.

Het voorhuis dateert uit 1800 en het achterhuis uit ca. 1896
- De woning is in 1999/2000 grootschalig gerenoveerd,
- In 2000 is de begane grond vloer geëgaliseerd en zijn de keuken en de hal voorzien van vloerverwarming,
- De vloerverwarming ligt in de keuken, gang, ‘winkel’ en toilet.
- De woning is geheel voorzien van dubbel glas, m.u.v. de twee authentiek
ronde ramen,
- De C.V. ketel is van het merk ATAG en wordt jaarlijks onderhouden,
- Het dak en de vloer zijn geïsoleerd,
- De woning beschikt over definitief energielabel D,
- De elektrische installatie is in 2000 geheel vernieuwd,
- De keuken dateert uit 2005,
- Er is glasvezelinternet in de woning aanwezig,

Heukelum
Het stadje Heukelum is een vroegmiddeleeuws stadje en heeft het authentiek karakter bewaard. Het huidige stadje doet door zijn hoge ligging en compacte bouwwijze nog denken aan vervlogen tijden. Sinds 2018 zijn de oude stadsmuren weer geheel in ere hersteld, dit draagt hier zeker aan bij. Leuk om te vermelden is dat dit door ‘het dorp’ zonder hulp van instanties is geregeld. Dit typeert Heukelum en haar bewoners. Een open karakter en ‘samen doen’ mentaliteit. Aan de rand van het dorp vinden we Kasteel Heukelum, de voormalige woning van de ‘heer van Heuckelum’ uit de 13e eeuw.

In het dorp bevinden zich een bakker, supermarkt en enkele andere winkels, een dorpshuis, verschillende sportaccommodaties en een kleine jachthaven. Het basisonderwijs wordt vertegenwoordigd door twee scholen, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Gorinchem of Leerdam. De bijzonder rustige woonomgeving laat zich omschrijven als idyllisch.

De steden Leerdam (5 km) en Gorinchem (10 km) en de snelweg ( A15) zijn snel te bereiken. Door de centrale ligging zijn steden als Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Breda binnen ca. 45 minuten autorijden te bereiken.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Half vrijstaande woning
Bouwjaar 1800
Aantal kamers 9

Woningdetails

Bouwjaar 1800
Woon oppervlakte 236
Inhoud woonhuis 880
Aantal verdiepingen 3

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Dwarskap
Tuin opp 300
Garage opp 25
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 485
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 25
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 12
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 71
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
ADSL aansluiting Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2014
GarageCV verwarmd Ja
Garage vrijstaand Hout
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 6
Vloerverwarming deel Ja
Ligging achtertuin west Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Mutters Makelaardij

Arend Zeemeringstraat 7
4161CX Heukelum (Gelderland)
T: 0345 616101
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Gasthuisstraat in Heukelum?