Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze vriendelijke vrijstaande woning met garage, grote fraaie besloten tuin en royaal terras is gelegen in de rustige woonomgeving De Parken op korte afstand van het centrum van Apeldoorn.
Het is een gemeentelijk monument gebouwd in 1895 en de woonwijk De Parken geldt als een beschermd stads- of dorpsgezicht.
Het huis is voorzien van mooie details en biedt veel woonruimte met drie kamers en keuken op de begane grond, vier slaapkamers en een complete badkamer boven. De totale grondoppervlakte bedraagt liefst 855 m².
Bent u op zoek naar een nieuwe thuishaven voor uw gezin, dan is dit zeker een bezichtiging waard. De makelaars vertellen er graag nog veel meer over.

Begane grond
Via de statige voordeur komt u binnen in een lange gang, waar alle ruimtes van de begane grond bij elkaar komen, de ruime woonkamer aan de voorzijde, de eetkamer, de keuken en de herenkamer.
We beginnen in de woonkamer, een fijne ruimte met veel ramen, een statig plafond met ornamenten en een open haard. De hoge ramen en nissen geven de kamer karakter.
De herenkamer is een kamer die naar eigen behoefte een functie kan krijgen, bijvoorbeeld als werkkamer, speelkamer of t.v.-kamer. Ook deze kamer heeft een hoog plafond met sierlijsten, een open haard en grote ramen met uitzicht naar zowel de straat- als de tuinzijde. De herenkamer is voorzien van airco.
De eetkamer is de voormalige opkamer in dit huis, dus met een verschuifbare trap met drie treden. Daaronder zit een ruime kelder. De keuken is voorzien van apparatuur en een kleine zithoek.
Aan het eind van de gang bevindt zich het toilet en de achterdeur naar de prachtige tuin.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers, allemaal netjes afgewerkt. De afmetingen zijn divers, waardoor u zelf de bestemming van de kamers kunt bepalen. Worden het slaapkamers of heeft u een kamer over om als hobbykamer in te richten? De hoofdslaapkamer heeft een inloopkast.
De badkamer is redelijk ruim en compleet met een ligbad, aparte doucheruimte, dubbele vaste wastafel, 2e toilet en aansluiting voor witgoed.

Bergruimte
Los van de woning is een ruime garage met aangebouwde berging en een overkapping met ruimte voor fietsen, containers, tuinmeubelen en andere seizoensspullen.

De tuin
De fraaie tuin is de kers op de taart. Hier geniet u van een parktuin met hoge bomen, groot gazon en een diversiteit aan planten. Zo is er elk seizoen wel iets nieuws te zien in deze prachtige zonnige tuin.
Door het grote formaat is altijd een plek in de zon te vinden, of juist in de schaduw om even rustig te ontspannen.

Buurt
Deze woonwijk is zeer ruim van opzet met boomrijke lanen en diverse prachtige parken, aangelegd in het begin van de vorige eeuw.
Kenmerkend zijn de vele fraaie, rijkelijk van ornamenten voorziene vrijstaande villa´s die het straatbeeld bepalen. De wijk grenst aan het centrum van Apeldoorn zodat alle voorzieningen die Apeldoorn te bieden heeft, zoals winkels, scholen, schouwburg op korte afstand zijn. Het wonen in de Parken heeft allure.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,vrijstaande woning,Woonhuis
Bouwjaar 1895
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1895
Woon oppervlakte 166
Inhoud woonhuis 580

Overige

Perceel oppervlakte 855
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1

Hendriks Makelaardij Apeldoorn

Zwolseweg 208
7315 G Apeldoorn (Gelderland)
T: 055 - 5219277
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Prins Mauritslaan in Apeldoorn?