Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Centraal gelegen statige woonboerderij met voor- en achterhuis, schuur en tuinhuis op een perceel van 1.800 m2. Een prachtig gemeentelijk monument met potentie door haar ligging in het groen en haar fraaie uitzicht.

De locatie:
Kesteren is een klein dorp, gelegen in de Betuwe en omsloten door de rivieren Nederrijn en Waal. Kesteren telt ruim 5.000 inwoners. Het dorp is door haar ligging aan de A15 en haar eigen treinstation goed bereikbaar.

Er is genoeg te zien en te beleven in de omgeving van Kesteren. Geniet eens van een heerlijke middag in natuurgebied De Blauwe Kamer. Maak een fietstocht en proef kersen bij de plaatselijke fruittelers of bezoek de alom bekende Tuinen van Appeltern. Daarnaast zijn op korte afstand diverse scholen aanwezig.

De woning:
Het bouwjaar van deze monumentale woonboerderij van het hallehuistype dateert van circa 1850. De boerderij heeft een middenlangsdeel en dwarsgeplaatst voorhuis, waarvan de voorgevel in het talud van de dijk werd geplaatst. Het voorhuis heeft behalve de kelder en de begane grond een lage zolderverdieping en is afgedekt met een met riet gedekt zadeldak en heeft op de zijgeveltoppen gemetselde schoorstenen.
De voorgevel - geheel symmetrisch - heeft in het midden een gepaneelde voordeur met bovenlicht en aan weerszijden twee vensters met empire schuiframen en luiken.
De deel heeft een zadeldak aan de top gedekt met riet en de onderste drie meter met rode pannen.

Door het ruime perceel, de groene omgeving en het uitzicht op een prachtige vijverpartij waant u zich in het buitengebied. Terwijl de woning op goede stand is gelegen midden in het centrum.

De mogelijkheden van dit object zijn door de ruimte ongekend. Laat u zich inspireren door de lommerrijke boomgaard en authentieke details van de woning zoals de robuuste balkpartijen in de slaapkamers.

De woning heeft een woonoppervlakte van circa 288 m2 en een inhoud van circa 1.320 m3 en is geschikt voor dubbele bewoning.

Indeling
Begane grond: via de entree van de woning bereikt u de ruime hal die toegang biedt tot de woonkamer met inpandige slaapkamer, toilet, badkamer met toilet, keuken en opslag. In de oude deel bevindt zich een garage, een koelcel en opslag.

1e Verdieping: via een vaste trap in de hal bereikt u de overloop die toegang biedt tot de woonkamer, (woon)keuken, toilet en 2 slaapkamers (waarvan 1 met dakkapel). Deze verdieping ligt op dijkhoogte.

2e Verdieping: via een vaste trap op de overloop heeft u toegang tot 3 slaapkamers, berging en badkamer.

De schuur:
Achter de woning bevindt zich een ruime schuur (afmeting: 14,25 m x 6 m), die geschikt is voor meerdere doeleinden.

Algemeen:
– De boerderij is traditioneel gebouwd met stenen muren, houten (verdiepings-) vloeren en houten kozijnen.
– De achtergevel van de boerderij is geheel vernieuwd.
– Het royale houten tuinhuis is voorzien van een tegelvloer en biedt ruimte voor een prettig samenzijn. Daarnaast zijn er diverse dierenverblijven voor vogels, kippen en honden aanwezig met een totale oppervlakte van 35 m2.
– De badkamer op de 2e verdieping is in aanbouw (aansluiting voor bad, wastafel en toilet zijn aanwezig).
– De boerderij is voorzien van enkel glas en wordt door gashaarden verwarmd (gastank).

De Hypotheker logo

Bereken je maandlasten van dit huis

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1850
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1850
Woon oppervlakte 288
Inhoud woonhuis 1320
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Dwarskap
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1800
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 6
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Rijnbandijk in Kesteren?

Aangeboden door:

AgriTeam MidNed B.V.