Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Sfeervol 2-kamer appartement gelegen op een schitterende en rustige locatie in de wijk Bottendaal. Deze wijk staat bekend om haar mooie monumentale panden, haar levendigheid met diverse restaurants en kroegjes, winkelvoorzieningen en centraal station op 400 meter afstand.

Het appartement (nummer 3) van ca. 35m2 is gelegen op de begane grond, geheel gerenoveerd en goed onderhouden. Naast het appartement ligt een eigen bergruimte.

Het complex aan de Jan de Wittstraat bestaat uit twaalf appartementen in een prachtig monumentaal pand, top afgewerkt en van alle luxe voorzien. In 2011 is het gehele pand gerenoveerd met behoud van authentieke details. Door de hoge plafonds voelt het appartement extra ruimtelijk aan. Er is een luxe keuken met ingebouwde koel-vriescombinatie, vaatwasser, combi magnetron, inductiekookplaat en afzuigkap. Het gehele appartement is voorzien van een nette laminaatvloer.

Indeling:

Entree, woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Badkamer met douche en wastafel voorzien van mechanische ventilatie. Ruime slaapkamer met veel lichtinval, welke aan de voorzijde is gelegen. In deze slaapkamer is een luxe vide gecreëerd voor extra ruimte. Hier kan geslapen worden zodat de slaapkamer ook gebruikt kan worden als kantoorruimte om te studeren of voor thuiswerken.

Het toilet bevindt zich in de hal, welke gedeeld wordt met 1 ander appartement.

Voor ieder appartement is in de gezamenlijke hal een aparte berging beschikbaar.

Er is een wasruimte op de begane grond met de w.m. aansluitingen. Er zijn wasmachines en drogers beschikbaar om vrij te gebruiken.

Overig:

Bouwjaar 1879, volledig gerenoveerd en geïsoleerd in 2011. Het appartement van ca. 35 m2 is inclusief externe berging en gezamenlijk toilet en exclusief de ruimte van de vide (ca 4m2) op de slaapkamer.

Buiten bevindt zich een gezamenlijk terras.

De servicekosten bedragen ca. E 184,84 per maand (incl. gas, water en elektra, reservering voor onderhoud, schoonmaak gezamenlijke ruimtes, opstalverzekering).

De koper wordt automatisch lid van een woonvereniging.

De woonvereniging:

De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. Gekozen is voor onzelfstandige woonruimten, omdat er dan bij ledenwisselingen geen overdrachtsbelasting is verschuldigd. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom.

De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten (inclusief berging) en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte etc.).

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als eigen-woning-rente. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt.
2. Je betaalt geen overdrachtsbelasting

Een fiscaal voordeel van de onzelfstandige appartementen binnen de Woonvereniging is dat bij het uit- en intreden van oude en nieuwe leden geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Meer weten over de Woonvereniging? Kijk eens op de site van Stut Consult.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1879
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1879
Woon oppervlakte 35
Inhoud woonhuis 100
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Bosch. Bouwjaar C.V.: 2013.
Perceel oppervlakte 0
Appartement Ja
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 1
Show with reservation -1
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1879
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1879
Woon oppervlakte 35
Inhoud woonhuis 100
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Bosch. Bouwjaar C.V.: 2013.
Perceel oppervlakte 0
Appartement Ja
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 1
Show with reservation -1
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--