Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zoek je een fijne plek aan de rand van het stadscentrum van Nijmegen in een karakteristiek herenhuis met eigen keukentje en zelfs met een tuin ..... dan is dit jouw kans! Woning moet gebruikt worden voor zelf bewoning. (geen verhuur)

De studio is gelegen op loopafstand van hartje centrum en nabij tal van openbare voorzieningen zoals de universiteit, winkels en het natuurlijk het openbaar vervoer.

Centrale entree, vestibule met postmanden, centrale trappenhuis.
De studio bevindt zich op de begane grond recht tegenover de centrale entree.

Indeling:
De studio heeft een woonoppervlakte van circa 14 m2 en is voorzien van een hoogslaper en deur naar de royale tuin met een klein niveauverschil. De tuin is voorzien van split/grind zodat je weinig onderhoud hebt aan je tuin en je deelt deze met een andere bewoner.
De nette keuken heeft een keramische kookplaat, afzuiging en een koelkastje met vriesvak.
Naast de studio is het keurige toilet met fontein en in het souterrain bevindt zich de douche. De toilet en de douche worden met één andere bewoner gedeeld. Tevens is er in het souterrain een extra ruimte voor gezamenlijk gebruik waar de wasmachines en droger staan. Hier is ook de centrale meterkast, cv ketel en fietsenberging.

Er is tv en internetaansluiting aanwezig. De studio voldoet aan de laatste veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere studios. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.

Je betaalt per maand E 135,-- aan servicekosten waarin alles is verwerkt. Gas, elektra en water, internet/TV, opstal en onderhoudskosten gezamenlijke ruimtes binnen en buiten.

Woonvereniging:
Alle appartementen/studios in het pand vallen binnen de woonvereniging Wilhelminasingel 1 te Nijmegen. Deze woonvereniging kent een aantal gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes zoals een gezamenlijke entree, tochtportaal, gang, enkele gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen, bergruimtes en een gemeenschappelijke wasruimte met wasmachine en droger. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zijn allen van een luxe afwerkingsniveau.

Algemeen:
-Bouwjaar 1890
-Studio is onderdeel van een Woonvereniging. Dus er is altijd GEEN overdrachtsbelasting van toepassing.
-Bijdrage van de Woonvereniging is E135,- per maand
-U koopt een lidmaatschap van de Woonvereniging
-Projectnotaris van toepassing


Wat is een woonvereniging?
De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom. De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt wordt je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun
priveruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, voortuin etc.).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariele akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester. In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

Lage maandlasten. Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als eigen-woning-rente. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

Je kunt sparen. Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

Wat koop je nu? Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusief gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is exact beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te bemachtigen betaal je een inkoopbedrag.
Verkoop Als je de studio wil verkopen dan verkoop je jouw lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.
De projectnotaris is Hekkelman notarissen te Nijmegen en is een onlosmakelijk geheel in deze overdracht. De kosten zijn voor koper.

Hoeveel belangstelling is
er voor jouw woning?

Hoeveel belangstelling is
er voor jouw woning?

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 10
Inhoud woonhuis 55
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel
Perceel oppervlakte 0
Appartement Ja
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 1
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang het gratis rapport
“de verkoopkans van jouw woning”

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Appartement
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 1

Woningdetails

Bouwjaar 1890
Woon oppervlakte 10
Inhoud woonhuis 55
Aantal verdiepingen 0

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel
Perceel oppervlakte 0
Appartement Ja
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 1
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Ontvang het gratis rapport
“de verkoopkans van jouw woning”

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Wilhelminasingel in Nijmegen?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Wilhelminasingel in Nijmegen?