Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Vanwege de enorme belangstelling is het helaas niet meer mogelijk om het huis te bezichtigen.

Heerlijk genieten van het buitenleven, maar toch niet te ver buitenaf, wie wil dat niet? Dat kan in deze rustig gelegen, sfeervolle en ruime familieboerderij met bijhuis en bijgebouwen op een perceel van ruim 1,0 ha (circa 135m x 78m) in het rustieke buitengebied rond Barneveld. Van buiten én van binnen een plaatje. Voor wie ontspannen buiten wil leven met veel voorzieningen in de nabijheid en op drie kwartier van de Randstad is dit wellicht het ideale landhuis. Alle mogelijkheden om te wonen, te werken, paarden of schapen te houden, en te genieten van de natuur direct om het huis en in de buurt. De vrijheid en de ruimte die deze uitstekend onderhouden woning biedt tref je maar zelden aan.

Van buiten ademt het de sfeer van een gezellig familiehuis en dat wordt binnen helemaal waar gemaakt. Op ruim 300m afstand van een rustige lokale weg, aan een verharde, met bomen omzoomde oprijlaan met bruggetje ligt de witgeverfde woning onder negentig jaar oude statige eiken, omzoomd door tuinen, weiland en natuurvijver.
De hoofdwoning is in 2001 volledig verbouwd en aangepast aan de moderne eisen. Daarbij zijn alle muren voorzien van geïsoleerde voorzetwanden, zijn dak en vloer volledig vervangen en goed geïsoleerd, en zijn alle ramen van dubbel glas voorzien. De authentieke uitstraling en originele details die het boerderijgevoel in stand houden zijn bewaard gebleven.

HOOFDWONING

In wat vroeger de schuur was komt u nu binnen via de garderobe/bijkeuken (18 m²). Daar is een aansluiting voor wasmachine en droger en voldoende ruimte voor eventuele voorraadkast(en) en vrieskast. Verder hangt hier de verwarmingsinstallatie (ketel Nefit Ecomline HR uit 2001) en de eigen waterpomp (hydrofoor, t.b.v. buitenkranen en sproeien). De vloer van bijna alle vertrekken op de begane grond is uitgevoerd in warm rood beton, voorzien van vloerverwarming.

Vanuit de bijkeuken loopt u de grote leefkeuken (47 m²) in, die opvalt door het hoge plafond en de overvloedige lichtinval van de grote halfronde raampartij. Het is er gezellig zitten aan de ruime eettafel en op de luie bank. Via de openslaande dubbele deuren loopt u zo het brede grindterras aan de zuidkant op, dat door een laurierhaag van de oprijlaan en de wind afgeschermd wordt. Voor u een weids uitzicht op grasvelden, natuurvijver en boompartijen.
De keuken met gestoomd beuken werkblad is praktisch en ruim ingericht en voorzien van gasfornuis met oven, vaatwasmachine, koelkast, afzuigkap en magnetron. De houten plafond-aftimmering in de leefkeuken benadrukt de fijne sfeer, en zorgt voor een rustige akoestiek, zeker voor ruimtes van deze omvang.

Boven de bijkeuken en een deel van de keuken bevindt zich de “hilt” (21 m²), zoals in deze omgeving een hooizolder genoemd wordt. Hier geen hooi meer, maar een open ruimte met stijlvol hek, die via een vaste trap toegankelijk is, ideaal te gebruiken als werk-, TV- of speelruimte. Door de open verbinding wordt de hilt als vanzelf bij de leefkeuken getrokken.

Via een dubbele deur met glaspanelen komt u in de centrale hal (14 m²) die toegang biedt tot de rest van de woning. In de hal bevindt zich de meterkast en het toilet.

Vanuit de hal loopt u naar de royale, L-vormige woonkamer (50 m²), die in verschillende warme groene tinten is uitgevoerd. De woonkamer, die ook op de voortuin en weide op het zuiden uitkijkt, is zonovergoten. Voor de minder zonnige dagen is er de riante open haard die een kamer vol gasten probleemloos verwarmt. Vanuit de korte poot van de L heeft u ook zicht op de parktuin aan de oostzijde en op de paddock (paarden- en pony-bak).
Via de woonkamer kunt u via een afsluitbare deur binnendoor naar het bijhuis komen (zie verderop).

De master bedroom (24 m²) bereikt u vanuit de hal. U kijkt uit op het erf aan de noordzijde, en de kamer is door de grote ramen lekker licht. In de kamer is een ruime inloopkast gemaakt met o.a. een riante hangwand.
Direct achter de master bedroom bevindt zich de badkamer (7 m²) die voorzien is van wastafel, toilet, inloopdouche, ligbad en een handdoeken-radiator.

Tussen de deuren naar de woonkamer en de master bedroom brengt een vaste trap u naar twee ruime kamers op de eerste etage. Die zijn thans in gebruik als werkkamer (17 m², op het zuiden) en slaapkamer (20 m², op het noorden); aan ruimte geen gebrek. In de slaapkamer bevindt zich een vaste wastafel; er zijn voorzieningen getroffen om een aparte doucheruimte te kunnen plaatsen. Beide kamers hebben een gewoon raam en een veluxraam, die allemaal open kunnen. In de logeerkamer bevinden zich twee authentieke stalramen, die als detail elders in het huis terugkomen.

Op de gehele begane grond in de hoofdwoning is vloerverwarming aanwezig (in de huiskamer onder de vloerbedekking, op de overige begane grond onder de rood betonnen vloer), die vrijwel voor alle ruimtes afzonderlijk te regelen is (vloerverwarming maakt de eventuele overgang naar een warmtepomp eenvoudiger). Op de begane grond dienen de radiatoren als bijverwarming.
In alle ruimtes op de eerste etage zijn radiatoren met thermostaatkranen aanwezig.

BIJHUIS

Aan de achterkant (oostzijde) van het huis ligt het geschakelde bijhuis dat een eigen ingang heeft die op de parktuin uitkomt. Deze eenvoudige woning die rond 1970 is gebouwd verkeert grotendeels nog in de oorspronkelijke staat (wel met overal dubbel glas). Hij is prima bewoonbaar, te gebruiken als kantoor, ideaal als praktijkruimte, of wellicht t.b.v. mantelzorg. Het bijhuis kan direct gebruikt worden; een renovatie of hernieuwde opbouw is natuurlijk ook mogelijk.

In de hal (10 m²) bevindt zich een vaste kast en is een ruimte voor de wasmachine; tevens is daar de doucheruimte met toilet. Aansluitend op de hal ligt de slaapkamer (11 m²), waar zich de afsluitbare doorgang naar de hoofdwoning bevindt. De slaapkamer wordt verwarmd met een radiator en kan ook als wachtruimte worden gebruikt. Vanuit de hal loopt u de eenvoudige maar netjes ingerichte keuken (8 m²) in, met gasfornuis en warmwatergeiser. Direct achter de keuken ligt de woonkamer (17 m²) die uitkijkt op de weide en vijver aan de zuidkant. De woonkamer wordt verwarmd met een gaskachel en kan ook functioneren als behandelruimte.
Boven het bijhuis bevindt zich een ruime, droge, open, onverwarmde zolder (15 m²) die goed bruikbaar en begaanbaar is en die vanuit de slaapkamer met een losse trap te bereiken is.

BIJGEBOUWEN

Aan het beklinkerde erf ligt een grote werkplaats (30 m²) met zolder (25 m²) en een diepe open carport (46 m²) voor twee auto’s. In de carport kan eenvoudig een oplaadpunt voor elektrische auto’s aangesloten worden. De werkplaats beschikt over krachtstroom en wordt als dat nodig is thans bijverwarmd met een propaankachel.
Aan het eind van het erf ligt een ruime stal annex schuur (96 m²) met twee open zolders (tezamen 51 m²) voor hooi en stro. Deze stal is prima in te richten voor paarden of ander hobby-vee. Door de vogelluiken zijn de boerenzwaluwen regelmatige bezoekers van de stal.
De bijgebouwen zijn in 2010 nieuw neergezet en voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie, en hebben de beschikking over water (eigen waterbron) en elektriciteit.

Bij de paddock staat een stalletje (12 m²) met waterpunt dat ideaal is voor klein vee, pony’s of kippen. Alle bijgebouwen zijn in vergelijkbare stijl gebouwd, wat bijdraagt aan de sfeervolle uitstraling van het geheel.

TUIN

In twintig jaar tijd is het oorspronkelijke weiland rond het huis voor een groot deel omgetoverd tot een natuurgebiedje: een mooi aangelegde, goed onderhouden tuin met lage en hoge bomen, veel groen en water, een mooi uitzicht over de velden en altijd een plek in de schaduw of in de zon. Het geheel maakt van de woning een plek waar het heel fijn buiten leven is.

Aan de zijde van de oprijlaan is een boomgaardje met diverse fruitbomen en -struiken: appels, peren, pruimen, mispels, kweeperen en frambozen en daarbij in het voorjaar nog heel veel tulpen. De laurierhaag is de schuilplaats voor de mussen en de mezen die je hier altijd hoort kwetteren.

Het ruime grindterras aan de voorzijde van het huis loopt via een breed speelgrasveld over in de met biologisch geteeld gras ingezaaide weide (circa 60 x 45m). Die is zowel bruikbaar voor beweiding van pony’s, paarden of schapen als om geurig hooi van te halen. In de boomgaard en het speelgrasveld zijn op diverse plaatsen sproeipunten beschikbaar.

Naast de weide zijn een heuvel en een ruime natuurvijver aangelegd (circa 60 x 35m) die door de natuurlijke waterstand elk seizoen een ander beeld geven en vol met klein leven zitten. Tezamen zijn ze inmiddels een kikker- en vogelparadijs geworden waar bijna onafgebroken eenden, meerkoeten, kieviten en soms zelfs zwanen nestelen in de rietkraag.

De vijver grenst aan de parkachtige tuin (circa 40 x 33m) aan de oostzijde. Daar staan vooral inheemse bomen en een groot aantal bloemen en struiken waarvan er van de vroege lente tot de late herfst altijd wel een paar in bloei staan. Twee laurierhagen bieden aan dit deel van de tuin luwte en privacy, en de machtige eiken bieden schaduw. Een vaste barbecue maakt die plaats ideaal voor lange zomeravonden buiten. In de houtwal en de wilgenlaan die de tuin aan de achterkant begrenzen schuilen tal van vogels; buizerds en steenuilen zijn vaste gasten om het huis.

Naast de parktuin ligt de paddock (circa 40 x 22m schoon zand) en aansluitend een strook met wilde kruiden, bloemen en bomen (circa 60 x 15m). Langs het erf staan op het grasveld een keur aan bloeiende en fruitdragende struiken. Langs de bijgebouwen toont een rododendronhaag in het seizoen een zee aan paarse bloemen.

NUTSVOORZIENINGEN

De woning is aangesloten op aardgas, waterleiding, elektra, persriolering en telefoonnet. De verwarmingsinstallatie is van het type Nefit Ecomline HR uit 2001. Er is een mogelijkheid om glasvezel aan te sluiten: de glasvezelkabel ligt aan de rand van het erf, en moet desgewenst worden doorgetrokken naar de woning. In de werkplaats en de carport is krachtstroom aanwezig.

De hoofdwoning met nr 29 heeft energielabel A, het bijhuis met nr 33 heeft energielabel G.

Op de stal liggen 13 zonnepanelen met een jaarlijkse opbrengst van 3.500-4.000 kWh, wat het huidige elektriciteitsgebruik ongeveer afdekt. Daarnaast wordt thans er jaarlijks 2.500-3.500 m3 gas verbruikt. Huidig termijnbedrag energie 304€ per maand.

De afwatering van vuilwater van de hoofdwoning en de werkplaats komt uit op het persriool, het vuilwater van het bijhuis watert af op de voormalige gierkelder. Het hemelwater van alle goten wordt afgevoerd naar de sloot.

OMGEVING

Het centrum van Barneveld bevindt zich 5 km van de woning; het dorp heeft een regionale functie en kent een uitstekend voorzieningenniveau, zowel wat betreft supermarkten als andere winkeltypes.

Op tien minuutjes fietsen bevindt zich station Barneveld Zuid. Bij Barneveld Centrum en Noord kan gratis geparkeerd worden. Vanaf alle drie stations vertrekt elk half uur een trein naar Amersfoort en idem naar Ede (vóór Corona in de spits elk kwartier naar Amersfoort). Op 10-15 minuten fietsen liggen diverse scholen.

Op een kwartiertje fietsen afstand ligt het Wekeromse Zand, een van de mooiste en rustigste natuurgebieden van de regio. En maar een klein stukje verder begint de Hoge Veluwe…

OVERIGE GEGEVENS

- Bouwjaar: omstreeks 1930; geheel steens; niet geheid, gebouwd op stabiele zandlaag.
- Nagenoeg geheel herbouwd in 2001; bijgebouwen en erf nieuw aangelegd in 2010.
- Levensloopbestendig doordat alle belangrijke ruimtes op de begane grond beschikbaar zijn.
- Bestemming zoals vastgelegd in gemeentelijk bestemmingsplan: wonen.
- Kadastrale informatie: huidig perceel: Barneveld C 7483, perceeloppervlak 11.025 m²; kadasteromschrijving: wonen (agrarisch). Er is een klein deel van het perceel aan de buren verkocht, waarmee het te verkopen perceel circa 10.500 m² zal bedragen; dit is nog niet vastgelegd in het Kadaster; mogelijk komt er dan ook een ander perceelnummer.
- Samenvatting meetrapport: 281 m² gebruiksoppervlak wonen, totale inhoud wonen en externe bergruimte 1.155 m³.
- De oprijlaan wordt gedeeld met en is eigendom van de 100m verderop wonende buren; het recht van overpad is contractueel vastgelegd.
- De hoofdwoning heeft nr 29, het bijhuis nr 33, beide nummers zijn formeel in de gemeentelijke administratie opgenomen; alle voorzieningen zijn alleen gekoppeld aan nr 29.
- Alle genoemde oppervlaktematen in de woning op anderhalve meter hoogte gemeten.
- Oplevering: in overleg.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 281
Inhoud woonhuis 1155
Aantal verdiepingen 0

Buiten

Garage mogelijk Ja

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Woonboerderij, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 10050
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Matterport3d https://partners.zien24.nl/preview/eyJpdiI6IlNKNkZyVVZBeWRzblIyc0FqZXdiY3c9PSIsInZhbHVlIjoicktnRUtsZlRUNDFwOTlrbTk5anVvdz09IiwibWFjIjoiMjJlYmYxOTcwMzE5OTg5ZDk2ZTBhYmNlMGY0NzQ5YWExYjc1MDE1NDIyMDViYTYyMjlmMzZlNzQ1NmU1NGUzZiJ9
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand steen Berging voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met vliering
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Openhaard, Vloerverwarming gedeeltelijk

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 281
Inhoud woonhuis 1155
Aantal verdiepingen 0

Buiten

Garage mogelijk Ja

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Woonboerderij, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 10050
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Matterport3d https://partners.zien24.nl/preview/eyJpdiI6IlNKNkZyVVZBeWRzblIyc0FqZXdiY3c9PSIsInZhbHVlIjoicktnRUtsZlRUNDFwOTlrbTk5anVvdz09IiwibWFjIjoiMjJlYmYxOTcwMzE5OTg5ZDk2ZTBhYmNlMGY0NzQ5YWExYjc1MDE1NDIyMDViYTYyMjlmMzZlNzQ1NmU1NGUzZiJ9
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 1
Vloerverwarming Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand steen Berging voorzieningen Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met vliering
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel, Openhaard, Vloerverwarming gedeeltelijk

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Vinkekampweg in Kootwijkerbroek?

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Vinkekampweg in Kootwijkerbroek?