Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

OP ZOEK NAAR EEN VRIJSTAANDE INSTAPKLARE WOONBOERDERIJ AAN DE RAND VAN EEN DORP: DAN IS DIT JE KANS!

Deze compacte woonboerderij met zn vriendelijke uitstraling beschikt over een grote garage, een ruime schuur en een riet gedekt theehuis. Het uiterlijk is door de jaren goed bewaard gebleven. De bruine baksteen van de symmetrische voorgevel, met vlechtingen langs de dakrand, typeert de boerderij en is gemetseld in kruisverband in combinatie met een 9- en 16-ruits schuifraam. Het pand is oorspronkelijk eind 19 e eeuw gebouwd, maar in 2000 geheel gerenoveerd. U treft deze woonboerderij aan de voet van het eeuwenoude meanderende dijklichaam. Aan de achterzijde van het perceel kunt u genieten van het groene polderlandschap en vanaf de Maasdijk heeft u een panoramisch uitzicht over de rivier. Het perceel wordt aan de achterzijde begrenst door de Hambloksestraat, een rustige weg via welke u het woonhuis en de garage prima kunt bereiken. Het dorpje Aalst ligt in de Bommelerwaard. Het landschap is weids, leeg en groen. De rivier de Afgedamde Maas en de in Aalst gelegen recreatieplas De Maasplas zorgen voor uitstekende recreatiemogelijkheden. Via de A2 en A27 zijn steden als Utrecht en Eindhoven (45 min) en Den Bosch (20 min) makkelijk bereikbaar.

Beschrijving begane grond:
De gehele beneden verdieping is voorzien van Noorse leisteen, met vloerverwarming, en muren met schuurwerk of behang.
- Hal: vanuit de hal heeft u toegang tot de kelder, de toiletruimte en woonkeuken. Daarnaast vindt u hier enkele inbouwkasten.
- Woonkeuken: De L-vormige keukenunit is voorzien van een combi magnetron/oven, inductie kookplaat, afzuigkap, ruime koelkast en een vaatwasser. Ook bevindt zich hier de eetkamer met trapopgang naar de eerste verdieping en de meterkast. Vloeroppervlakte: ca. 22 m2.
- Woonkamer: knusse zitkamer met schouw met gesloten houtkachel. De vensters hebben een roedeverdelingen de voormalige deuropening is voorzien van dubbel glas. Het voormalige opkamertje heeft een prachtige houten kastwand. Vloeroppervlakte: ca. 19 m2.
- Toiletruimte: met wandcloset en fonteintje, mechanische ventilatie en wanden met getrommelde natuursteen. Afmetingen: ca. 1.30 x 0.90 m.
- Badkamer: heeft een inloopdouche en wastafelmeubel. Achter schuifdeuren is plaats voor een wasmachine en wasdroger. Ook de CV ketel is in deze kastruimte geïnstalleerd. Met zowel natuurlijke- als mechanische ventilatie en een designradiator. Wandafwerking: getrommelde natuurstenen. Afmetingen: ca. 3.10 x 1.70 m.

Beschrijving eerste etage:
- Overloop/werkkamer: vanuit deze ruimte heeft u toegang tot beide slaapkamers. Met extra bergruimte achter het knieschot. Hier is in 2018 een toilet en een vaste kast gerealiseerd. Eventueel kan hier een derde slaapkamer gecreëerd worden. Vloerafwerking: (grenen) houten delen. Wandafwerking: behang/ spachtelputz. Plafondafwerking: schuurwerk. Afmetingen: ca. 4.10 x 2.40 m.
- Slaapkamer I: ruime slaapkamer met dakkapellen, voorzien van vaste kastruimte en een wastafelmeubel. Vloerafwerking: (grenen) houten delen. Wandafwerking: behang. Plafondafwerking: schuurwerk. Afmetingen: ca. 5.30 x 3.70 m.
- Slaapkamer II: kamer met extra daglichttoetreding middels glas-in- loodvenster vanuit de trapopgang. Vloerafwerking: vloerbedekking. Wandafwerking: behang. Plafondafwerking: stucwerk. Afmetingen: ca. 3.40 x 3.10 m


Bouwwijze woonboerderij: de boerderij is traditioneel gebouwd. De gevels zijn vervaardigd van steens metselwerk en rondom voorzien van voorzetwanden. Het dak is met riet gedekt en wordt jaarlijks onderhouden. De uitbouw is met dakpannen gedekt;

Bouwwijze bijgebouwen: Garage: de vloerconstructie is van beton. De gevels zijn deels uitgevoerd in steens metselwerk en aan buitenzijde deels voorzien van geïmpregneerde gepotdekselde houten delen. Aan binnenzijde zijn de gevels geïsoleerd en afgetimmerd met houtvezelplaten. Het dak is gedekt met pannen en gedeeltelijk onderschoten met licht asbesthoudende Nobrenda platen. In de garage is een vaste trap naar de houten verdieping aanwezig (hoogte ca. 3.25 m in de nok). De garage wordt verwarmd middels een c.v.-installatie (voor zowel garage als schuur). De afmetingen buitenwerks zijn ca. 7.50 x 4.50 m.

Schuur: de vloerconstructie is van beton en is voorzien van een tegelvloer. De schuur is verdeeld in 2 ruimten; de voorschuur met de toiletruimte en de kamer met een wasgelegenheid. De gevels zijn uitgevoerd in gepotdekselde houten delen, aan de binnenzijde geisoleerd en afgetimmerd met houten multiplexplaten. Het dak is gedekt met pannen en gedeeltelijk onderschoten met licht asbesthoudende (Nobrenda) platen. De in de schuur aanwezige schoorsteenpijp is asbesthoudend en wordt thans als afvoer voor de wasdroger gebruikt. De schuur wordt verwarmd middels een c.v.-installatie. De afmetingen zijn buitenwerks ca. 7.00 x 4.20m.

Theehuis: Het achthoekige theehuis is voorzien van sierbestrating en stroom punten. De gevels zijn uitgevoerd in houten delen. Het dak is gedekt met riet. De afmetingen bedragen buitenwerks ca. 3.35 x 3.35 m.

Isolatie: de boerderij is voorzien van vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie. De voorzetwanden zijn geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van isolatieglas of van voorzetramen;

Nutsvoorzieningen: zelfstandige aansluitingen op water-, gas- en elektra, telefoon, gemeenteriool en op kabel-t.v. Het pand heeft een inschrijving op glasvezel (bij Digitale Stad) die in 2022 geëffectueerd wordt in een aansluiting.

Installaties: verwarming wordt verzorgd door een centrale verwarmingsinstallatie (bouwjaar c.v.-combiketel: nov 2015, type: HR+, merk: ATAG, cw4), warmwater middels de c.v.-combiketel. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming (hoofdverwarming), in combinatie met radiatoren;

Woning is een gemeentelijk monument in het kader van de Monumentenwet, geregistreerd in het monumentenregister onder nummer AALST.008

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Boerderij
Bouwjaar 1860
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1860
Woon oppervlakte 125
Inhoud woonhuis 400
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: atag. Bouwjaar C.V.: 2015.
Perceel oppervlakte 480
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Boerderij
Bouwjaar 1860
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1860
Woon oppervlakte 125
Inhoud woonhuis 400
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: atag. Bouwjaar C.V.: 2015.
Perceel oppervlakte 480
Ligging opmerking aan rustige weg
Aantal slaapkamers 2
Vrijstaande woning Ja
Show with reservation -1
Aanvaarding opmerking in overleg

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--