Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

DROOMPLEK! Vrij in het groen wonen, Eekstraat 5 in het buitengebied van (Hanzestad) Doesburg.

Soms is er maar éen kans: Kom het zelf beleven, paradijselijk! Groot wonen op een groene, ruime en rustige locatie in een landelijke omgeving. Het huis heeft een mooie mix van nostalgische kenmerken uit de jaren ‘20 en moderne voorzieningen. Een grote monumentale woonboerderij, circa 135m2 woonruimte, exclusief ruim 100m2 inpandige schuur/garage, sauna met een perceeloppervlak van maar liefst 2.025m2. De woonkamer heeft nog hoge originele houten balkenplafonds samen met vele originele details en een open haard. Er is in de jaren 80 een woonbestemming op het gehele pand verstrekt.

Het betreft een kluswoning op een pracht locatie met heel veel potentieel.Wat een idyllische plek! Deze monumentale boerderij uit de jaren twintig is uniek vanwege de vrije ligging op een rustige plek met grote tuin rondom waarin prachtige oude bomen staan. In de nabije omgeving zijn het oude stadscentrum van Doesburg en de uiterwaarden, waar je heerlijk kan wandelen, genieten van de natuur en soms kan schaatsen in de winter. Ook is er een recreatiegebied op circa 2 km, met een jachthaven, restaurants en een overdekt zwembad. De woonplek biedt alle rust en vele mogelijkheden voor ontspanning en genieten van de natuur met goede voorzieningen direct in de buurt en zelfs restaurant de Pannenkoekenbakker op loopafstand!

De charmante en karakteristieke woonboerderij bestaat uit twee delen die verbonden zijn door een tussenruimte. De garage is inpandig. In de nabijheid van de garage staat nog een kleine paardenstal.
Begane grond: Entree van de woning met originele tegelvloer en paneeldeuren, de woon-eetkamer met origineel balkenplafond, houtkachel en inbouwkasten, aparte keuken met voorraadkelder en trap naar de bovenverdieping.
Eerste verdieping: twee slaapkamers, inloopkast met wastafel.
Tweede verdieping: een grote vliering met vaste trap. Er zijn meerdere inbouwkasten gemaakt in het hele huis.
Tussenruimte: een badkamer met toilet, wasruimte/bijkeuken en toegang tot de tuinkamer/serre.
Schuur en garage (met twee verdiepingen): De schuur op de begane grond, nu in gebruik als opslagruimte met toegang tot de ruime garage. Hierboven bevindt zich een slaapkamer met een extra wateraansluiting, een tweede toilet, aparte wasbak, een infrarood sauna en een grote open slaapkamer, die vroeger gebruikt werd als logeerkamer met grote speelhoek. Voorheen waren het drie slaapkamers. Schuur en garage heeft twee verdiepingen en een woonbestemming.

Buitenruimte:
Een unique selling point betreft toch wel de adembenemende buitenruimte met veel oude fruitbomen met heerlijke vruchten zoals pruimen, tamme kastanjes, diverse soorten kersen en peren. Met de ruime tuin rondom, voornamelijk op het zuiden en het westen, heeft de woonplek een geweldige buitenruimte met vele bomen en vogels.
Er bestaat een mogelijkheid om tegen een vaste prijs van € 50.900,- de tuin op het zuiden significant uit te breiden met perceel 1144 met oppervlak van maar liefst 1.375m2! Met deze extra grond, kun je jouw ideale buitenruimte vormgeven. Of je nu droomt van een weelderige tuin vol bloemen en groenten, een plek om te ontspannen en te mediteren, of zelfs ruimte voor hobby's zoals een moestuin, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ideaal voor het houden van dieren op biologische wijze, zoals paarden, kippen en/of geiten; het gras blijft zo onderhoudsvriendelijk kort.
Duurzaam leven en/of zelfvoorzienend leven? Het kan!

Flexibele Opties:
Aankoop van aangrenzende percelen zijn bespreekbaar, waardoor de woonplek kan worden aangepast aan individuele behoeften en specifieke wensen. Bijzondere optie: Percelen 1142, 1143 en 1144 samen te verkrijgen in één aankoop mocht u dat wensen. Vraag het de makelaar.

Energie:
Het originele woonhuis heeft veelal dubbelglas en is voorzien van spouwmuren. De andere delen van het pand hebben voornamelijk enkelglas met een éénsteensmuur. Er is cv met radiatoren in het hele pand, behalve in de opslagschuur. Er is een houtkachel in de woonkamer, die heerlijke warmte geeft.

Op perceelnummer 1143 ligt een aanvraag voor de bouw van een tweede woning. Deze nieuwe schuurwoning, zal door zijn bouwstijl architectonisch ondergeschikt zijn aan de monumentale boerderij en heeft een inpandige garage en krijgt een nieuw/eigen adres. Het totale perceel van de nieuwe woning is zeer ruim (circa 3.600m2), waardoor beide woningen veel privacy en ruimte zullen behouden. Een situatietekening en een tekening uit het Kadaster zijn bijgevoegd, waaruit blijkt hoe de perceelindeling is. Op de situatietekening (in kleur) staat dat vanaf de Eekstraat (zie de pijl) een nieuwe entree gemaakt wordt vanaf de weg, op en naar het nieuwe perceel 1143 (de schuurwoning) toe. Deze oprit zou gezamenlijk gebruikt kunnen worden. De nieuwe eigenaar van de monumentale boerderij mag meedenken over deze nieuwe gezamenlijke opgang rekening houdend met de voorwaarden. Het houthok moet worden afgebroken en hier komen twee parkeerplaatsen die op de helft van beide percelen liggen. Er mag ook een gezamenlijke sier- of moestuin vlakbij de nieuwe oprit gerealiseerd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Zichtbaar op deze situatietekening bij de haag naast de nieuwe entree. Ook hier kan over meegedacht worden. Mocht u na het lezen van de Funda omschrijving interesse hebben in meerdere percelen, laat het de makelaar weten.

Sinds begin jaren zeventig is de boerderij in het bezit van de familie en zijn er diverse verbouwingen/renovaties geweest.
De serre/tuinkamer die oorspronkelijk als kantoor aan huis diende, biedt mogelijkheden voor diverse functies, afhankelijk van de behoeften van de nieuwe eigenaar. De garage is aangelegd in 1981, samen met de omvorming van de schuur tot woonbestemming. Dit voegt extra bruikbare woonruimte toe aan het pand.

Er is geen verplichting is voor de aanleg van een warmtepomp vanwege de status van het pand als Gemeentemonument. Subsidies bieden mogelijkheden voor verdere renovatie en verbetering/verduurzaming van de woning. Het is aan de nieuwe eigenaar dit te organiseren en vorm te geven.

Deze woonboerderij biedt een unieke en boeiende kans voor iemand die op zoek is naar een klusproject met geschiedenis en karakter. Kortom: een woning op een droomplek met veel potentieel. Er zijn mogelijkheden om het pand te upgraden en te renoveren naar persoonlijke smaak en behoeften. Met de vele mogelijkheden voor renovatie en upgrading, kun je echt een huis creëren dat perfect past bij de persoonlijke smaak en behoeften. Met de unieke en oude bomen rondom het pand, samen met de aanwezigheid van verschillende vogels, waaronder steenuilen, biedt het een prachtige natuurlijke omgeving om van te genieten. Deze monumentale boerderij is sinds de jaren ’70 in bezit van dezelfde familie. De heer des huizes heeft de woonboerderij de laatste 14 jaar zelfstandig bewoond en is bekend geworden met zijn inzet voor behoud van de steenuil, wat een unieke charme aan deze woning toevoegt. Er hangen namelijk nog steeds een aantal steenuilen- en andere vogelkasten in de tuin rondom deze woning.

Naast de natuurlijke pracht van de omgeving, biedt deze woonboerderij ook uitstekende voorzieningen. Doesburg, een charmante stad met een rijke geschiedenis, ligt op korte afstand en biedt een scala aan winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden.
Hanzestad Doesburg werd recent bezocht door tv-programma’s "Langs de IJssel" met Huub Stapel en "Denkend aan Holland" met Andre van Duijn & Janny van der Heijden.

"As is-where is" clausule van toepassing, net zoals de niet bewoners clausule, ouderdomsclausule, asbest en materialen clausule. Hoewel de verkooptekst zorgvuldig is samengesteld om potentiële kopers een goed beeld te geven van de eigenschappen en mogelijkheden van de boerderij, is het altijd belangrijk om te benadrukken dat de informatie in de tekst niet als bindend moet worden beschouwd en dat potentiële kopers hun eigen onderzoek moeten doen en indien nodig professioneel advies moeten inwinnen. De verkoper is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de tekst en potentiële kopers zelf verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van de verstrekte informatie en het maken van weloverwogen beslissingen.

Potentiële kopers kunnen bezichtigingen inplannen. Dit geeft geïnteresseerden de kans om de boerderij persoonlijk te bekijken en een beter gevoel te krijgen voor de ruimte, de omgeving en de mogelijkheden die het pand en deze woonplek biedt. De mogelijkheid tot verwerven van aangrenzende gronden maakt deze monumentale boerderij extra interessant. Als er nog andere vragen zijn, aarzel dan niet om het te vragen. De makelaar staat voor u klaar!

Bijzonderheden
- Eigen grond;
- Oplevering in overleg;
- Bouwjaar circa begin 1929;
- Landelijke omgeving met veel ruimte, groen en rust;
- Goede en recreatieve voorzieningen in de buurt;
- Kluswoning;
- Perceeloppervlakte circa 2.025m2;
- Woon oppervlakte circa 135m2, exclusief inpandige schuur/garage van ruim 100m2;
- Bruto vloeroppervlak circa 371m2;
- Bruto inhoud woning circa 884m2;
- Tuin rondom hele woonhuis. Grote en ruime tuin op zuiden en westen;
- Mogelijkheid realiseren van extra tuin door aankoop van perceel 1144 op het zuiden met oppervlak van circa 1.375m2 voor een vaste prijs. Een situatieschets van alle vier de percelen is bijgevoegd;
- Gemeentemonument;
- Eerste huis gelegen aan doodlopende weg aan de Eekstraat;
- Vele oude fruit- en kastanjebomen;
- Houten kozijnen met dubbele en enkele beglazing;
- C.V.-combiketel Atag uit 2012, afvoer anders;
- Inductiestroom;
- Algemene ouderdoms-, materialen, asbest en niet-bewoningsclausule van toepassing;
- "As is-where is" clausule van toepassing;
- Extra aankoop aangrenzende percelen bespreekbaar. Alle vier de percelen 1142, 1143, 1144 en 1145 zijn van dezelfde eigenaar.
- Het perceel is gesplitst: zie de situatietekening waar een nieuwe tweede woning wordt gerealiseerd met nieuwe gezamenlijke opgang. Er is overleg met eenieder mogelijk. Zie bijgevoegde situatietekening (in kleur).
- Perceel 1143, van de nieuwe woning is zeer ruim, namelijk circa 3.600m2, waardoor beide woningen veel ruimte en privacy zullen hebben. Ook is hier reeds een aangelegde tuin met grote visvijver, samen met een andere entree vanaf de Eekstraat, die vroeger werd gebruikt om naar het land te gaan.

Deze verkoopbeschrijving is met zorg samengesteld. Alle tekst is echter informatief en bedoeld als uitnodiging om over eventuele aankoop in gesprek te komen. Aan deze verkoop-beschrijving kunnen geen rechten worden ontleend.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1929
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1929
Woon oppervlakte 134
Inhoud woonhuis 884
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Eengezinswoning, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 2025
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Opmerkingen isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1929
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1929
Woon oppervlakte 134
Inhoud woonhuis 884
Aantal verdiepingen 0

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Eengezinswoning, Vrijstaande Woning
Landelijk Ja
Perceel oppervlakte 2025
Tuin rondom Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Vrij uitzicht Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 4
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Vrijstaand hout
Opmerkingen isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?