Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op het Groninger Hogeland, net buiten het dorp Wehe den Hoorn, vind je de lange oprijlaan naar De Wilgenheerd. Omgeven door imposante oude wilgen ligt aan het einde van de oprijlaan een schitterend gelegen boerderij. En onverwachte verrassing in het open Groninger Landschap. Wilgenheerd geeft door de aanplant van het erf met indrukwekkende oude wilgen een besloten en beschutte indruk, tegelijkertijd zijn de prachtige vergezichten weer typisch voor het weidse Groninger landschap. Het landgoed wordt deels omzoomd door bosbeplanting van Staatsbosbeheer, maar aan de oost en westzijde kun je genieten van een fraai en weids uitzicht over het Groninger land. Door de bijzondere sfeer die het landgoed oproept, met oude kwelderwallen en een fraai ontworpen tuin, wanen de bewoners zich af en toe even in Frankrijk. Landgoed Wilgenheerd ligt aan de Hoornse Vaart en en heeft een eigen botenhuis. Vanuit het botenhuis kun je heerlijk varen door de vele maren ( veelal oude prielen). Pieterburen, Zoutkamp, Lauwersoog, Garnwerd (aan het Reitdiep), Winsum en ook Groningen zijn goed bereikbaar. De boerderij is in de zeventiger jaren aan de landbouw ontrokken en verbouwd. De aangrenzende gronden zijn grotendeels in eigendom bij Staatsbosbeheer. Op dit moment is Wilgenheerd in gebruik als woonhuis en als Bed and Breakfast. Het geheel bestaat uit bijna 1 hectare eigendom dat deels wordt geëxploiteerd als natuurkampeerterrein. De vorige eigenaar had tevens een praktijk aanhuis. Maar het object is ook geschikt als woonboerderij. Kortom: een object met vele mogelijkheden.

De Wilgenheerd is een kop-hals-romp boerderij en is oorspronkelijk gesticht in 1770
Het pand is door drie opvolgende eigenaren verbouwd tot een modern en comfortabel huis. Een groot deel van de schuur is bij het woongedeelte getrokken.

Woning
Indeling: woonkamer, met open keuken en open kantoorgedeelte, royale hal, twee slaapkamers en een badkamer en een grote middenkamer ( nu in gebruik als ontbijtruimte) gang met een royale bijkeuken en met nog twee slaapkamers, ieder met openslaande deuren naar een terrasje en met een eigen badkamer.
Vanuit de woonkamer kom je in een kleine hal met een toilet, garderobekast en de trap naar naar boven.
Bovenverdieping: slaapkamer met badkamer en inloopkast.

Tuin
De tuin is prachtig aangelegd met mooie borders, een vijver en meerdere terrassen.

Schuur
De schuur is gedeeltelijk als woonruimte bij het huis getrokken.
De resterende schuurruimte is geschikt voor 1-2 auto’s en fietsen en als werkplaats.
In de schuur is ook het sanitair afgetimmerd voor het natuurkampeerterrein. Het betreft twee wasruimten, douche en toilet.
Op de grote zolder is een bergruimte afgetimmerd.
De schuur is in 2017 voorzien van een compleet nieuw dak.

Landerijen
Het geheel bestaat uit bijna 1 hectare eigendom, dat deels wordt geëxploiteerd als kampeerterrein. De aangrenzende natuurgronden zijn eigendom van Staatsbosbeheer.

Omgeving
De Wilgenheerd ligt net buiten het dorp Wehe den Hoorn en behoort nu nog tot de gemeente De Marne. Per 1 januari 2018 vindt een gemeentelijke herindeling plaats en valt Wehe den Hoorn onder de gemeente Het Hogeland.
De streek is een landbouwgebied. De laatste jaren raakt het gebied ook toeristisch steeds meer in trek. De nabij gelegen Waddenzee is Wereld Erfgoed. Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op ongeveer 15 km afstand. en de stad Groningen op ongeveer 25 kilometer.
De borg Verhildersum ligt op 2 kilometer afstand en in de omgeving zijn verschillende zeer goede restaurants.
In Wehe den Hoorn staan een basisschool en een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (VMBO). In het naastgelegen dorp Leens zijn verschillende winkels, waaronder een supermarkt en een warme bakker.

Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1770
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1770
Woon oppervlakte 225
Inhoud woonhuis 675
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 9292
Tuin rondom Ja
Oppervlakte woonkamer 26
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 4
Aantal toiletten 3
Aantal slaapkamers 5
Vrijstaande woning Ja

Doornbosch Clevering Makelaardij

Borgweg 15
9981CJ Winsum (Groningen)
T: 0595-432314
Ontdek je favoriete wijk
Met de SNS wijkverkenner

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Havenstraat in Wehe-den Hoorn?