Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

SCHRIJVING
Lombok 2 is een fantastische plek om te wonen! De huidige bewoners gaan dit paradijsje echter achter zich laten om een nieuw avontuur te beginnen. Beiden vinden het erg belangrijk dat de volgende bewoners net zo’n hart hebben voor deze plek als zij.

We nemen u graag mee op reis, om u te laten ontdekken wat Lombok 2 te bieden heeft.

De omgeving
Lombok 2 is gelegen in een nijverheidsgebied met een duurzame toekomst (Tirrel, Munster). Met een dak vol zonnecollectoren en een grote moestuin met fruitbomen past het huis perfect tussen al deze uitdagende projecten. U bent hier midden in het dorp met alle voorzieningen zoals winkels, gezondheidszorg, openbaar vervoer op loop-/fietsafstand. Tegelijk staat u maar een paar honderd meter verderop midden in de groene weides van het Groningerlandschap. Écht in het dorp en tegelijk vlak naast de vrije natuur.

Het huis
Het eerste dat opvalt is de open ogende gevel gericht naar het zuiden. Het open karakter van de gevel zorgt meteen voor een welkom gevoel. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe prachtig dit geheel er straks uitziet als de pas gezaaide wilde bloemen vol in bloei staan en de kikkers vrolijk kwaken in de sloot.

Het grootste deel van de begane grond bestaat uit de leefruimte waarin keuken, eetkamer en woonkamer naadloos in elkaar overgaan. Door de ramen aan de voorzijde van het huis is deze ruimte erg licht en u voelt er de huiselijkheid, zonder de verbinding met de buitenwereld te verliezen. Aan de westkant van de leefruimte ligt achter een brede glazen pui, het avondterras. Daar kunt u in de zomermaanden buiten eten, terwijl u de moestuin en fruitbomen bewondert waar uw heerlijke salade rechtstreeks vandaan komt.

Op de eerste verdieping van de woning vindt u een aantal ruime slaapkamers, waarvan de grootste aan de achterzijde van het huis is en uitzicht biedt over de omvangrijke tuin en de terrassen. De ruime badkamer heeft grote ramen aan de oostkant die de ochtendzon volop binnenlaten. Wat is een beter begin van een vruchtbare dag dan aangevuurd worden door de eerste zonnestralen?

De schuur
Lombok 2 is veel meer dan alleen een plek om te wonen. Het is een plek om thuis te komen, een plek om los te laten en tot rust te komen. Maar het is ook een plek om op te laden, nieuwe energie en inspiratie op te doen om daarna weer uit te vliegen. Het is een plek om samen te zijn, maar ook een plek om terug te trekken. Dit gevoel komt het sterkst naar boven wanneer u het bijgebouw binnenstapt. Het woord bijgebouw doet eigenlijk geen recht aan wat in feite een tweede huis is. Welk seizoen het ook is, dankzij de flamboyante Portugese mozaïekvloeren, de kleurig gestuukte muren en de nostalgische Italiaanse ijscobar uit de Sixties heerst er hier altijd een warme atmosfeer.

De unieke ruimte leent zich voor oneindig veel mogelijkheden. Op de begane grond is er ruimte voor ontmoeting, verbinding en samenwerking. In de ontvangsthal met bar kunt u uw gasten verwelkomen en lekker borrelen. In de grote zaal kunnen bijvoorbeeld feesten, filmavonden, dansavonden, trainingen en concerten gehouden worden.

Naast de ‘feestzaal’ zijn er op de begane grond een aantal kleinere ruimtes, zoals het ‘atelier’ en de ‘serrekamer’. Deze ruimtes lenen zich ideaal voor bijvoorbeeld vergaderingen of creatieve workshops.

Net als in de ontvangsthal liggen in het atelier zonnige mozaïektegels. Doordat het enige raam zich in het plafond bevindt, kunt u zich in deze ruimte heerlijk afzonderen van alle prikkels uit de buitenwereld, zonder dat u het daglicht buitensluit. Met de gestuukte wanden en plafond waant u zich hier in een knusse mediterrane grot.

De serrekamer staat in scherp contrast met het atelier. Door de lange glazen pui, met aangrenzend terras op het zuiden wordt buiten hier juist naar binnen gehaald. De openheid van deze ruimte naar buiten toe, zorgt ervoor dat dit een perfecte plek is om je geest open te stellen en nieuwe inspiratie en ideeën op te doen. Aangrenzend aan de serrekamer is een kleinere ruimte met eveneens een glazen pui. Deze kamer zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als slaapkamer voor gasten.

Tenslotte vindt u op de begane grond een keukentje dat buiten en binnen verbindt, een berging en twee ruime toiletten.

Op de eerste verdieping kunt u meerdere gasten herbergen. Net als in het woonhuis is hier een volledig ingerichte badkamer. Daardoor heeft u de mogelijkheid om hier bijvoorbeeld een bed & breakfast of gastenverblijf in te richten. Behalve een grote slaapkamer is er op de eerste verdieping ook een kleinere kamer, die als rustige kantoorruimte gebruikt zou kunnen worden.

Buiten
Het gevoel dat ‘de schuur’ ademt, ervaart u ook als u door de tuin wandelt. Op de open pleinen en terrassen is er alle ruimte voor ontmoeting en bomen, planten en hagen creëren wat meer beschutte tuinkamers. U kunt hier buiten lekker rondslenteren over de wandelpaadjes, maar ook heerlijk luieren onder de grote kastanjebomen. In de tuin vindt u verschillende gezellige zithoekjes, een vuurplaats en zelfs een jacuzzi met warme douche.

Vanuit de tuin zijn er een aantal extra ruimtes te bereiken. Een schuurtje waar u bijvoorbeeld ideaal uw tuingereedschap kwijt kunt, een ruime fietsenstalling, een schuurtje dat goed dienst zou kunnen doen als werkplaats met een magazijntje, waar u zich heerlijk met uw klus- of knutselproject kunt terugtrekken. Achterin de tuin vindt u een gezellige caravan: een fantastische speel- of chillplek voor kinderen van elke leeftijd.

Ook voor de watersportliefhebber heeft Lombok 2 een mooie toevoeging, namelijk een ligplaats gelegen in de Jachthaven Winsum in de Brake 1 op 300 meter afstand.

Kortom, op Lombok 2 vindt u een oase van rust, waar u uw werkzaamheden een plek kan geven, zonder dat het ultieme thuisgevoel hierbij verloren gaat. Een plek waar terugtrekken en ontmoeten hand in hand gaan.

Bezichtinging uitsluitend op afspraak

TECHNISCHE GEGEVENS LOMBOK 2

Oppervlakte perceel: circa 2000 m2
Perceelgrootte: circa 65m bij 30m
Oppervlakte erf en tuin: circa 1465 m2
Oppervlakte bebouwing: circa 485 m2
Bebouwing: ruim vrijstaand woonhuis met daarachter een landelijk ogende losstaande voormalige bedrijfshal die is verbouwd tot multifunctioneel centrum.
Aangebouwd aan deze grote schuur zijn 1 berging, 2 werkplaatsen en 1 magazijn.
Erf en tuin: grote tuin met veel privacy, volledig door hekken en hagen omheind, meerdere terrassen, fruitboomgaarden, moestuinen, mini-bos met bospaadjes en chill-caravan.

WONING
Woonoppervlakte: circa 115 m2
Inhoud: circa 420 m3
Energielabel: C

Toegepaste constructie, materialen en installaties:
Traditionele bouw, opgaand metselwerk uitgevoerd in spouwmuren, deels betonnen en deels houten vloeren, onderschoten zadelkap gedekt met betonnen dakpannen.
Isolerende voorzieningen: dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en geheel voorzien van isolatieglas.
Kozijnwerk: uitgevoerd in hout in goede deels redelijke conditie.
Keukeninrichting: hoekopstelling voorzien van bovenkasten, koelkast, vriezer, oven en 4-pits keramische kookplaat.
Sanitair:
Begane grond: toilet met fonteintje, geheel voorzien van keramische wand- en vloertegels. Verdieping: badkamer met ligbad, douchehoek, toilet en dubbele vaste wastafel, geheel voorzien van keramische wand- en vloertegels.
Meterkast: smeltzekeringeninstallatie voorzien van 6 groepen, aardlek, krachtstroom en een enkele tariefmeter.
Verwarming en warmwatervoorziening: Remeha Avanta HR combiketel in combinatie met een elektrische Ariston warmwater voorziening.

Indeling woning:
Begane grond: entree/hal en toilet met plavuizenvloer, meterkast, L-vormige woonkamer met laminaatvloer en schuifpui, open keuken met plavuizenvloer, bijkeuken met plavuizenvloer en aansluitingen voor witgoed en opstelplaats CV.
Eerste verdieping: 4 slaapkamers met vloerbedekking, badkamer geheel voorzien van keramische wand en vloertegels.
Tweede verdieping: vliering met hoogte ca. 1,95m, bereikbaar met vlizotrap.

MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM
Woonoppervlakte: circa 230 m2
Inhoud: circa 1000 m3
Energielabel: A. Het geheel is gericht op een energieneutraal gebruik en is gebouwd met duurzame materialen, leem en kalkmuren, zeer veel isolerende maatregelen, vloer- en muurverwarming, plaatfundering en damp-open houtskeletbouw (aardbevingsbestendig), 69 zonnepanelen die stroom leveren aan huis, jacuzzi en laad-paal voor de e-auto.

Toegepaste constructie, materialen en installaties: staalspant constructie, opgaand gevelwerk deels uitgevoerd in steen en deels in larikshout, binnenwanden voorzien van een voorzetwand van gips, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer, onderschoten zadelkap gedekt met steenharde golfplaten.
Isolerende voorzieningen: dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie en isolatieglas.
Kozijnwerk: uitgevoerd in hout en kunststof en in goede conditie.
Keukeninrichting: eenvoudige industriële keukenopstelling.
Sanitair:
Begane grond: 2 gescheiden toiletten (dames/heren) met wandcloset en fonteintje beiden voorzien van afzonderlijke voorruimte, geheel voorzien van keramische wand- en vloertegels.
Verdieping: moderne badkamer voorzien van douchehoek, wandcloset, vaste wastafel en Desi radiator, geheel voorzien van keramische wand-, vloer- en plafondtegels.
Meterkast: moderne schakelkast voorzien van 8 groepen met tuimelschakelaars, aardlek en een dubbele tariefmeter.
Verwarming en warmwatervoorziening: vloerverwarming en wandverwarming, Remeha Avanta HR combiketel bouwjaar ca. 2012.
Dakramen: Velux dakramen deels elektrisch bedienbaar (grote zaal, hal en studio/atelier), verduisterende rolluiken in de grote zaal, slaapkamer en kantoor, zonwerende rolluiken in de ontvangsthal. Luxaflex in serrekamer, overloop, en badkamer.

Indeling multifunctioneel centrum:
Begane grond: entree/ontvangsthal, toiletgroepen, studio/atelier, berging, dit alles geheel voorzien van portugese plavuizenvloeren, keuken met plavuizen, grote zaal (ca. 13m x 7,5m) met laminaatvloer, beamerscherm plus beamer en spiegelwand, serrekamer plus slaapkamer/kantoor met laminaatvloer.
Verdieping: overloop, 1 studio/slaapkamer, kantoor en badkamer, zolder.

AANBOUW
Berging: betonnen vloer, opgaand gevelwerk uitgevoerd in damwand profielbeplating, onbeschoten zadelkap gedekt met steenharde golfplaten.
Werkplaatsen: betonnen/klinker vloer, doorzichtige dakplaten, houtskeletbouw, opgaand gevelwerk uitgevoerd in larikshout.
Magazijn: betonvloer met vloertegels, houtskeletbouw, opgaand gevelwerk uitgevoerd in larikshout, wand- en dakisolatie, gedekt met steenharde golfplaten.

TENSLOTTE
Lombok 2 biedt ruime mogelijkheden voor het combineren van wonen en werken. Het geheel is praktisch van opzet en met duurzame materialen uitgevoerd. Gelegen op een fraaie en herkenbare locatie. Er zijn prima mogelijkheden voor het creëren voor een goede omzet, bijvoorbeeld voor het gebruik als trainings- of conferentie centrum. De aanleg van de nieuwe wijk Munster en de bouw van het nieuwe zorg/onderwijs/sportcentrum De Tirrel leveren traffic en cohesie op en daarmee kansen om een multifunctioneel centrum lonend te maken. De serre-aanbouw en bovenverdieping zijn zeer geschikt voor bewoning als studio. De gescheiden ruimtes op het perceel bieden ook de mogelijkheid om Lombok 2 te gebruiken als kangoeroewoning.

Lombok 2 ligt gelegen aan het begin van het wandelgebied naar het Munsterveld, het toekomstige Tirrelpark, het Potmaarbos en het wijde Groninger landschap. Voor wandelaars, hondenbezitters en natuurliefhebbers een prachtig gebied om te ontdekken. Winsum is een echt watergebied, een geweldige omgeving om in de zomer rond te varen. Het dorp ligt aan het prachtige Winsumerdiep dat uitmondt in het historische Reitdiepdal.

www.lombok2winsum.nl

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,vrijstaande woning
Aantal kamers 9

Woningdetails

Woon oppervlakte 345
Inhoud woonhuis 550
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 1917
Tuin achter Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 45
Tuin kwaliteit Fraai Aangelegd
Aantal badkamers 0
Aantal toiletten 0
Eengezinswoning Ja
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 6500 Breedte: 3000 Oppervlakte: 1465
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Scholen op de kaart

Zoek je een geschikte school in de buurt van de Lombok in Winsum?

Aangeboden door:

Hoomly

Weet wat je koopt!

Download het woonrapport van deze woning

  • Woonlasten
  • WOZ waarde
  • Buurtinformatie
  • Energielabel
  • Wie zijn mijn buren
  • Woninginbraken