Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Op een riant perceel van maar liefst ca. 4185 m2 met karakteristiek oud bomenbestand, is de bouw van een royaal chique landhuis met representatieve uitstraling gepland, in een rustige landelijke sfeer aan de rand van het dorp met optimale privacy.

 

! ! !   V O O R A A N K O N D I G I N G   ! ! !

 

Unieke mogelijkheid tot realisatie van een royaal representatief landhuis met eigen oprijlaan op een landelijk gelegen “groen” perceel met (deels) bosomranding en riante afmetingen met een oppervlakte van maar liefst 4185 m2.

 

Perceel en historie.

Het gaat hier om een bestaand perceel in landelijke sfeer met een vermoedelijk meer dan 100-jarige woonbestemming (thans nog met opstallen) met bijbehorende aanleg en boswallen, waarbij het bestaande oude karakteristieke bomenbestand zich zo mogelijk fraai laat integreren in het te realiseren landhuisperceel, om zo de sfeer van een imposante statige landhuisvilla kracht bij te zetten. Het robuuste areaal is uniek gelegen in een lintbebouwing aan de rand van een knus plattelandsdorp en heeft vanuit de achtertuin een fascinerend weids uitzicht over (meerdere kilometers) landerijen

Kavelsituering.

Het riante perceel heeft een afmeting van ca. 76 m bij ca. 54 m, waarbij in het bouwplan, een oprijlaan van bijna 30 m (ca. 26 m) is opgenomen. De afstand tot de aangrenzende bebouwde percelen is in zijdelingse richting ca. 20 m, waarbij bebouwing op één der aangrenzende percelen daarnaast ook nog eens tientallen meters van de perceelsgrens is verwijderd. Met inachtneming van de nog nader te bepalen exacte afmetingen van het te bouwen landhuis, zal de perceelsgrens achterwaarts vermoedelijk tussen 35 m en 40 m komen te liggen. Aldus optimale privacy met alle perceelsgrenzen op robuuste afstand.

 

Dorp.

Alteveer is een knus plattelandsdorp met ruim 1100 inwoners en is gelegen aan de rand van het bekoorlijke bosrijke Westerwolde en wordt derhalve ook wel als de Poort van Westerwolde bestempeld. Regionaal wordt Alteveer van oudsher ook wel Tange-Alteveer genoemd, waarbij het aangrenzende dorp Tange als het ware de natuurlijke verbinding vormt met het naburige dorp Onstwedde. Alteveer behoort grotendeels tot de gemeente Stadskanaal en heeft naast een actief verenigingsleven en een warm dorpsgevoel, een basisschool ter plaatse en op slechts weinig autorijminuten afstand (fietsafstand), winkelvoorzieningen in het naburige Onstwedde, Pekela en uiteraard Stadskanaal met eveneens een streekziekenhuis op slechts ca. 8 km afstand.

 

Bouwen.

Het bouwplan is reeds in de vorm van een conceptaanvraag (vooroverleg) omgevingsvergunning getoetst aan de regels van het bestemmingsplan als ook aan de welstandcriteria.

Gemeente en welstand hebben in hun beoordeling van de conceptaanvraag, de kaders aangegeven, waarbinnen het bouwplan gerealiseerd kan worden met betrekking tot o.a. rooilijn, nokhoogte, goothoogte, kleurstelling, een hoogwaardig ontwerp zowel qua detaillering als ook gebruik van luxere bouwmaterialen. Overigens zijn er met gemeente en bouwer -binnen bovengenoemde kaders- nog diverse persoonlijke woonwensen bespreekbaar en wellicht inpasbaar m.b.t. bijvoorbeeld indeling, maatvoering, uitvoering en afwerking.

 

 

Kenmerken:

*Gebruiksdoel: wonen

*Perceelsoppervlakte: ca. 4185 m2

*Soort object: vrijstaand herenhuis

*Ligging: aan de rand van het dorp in landelijke sfeer

*Bouwjaar: op basis van de huidige vergevorderde voorbereidingen, is een spoedig begin mogelijk

*Woonoppervlak: nog nader in overleg tussen opdrachtgever en bouwer vast te stellen

*Bijgebouwen: aangebouwde garage en berging, eventueel indelingsvariant.

*Verwarming: Nibe Split luchtwaterpomp, begane grond vloerverwarming, verdieping radiatoren.

*Overig: variabele maatvoering/indeling bespreekbaar, als ook mogelijkheid gelijkvloers wonen

 

Recreatieve voorzieningen.

ANWB Stroomdalroute – Vestingplaats Bourtange – Waterrecreatiegebied Heeresmeer Nieuwe Pekela – Boswachterspad Ter Wupping – Natuurgebied Metbroekbos Smeerling – Staatsbossen Westerwolde – Blauwe Stad Oldambtmeer Winschoten – Recreatiehavens Oude Pekela & Ter Apel

 

Afstanden.

Groningen (stad) 42 km - Onstwedde 3,5 km – Duitsland 22 km - Vliegveld Eelde 43 km

 

Aanbod en richtprijs vanaf.

Het aanbod zoals bovenstaand als vooraankondiging omschreven, zal niet als één geïntegreerd geheel aan verkrijger worden overgedragen en geleverd. In gecoördineerd overleg tussen perceeleigenaar en bouwer kan voor het geheel slechts vooraf een richtprijs vanaf worden aangegeven, als zijnde de optelsom van (1) koopprijs voor perceel met slooppand bij notariële overdracht (2) offertes voor sloop-/ruimingskosten en bijbehorende onderzoeken (3) bouwkosten welke uitsluitend in overleg tussen opdrachtgever en bouwer worden overeengekomen en als zodanig contractueel worden vastgelegd. Sloop van alle huidige opstallen is absolute voorwaarde voor nieuwbouw van het beoogde landhuis. Voor het perceel is reeds een schone-grond-verklaring voor nieuwbouw afgegeven, welke in de koopprijs bij perceeloverdracht is inbegrepen.

Offertes, van welke aard dan ook, worden uitsluitend onder voorbehoud van wijzigingen en/ of prijswijzigingen aangeboden.

 

Voorzieningen kavel.

Op dit moment wordt er gepeild naar de haalbaarheid voor aanleg van glasvezel.

 

Interesse……en……reageren?

Alhoewel dit aanbod als vooraankondiging moet worden beschouwd, bestaat reeds nu de mogelijkheid, het reactieformulier aan te vragen en zich als serieuze belangstellende te laten registreren. Wij nemen dan vooraf zo spoedig mogelijk telefonisch contact met U op.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis

Overige

In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 4185
Buiten bebouwde kom Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis

Overige

In overleg Ja
Eigen grond Ja
Perceel oppervlakte 4185
Buiten bebouwde kom Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?