Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Gezien de hoge mate van interesse en de daarbij behorende aanvragen zijn de geplande bezichtigingsmomenten vol. Mocht er van uw zijde interesse zijn moeten we helaas mededelen dat we een wachtlijst voor bezichtigingen hebben. Indien u op de wachtlijst wil komen te staan verzoeken wij u een mail te sturen met uw contactgegevens. Bij een afzegging van een bezichtiging zullen we de wachtlijst op basis van volgorde van binnenkomst afwerken. Wij danken u voor uw begrip!

UNIEK OBJECT
Bieden wij te koop aan een uniek object: de Baptistenkerk aan de Singellaan 7 in Siddeburen. Gebouwd in 1930 en het is thans een gemeentelijk monument.
De bouwstijl: vernieuwingsstijl met kenmerken van rationalisme. Bouwtype: zaalkerk.
De waardering van zeldzaamheid uit zich in de waarde van het kerkgebouw in relatie tot de cultuurhistorie, architectonische en stedenbouwkundige kenmerken; Architect/aannemer J. van Dam.
Het geheel bestaat uit het kerkgebouw met een (zalen)bijeenkomstruimte.
Het kerkgebouw is groot 105 m² met een entree/berging van ca 15 m² met een galerij met berging van ca 40 m².
De bijeenkomstruimte bestaat uit entree/hal, toiletgroep, keuken (20m²) en 3 zalen van respectievelijk 19, 20 en 47 m²; opgetrokken met platen van vermoedelijk asbesthoudende materialen.
Het kerkgebouw kan tot de 'Amsterdamse schoolstijl' worden gerekend, met veel glas-in-lood ramen in veelkleurige motieven.
(Vermoedelijke ontwerper is de Hongaarse Volmos Huszar; hij werkte samen in de groep De Stijl.
Vanuit de gemeente Midden-Groningen wordt aangegeven dat met een lichte, eenvoudige afwijking in het bestemmingsplan, de functie tot woning te verkrijgen is.
De maatschappelijke functie kan dan middels bestemmingsplanprocedure omgezet worden in een woonfunctie.

De Baptistenkerk maakt deel uit van de cultuurhistorische waardevolle bebouwing van Siddeburen. De baptistenpredikant ds. W.M. Roest uit Delfzijl evangeliseerde in Siddeburen, waardoor de vraag ontstond naar de bouw van een eigen Baptistenkerk in Siddeburen. Op 28 mei 1930 werd de eerst steen gelegd van het nieuwe kerkgebouw. In zijn toespraak tijdens de eerste steenlegging vertelt ds. Roest dat het juist in Siddeburen nodig was een Baptistenkerk te stichten, omdat hier reeds twee kerken aanwezig waren en daarmee kon worden gezien als centrum voor omliggende kernen. Uit krantenberichten uit de bouwtijd blijkt dat de kerk werd gebouwd door architect/aannemer J. van Dam uit Siddeburen. Het kerkgebouw is later aan de achterzijde uitgebreid. Deze uitbreiding valt buiten de bescherming als gemeentelijk monument. In 2014 is de aardbevingsschade hersteld. In 2020 is er door het NCG (Nationaal Coördinator Groningen) een opname geweest in verband met mogelijke versterkingen waarvan de uitkomsten tot op heden nog niet bekend zijn.
De Baptistenkerk is gebouwd in 1930 door aannemer J. van Dam uit Siddeburen. De zaalkerk is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in rode Groninger baksteen, is gemetseld in halfsteens verband, op een plint van donkerrode/bruine baksteen, eveneens gemetseld in halfsteens verband. Het kerkgebouw is voorzien van een zadeldak tussen topgevels en is bedekt met zwart geglazuurde pannen (niet oorspronkelijk). De voorgevel is voorzien van een entree, in een ondiep portaal, voorzien van dubbele deuren en een halfrond bovenlicht met glas-in-lood venster met veelkleurige, geometrische motieven in expressionistische stijl. De voorgevel is aan de bovenzijde voorzien van siermetselwerk in de vorm van een klimmend fries en afgedekt met een rollaag. Boven de entree is een plaquette ingemetseld met de naam BAPTISTE GEMEENTE. Nabij de entree is een plaquette aangebracht die herinnert aan het 60-jarige bestaan van de kerk. De zijgevels worden geleed door steunberen en de vensters zijn voorzien van glas-in-lood ramen. Ook deze vensters zijn uitgevoerd met veelkleurige, geometrische motieven in expressionistische stijl. Langs de zijgevels bevinden zich vernieuwde bakgoten. In een latere fase is het kerkgebouw aan de achterzijde uitgebreid. Deze éénlaagse uitbreiding (verwerkt met vermoedelijk asbesthoudende plaatmateriaal) onder een plat dak valt buiten de aanduiding als gemeentelijk monument. Het kerkgebouw is enigszins terug gerooid gelegen aan de Singellaan in Siddeburen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 308.4
Inhoud woonhuis 1322
Aantal verdiepingen 2

Overige

Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 522
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Vrijstaande woning
Bouwjaar 1930
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1930
Woon oppervlakte 308.4
Inhoud woonhuis 1322
Aantal verdiepingen 2

Overige

Dak type Dwarskap
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 522
Kwaliteit object Eenvoudig
Aantal slaapkamers 3
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Reilink Vastgoed - Siddeburen

De nieuwste koopwoningen in Siddeburen

Eideweg, Eideweg 32, 9628AR, Siddeburen, Groningen
Eideweg 32

€ 249.000 k.k.

9628AR Siddeburen

Damsterweg, Damsterweg 71, 9628BS, Siddeburen, Groningen
Damsterweg 71

€ 329.000 k.k.

9628BS Siddeburen

Eideweg, Eideweg 9, 9628AN, Siddeburen, Groningen
Eideweg 9

€ 389.500 k.k.

9628AN Siddeburen

Hoofdweg, Hoofdweg 166W, 9628CT, Siddeburen, Groningen
Hoofdweg 166W

€ 249.000 k.k.

9628CT Siddeburen

Schoollaan, Schoollaan 12, 9628AJ, Siddeburen, Groningen
Schoollaan 12

€ 165.000 k.k.

9628AJ Siddeburen

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.