Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Beleggingsobject. In juni 2022 emigreert de eigenaar van dit pand naar Portugal. Om die reden komt zijn Nederlandse vastgoed te koop, bestaande uit een voormalig schoolgebouw (anno 1920), waarin 3 zelfstandige woningen zijn ontwikkeld (3 huisadressen) en een monumentale Oldambtster boerderij (anno 1909), waarin 6 zelfstandige woningen zijn ontwikkeld (6 adressen).

De 3 woningen worden thans verhuurd, de jaarlijkse huurinkomsten zijn NETTO E 28.000 en kunnen jaarlijks worden verhoogd.

De betreffende school, met daarin 3 ruime zelfstandige woningen, staat ten zuiden van het dorp Wildervank, vrijwel op de provinciegrens tussen Groningen en Drenthe, aan de Bareveldstraat 33/33A/33B.

Het gebouw is 20,35 meter breed, 22,75 meter diep en 8,35 meter hoog, het bebouwde oppervlakte is zodoende (ca.) 460 m2. Het perceel is 30 meter breed en 40 meter diep, het grondoppervlakte is zodoende (ca.) 1.200 m2. Het betreft eigen grond, vrij van erfdienstbaarheden. Het terrein bestaat uit enkele oude bomen, plantvakken, gras en halfverharding (rode mijnsteen). Onder de oprit liggen 20 stelconplaten als extra fundatie.

In februari 2022 vertrekt de huurder van woning aan de zuidoostzijde, huisnummer 33A.
Medio juli 2022 vertrekt de huurder van de woning aan de zuidwestzijde, huisnummer 33B.

!! Er komen op korte termijn dus 2 woningen leeg !!

De woning aan de noordzijde heeft reeds 2 ruime slaapkamers op de eerste verdieping, te bereiken via een vaste kwartslag trap. De woning aan de zuidoostzijde heeft een gelijke eerste verdieping (16x8 meter) maar hier zijn op de verdieping (nog) geen slaapkamers of vaste trap gerealiseerd. Die mogelijkheid is er dus wel, er is meer dan voldoende stahoogte onder de hoge kap voor bijvoorbeeld extra 4 slaapkamers. De verdiepingsvloer is daarvoor al constructief afgetimmerd en er is al een trapgat.

De WOZ-waarde van het gebouw (peildatum 1-1-2021) is E395.000.

Over de geschiedenis van dit gebouw:
Het eerste (noordelijke) gedeelte van het schoolgebouw is in 1920 gebouwd, het tweede (zuidelijke) gedeelte en het tussenlid direct daarna. Van 1920 tot 1977 heeft het gebouw gediend als onderkomen voor het regionaal Christelijk onderwijs. Het initiatief voor oprichting van Christelijk onderwijs werd genomen naar aanleiding van grondwetswijziging van 1917, waarin stond dat het bijzonder lager onderwijs dat aan de bij de wet te stellen voorwaarden voldoet, naar denzelfden maatstaf als het openbaar onderwijs uit de openbare kas (zal worden) bekostigd, waarmee de basis werd gelegd voor de schoolwet van 1920. Deze school werd gesticht vanuit de regionaal verenigde Christelijk Nationale Scholen. Qua omvang en bouwstijl allemaal vergelijkbare gebouwen en daarmee vormen deze gebouwen onderling een herkenbaar ensemble. Een gedeelte van deze gebouwen bestaan heden ten dage nog steeds, echter veelal herbestemd voor ander gebruik. Dit gebouw is een onderdeel van dat ensemble en verkeert grotendeels in oorspronkelijke staat. Het gebouw heeft om deze redenen een hoge cultuurhistorische waarde.

Over de architectuur:
Het gebouw is samengesteld uit een noordelijk en zuidelijk bouwdeel met 2 bouwlagen en schilddak, pannen gedekt (Tuile du nord, natuurrood), hoekkepers en nok voorzien van vorsten. Tussenlid als prominent middenrisaliet, bestaande uit 1 bouwlaag en voorzien van horizontale bitumineuze dakbedekking. Aan de achterzijde een uitbreiding, vermoedelijk eind jaren 70, onderdeel van dezelfde hoofddraagconstructie, 1 bouwlaag en voorzien van horizontale bitumineuze dakbedekking. De gevels zijn uitgevoerd met hardgrauw/boerengrauw handvorm metselstenen, vervaardigd uit klei, waarschijnlijk gewonnen en geproduceerd in de provincie Groningen. Het gevelmetselwerk wordt versierd door gevelbanden in een afwijkend metselverband. Vlak gevelvoegwerk, kalkhoudend en licht geborsteld. Gevelhoogte ?5m +peil. Het geheel oogt daarmee robuust, kenmerkend voor deze bouwstijl en waardevol voor de architectuurgeschiedenis. Het middenrisaliet wordt benadrukt middels een prominente horizontale betonnen afdekking, opgelegd in het gevelmetselwerk van het noordelijke en zuidelijke bouwdeel. Op deze betonnen afdekking stonden vroeger de letters CHR. NAT. SCHOOL, vervaardigd in staal, thans niet meer aanwezig.

In het interieur van de school is de hoofdstructuur intact met een hoofdgang die toegang biedt tot de lokalen. De brede centrale gang van het gebouw is voorzien van oorspronkelijke vloertegels met contour band van contrasterende (zwarte) tegels, wandtegels de tot ca. +1m hoogte, tochtportaal (glas) en grotendeels alle oorspronkelijke binnendeuren zijn nog aanwezig. De lokalen zijn voorzien van ca. 5 meter hoge plafonds, waarbij er tijdens de renovatie in 2018 voor is gekozen om de (brandwerende) plafondafwerking aan de bovenzijde van de balklaag te monteren, waar deze oorspronkelijk aan de onderzijde van deze balklaag heeft gezeten. De hoogte van de oorspronkelijke ramen, ca. 3,5 meter, is tijdens de renovatie in de gevels teruggebracht.

De vraagprijs van het geheel is E 450.000 k.k. Voor dit bedrag krijgt de koper een groot gedeelte van de aanwezige meubels erbij, want de woningen worden (deels) gemeubileerd verhuurd.

Bezichtigingen dienen vooraf te worden afgestemd, de eigenaar stelt het niet op prijs als huurders rechtstreeks door belangstellenden worden benaderd en/of het terrein zonder overleg wordt betreden.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 460
Inhoud woonhuis 2500
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Intergas. Bouwjaar C.V.: 2018.
Perceel oppervlakte 1200
Eengezinswoning Ja
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning
Bouwjaar 1920
Aantal kamers 10

Woningdetails

Bouwjaar 1920
Woon oppervlakte 460
Inhoud woonhuis 2500
Aantal verdiepingen 1

Overige

BouwjaarCV CV-(combi)ketel Merk CV: Intergas. Bouwjaar C.V.: 2018.
Perceel oppervlakte 1200
Eengezinswoning Ja
Ligging opmerking in woonwijk
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Aanvaarding opmerking in overleg
Wat is jouw huis waard?
Ontvang gratis binnen 2 minuten de waarde van jouw huis

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.

Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Makelaar1 - Verkoop zelf uw woning voor € 495,--

De nieuwste koopwoningen in Wildervank

Bareveldkade, Bareveldkade 6, 9648GW, Wildervank, Groningen
Bareveldkade 6

€ 250.000 k.k.

9648GW Wildervank

Landbouwstraat, Landbouwstraat 212, 9648GZ, Wildervank, Groningen
Landbouwstraat 212

€ 215.000 k.k.

9648GZ Wildervank

Sportterreinstraat, Sportterreinstraat 174., 9648CG, Wildervank, Groningen
Sportterreinstraat 174.

€ 245.000 k.k.

9648CG Wildervank

Sportterreinstraat, Sportterreinstraat 170, 9648CG, Wildervank, Groningen
Sportterreinstraat 170

€ 159.000 k.k.

9648CG Wildervank

Raadhuiskade, Raadhuiskade 6, 9648KA, Wildervank, Groningen
Raadhuiskade 6

€ 125.000 k.k.

9648KA Wildervank

Staat dit huis in jouw favoriete buurt?

Probeer nu de Huislijn Buurtscanner en ontdek welke buurt bij jou past.