Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

MELD JE VIA ONZE WEBSITE AAN VOOR HET OPEN HUIS VAN 15 FEBRUARI A.S. VAN 10:00 TOT 16:00 UUR & 17 FEBRUARI A.S. VAN 10:00 TOT 16:00 UUR.

VOORSPRONG OP ANDERE KIJKERS? BEKIJK VOORAF HET WONINGDOSSIER MET ALLE RELEVANTE INFORMATIE! MELD JE AAN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT DEZE WONINGSTUKKEN.

De woningen die wij met ons kantoor aanbieden worden verkocht via ons online biedplatform. Wij leggen jouw bod voor aan de verkoper en nemen persoonlijk contact met je op. Naast de publicatie op Funda is er bij ons meer informatie te vinden over de woning, het online bieden en het plannen van een bezichtiging.


JE KUNT ONLINE EEN BOD UITBRENGEN TOT 22 FEBRUARI 2024 20:00 UUR.

Heerlijk rustig wonen in een vrijstaand karakteristiek herenhuis met grote tuin grenzend aan de bossen!

EEN AIBELS MOOI PLEKJE OM TE WONEN
Het dorp Ter Apel is ontstaan in de late middeleeuwen op een rivierduin langs de Runde/Ruiten Aa. Direct grenzend aan de Ter Apeler bossen staan, in één van de mooiste lanen van het dorp, karaktervolle herenhuizen met diepe tuinen. Het natuurlijke en vrije gevoel begint zodra u de Schotslaan inrijdt. De brede laan, lokaal bekend als Schotsloane, wordt aan weerszijden geflankeerd door oude beuken en maakt deel uit van de Kloosterenclave. Alle voorzieningen van het dorp en uitvalswegen zijn dichtbij zonder afbreuk te doen aan rust en ruimte. De natuur van Westerwolde is een uitstekende omgeving voor een fietstocht of wandeling welke u direct vanuit de tuin kunt starten.

HET WOONHUIS
Dit karakteristieke herenhuis is in 1912 gebouwd onder architectuur in opdracht van de toenmalige dierenarts voor zijn praktijk en woonhuis. Twee generaties lang werden hier de dieren professioneel verzorgd. Een huis met charme en een verhaal waarvan de stenen gevels zijn gemaakt met prachtig vakkundig metselwerk met oog voor detail. Om het erfgoed in stand te houden, heeft de Gemeente Westerwolde de woning recentelijk aangemerkt als karakteristiek pand. Dit biedt de eigenaar mogelijkheden om met behulp van ruime subsidies onderhoud aan de buitenzijde van de woning uit te voeren.
Door de indeling van het huis hebben alle vertrekken een fraai uitzicht op de tuin. Laat u verrassen!

DE INDELING
De fraaie entree van de woning geeft toegang tot de prachtige lange hal die het woonhuis verdeelt in twee woongedeelten. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer met uitzicht op de ruime voortuin met terras en toegang tot de veranda/serre. Aan de oostzijde kunt u werken in de studeerkamer en genieten van de ochtendzon tijdens het ontbijt in de woonkeuken. De ruime bijkeuken, gesitueerd tegenover de keuken, is voorzien van een wasmachine en droger aansluiting, kastenwand, spoelbak en douche. Aan de achterzijde bevinden zich het toilet en de entree vanuit de achtertuin. In de voormalige operatiekamer van de dierenarts is een extra kantoorruimte gerealiseerd welke fraai uitzicht biedt op de natuurlijk aangelegde tuin.

De huidige indeling van de benedenverdieping leent zich uitstekend om een slaap- en badkamer te realiseren op de begane grond (levensloopbestendig) of een praktijk aan huis.

De bordestrap leidt u naar de eerste verdieping met een ruime overloop. Hier bevinden zich vijf aangename slaapkamers waarvan één met toegang tot het balkon. Verder treft u hier een fraaie badkamer met douche, groot ligbad en twee wastafels, een separaat toilet en een vaste kast. De vaste kasten in de slaapkamers zijn onder architectuur gemaakt door een fijn timmerman waardoor de ruimtes onder het schuine dak optimaal zijn benut. Twee slaapkamers zijn voorzien van een heuse bedstee. De CV ruimte is bereikbaar via één van de slaapkamers aan de achterzijde van de woning. Er is optimaal gebruik gemaakt van de hoogte waardoor de overloop een ruimtelijk gevoel geeft. De nok is zichtbaar gebleven en aan voor- en achterzijde is een vide gerealiseerd met ramen voor prachtig natuurlijk lichtinval.

DE TUIN
De diepe voor- en achtertuin zijn mooi aangelegd en geven een vrij gevoel. In de ruime voortuin is een beschut terras waar u in de zomer kunt genieten van de koele schaduw en in het vroege voorjaar van een heerlijk pril lentezonnetje. De achtertuin is gelegen op het noorden en biedt vanwege de gunstige ligging tegen de bosrand volop zon, warmte en privacy. Kortom: er is altijd een plekje in de zon of in de koele schaduw, waardoor het hier heerlijk ontspannen is na een drukke werkdag.

De ruime oprit leidt naar de stenen garage en schuren, die nu in gebruik zijn als fietsenschuur en berging, en biedt ruimte voor meerdere auto’s op geïntegreerde parkeerplaatsen.

DE KENMERKEN
* Bouwjaar 1912
* Vrijstaand
* Karakteristiek pand met fraaie gevels en originele elementen
* Smaakvol verbouwd
* Woonkeuken
* Separate ruimte voor thuiswerken/praktijk/studeren
* Levensloopbestendig wonen is mogelijk
* 1 badkamer
* 2 toiletten
* 5 slaapkamers
* Balkon en veranda
* Bliksembeveiliging
* Tuin met moestuin, boomgaard en meerdere terrassen
* Kelder
* Grotendeels voorzien van dubbelglas en wand- en vloerisolatie
* Dak woonhuis voorzien van isolatie
* Intergas CV ketel 2018
* Energielabel C
* Woonoppervlak ± 230 m2
* Perceelgrootte 1300 m2

Bijzonderheden:
* Overdracht vindt plaats bij De Nationale Notaris
* Ouderdomsclausule en asbestclausule van toepassing

TER APEL
Ter Apel is een landelijk dorp in het uiterst zuidelijke puntje van Groningen. Gelegen op de zandrug Westerwolde ligt het dorp in een bosrijke omgeving met natuurlijke stromen. Ter Apel biedt vele basisvoorzieningen op het gebied van gezondheid, winkels, bibliotheek, onderwijs (zowel basis als voortgezet), sportverenigingen en horeca. Ook worden er jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd waaronder het carnaval van de Kloosterwiekers en Middeleeuws Ter Apel waarin men terugkeert naar vroegere tijden. Op loopafstand van de woning bevindt zich het Museum Klooster Ter Apel en Hotel Het Boschhuis, waar het fijn vertoeven is en vele gemeenschapsactiviteiten worden georganiseerd. File is hier een onbekend fenomeen dankzij gering verkeersaanbod en goede uitvalswegen, zoals de A37, A28 en de Duitse A31, waarmee u snel op weg bent naar uw bestemming.

Koper is bekend met het feit dat hij onderzoeksplicht heeft jegens het verkochte. Deze onderzoeksplicht omvat onder andere het onderzoeken of het beoogde gebruik is toegestaan. Koper heeft voldoende onderzoek uitgevoerd en vrijwaart verkoper en verkopend makelaar van iedere aansprakelijkheid omtrent het gebruik.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1912
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1912
Woon oppervlakte 230.8
Inhoud woonhuis 1025
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 459
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1300
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 27
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 17
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2018
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1912
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1912
Woon oppervlakte 230.8
Inhoud woonhuis 1025
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
Balkon Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 459
In overleg Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 1300
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 27
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 17
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2018
Garage vrijstaand Steen
Kabel aansluiting Ja
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

De Gratis Makelaar